Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaDESIGN

Στα Εξάρχεια, μέσα σ’ ένα μικρό διαμέρισμα του ’70 που ανανεώθηκε και μπορεί να σας δώσει ιδέες

Το διαμέρισμα 40 τετραγωνικών μέτρων είχε αφεθεί ημιτελές στα τέλη τη δεκαετίας του '70. 40 περίπου χρόνια μετά, το γραφείο Takis Exarchopoulos Architects ανέλαβε να το ολοκληρώσει και να διαμορφώσει τη νέα του εικόνα με απλά υλικά.

Αυτό το διαμέρισμα 40 τετραγωνικών μέτρων είχε αφεθεί ημιτελές στα τέλη τη δεκαετίας του 1970. 40 περίπου χρόνια μετά, η ομάδα του γραφείου Takis Exarchopoulos Architects ανέλαβε να το ολοκληρώσει και να διαμορφώσει τη νέα του εικόνα και ζωή με απλά υλικά και ιδέες που ίσως να σας εμπνεύσουν για τον δικό σας χώρο. 

Οι αρχιτέκτονες διέκριναν δύο περιοχές στο διαμέρισμα: την σκοτεινή εσωτερική και την φωτεινή εξωτερική. «Στην εσωτερική βρίσκονταν το χωλ, η κουζίνα, το λουτρό και ο διάδρομος. Αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε έναν ενιαίο χώρο εισόδου-τραπεζαρίας-κουζίνας κατεδαφίζοντας τους διαχωριστικούς τοίχους. Με αυτόν τον τρόπο προσδώσαμε μια αίσθηση ευρυχωρίας και επιτρέψαμε στο φως από την εξωτερική περιοχή να περάσει στην εσωτερική». 

Φώτισαν την κουζίνα επιλέγοντας ως κύριο χρώμα το λευκό, τονίζοντάς το με τα μαύρα μεταλλικά έπιπλα που οι Έλενα Εξαρχοπούλου και ο Πάνος Ε. Γερακάκης σχεδιάσαν για τη μετάβαση σε είσοδο και τραπεζαρία.

Σε αντίθεση με το έντονο ασπρόμαυρο της εσωτερικής περιοχής, στο καθιστικό και στο υπνοδωμάτιο διατήρησαν τον διαχωριστικό τοίχο και χρησιμοποιήσαν χρώμα, για να ενισχύσουν την αίσθηση βάθους αυτών των χώρων.

«Καταφέραμε την ενοποίηση των δύο περιοχών εφαρμόζοντας ένα υλικό -κεραμικές πλάκες μεγάλων διαστάσεων- στο δάπεδο, ενώ, στην επίπλωση, χρησιμοποιήσαμε για τον σκοπό αυτό το ανοιχτόχρωμο ξύλο».

Σαν αναφορά στη δεκαετία του 1970, η ομάδα του Takis Exarchopoulos Architects διατήρησε το μαρμάρινο δάπεδο στο λουτρό και σε τμήμα της κουζίνας.

Περισσότερες πληροφορίες για το αρχιτεκτονικό γραφείο θα βρείτε εδώ
POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.