Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaDESIGN

House in the suburbs: Μια ανανεωμένη μονοκατοικία του ’90 στο Ωραιόκαστρο

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Loopo studio ανέλαβε τον ανασχεδιασμό μιας διώροφης κατοικίας στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, χαρίζοντάς της τέσσερα νέα επίπεδα που προσφέρουν μοντέρνα αισθητική και λειτουργικότητα.
House in the suburbs - Loopo Studio - Θεσσαλονίκη

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Loopo Studio επιμελήθηκε το interior design σε μια μονοκατοικία της δεκαετίας του ’90, στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης. 

Η διώροφη κατοικία, που ονομάστηκε House in the suburbs, αναπτύσσεται σε επίπεδα: Στο ισόγειο βρίσκεται το καθιστικό, ενώ στον ίδιο όροφο αλλά σε υπερυψωμένο επίπεδο, η τραπεζαρία, η κουζίνα και το WC. Στον όροφο βρίσκονται τα υπνοδωμάτια, τα δύο λουτρά καθώς και το επίπεδο του εσωτερικού εξώστη, όπου αξιοποιείται το ελεύθερο ύψος της στέγης.

House in the suburbs - Loopo Studio - Θεσσαλονίκη

Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στον σχεδιασμό των δαπέδων των κοινόχρηστων χώρων της κατοικίας. Ο χώρος του καθιστικού διαφοροποιείται από τον χώρο του τζακιού με την εναλλαγή στο δάπεδο. Το ξύλινο δάπεδο του καθιστικού διαγράφει ένα καμπύλο σχήμα που περιγράφεται από μάρμαρο και εισχωρεί στην πατητή τσιμεντοκονία.

 

Ταυτόχρονα, ενθέσεις από πλακάκια στο χρώμα της τερακότα μέσα στην τσιμεντοκονία υποδηλώνουν τις χωρικές υποενότητες, όπως την είσοδο, την τραπεζαρία και τον διάδρομο της κουζίνας.

Η κουζίνα, που βρίσκεται σε δικό της οριοθετημένο χώρο, έχει περισσότερο εργαστηριακό χαρακτήρα. Ο χαρακτηριστικός μαρμάρινος νεροχύτης αποτέλεσε τη βάση για να χτιστεί η αισθητική της μέσω ήπιων χρωματικών και τονικών διαβαθμίσεων.

Το βασικό αρχιτεκτονικό στοιχείο των κοινόχρηστων χώρων είναι μία βαθμιδωτή κατασκευή που ενώνει το επίπεδο της τραπεζαρίας με το επίπεδο του καθιστικού. Κάθε βαθμίδα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν χώρος ξεκούρασης, μελέτης, παιχνιδιού. Επιπλέον, οι βαθμίδες χρησιμεύουν ως χώρος αποθήκευσης καθώς εμπεριέχονται συρτάρια στην κατασκευή.

Το χρώμα παίζει ρόλο στην ατμόσφαιρα του σπιτιού. Στις ήπιες αποχρώσεις που επιλέχθηκαν για το μεγαλύτερο μέρος των επιφανειών επιδρούν σημειακά τα έντονα χρώματα των κατασκευών.

Στο κυρίως υπνοδωμάτιο, το έπιπλο του νιπτήρα στην είσοδο διαχέει τη χρήση του λουτρού και εκτός των πολύ ιδιωτικών ορίων του. Η βαθμιδωτή ντουλάπα του χώρου επιδιώκει να ανατρέψει τις οικείες γεωμετρίες τέτοιων χώρων.

Στο κυρίως υπνοδωμάτιο, το έπιπλο του νιπτήρα στην είσοδο διαχέει τη χρήση του λουτρού και εκτός των πολύ ιδιωτικών ορίων του.

Τα μικρότερα υπνοδωμάτια οργανώθηκαν από τον σχεδιασμό των κρεβατιών και των αποθηκευτικών χώρων με το υλικό του ξύλου να διαμορφώνει την αισθητική των χώρων.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το γραφείο εδώ

POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.