Με το cloud να έχει μπει για τα καλά πλέον στις ζωές μας, η τάση που θέλει ακόμα και τα προγράμματα που χρησιμοποιούμε στους υπολογιστές μας να τρέχουν online αντί να είναι εγκατεστημένα τοπικά κερδίζει διαρκώς έδαφος. Προσφέροντας ικανοποιητικό αριθμό λειτουργιών αλλά πάντα μέσα από ένα απλό περιβάλλον χρήστη, προγράμματα σαν τη σουίτα της Google (Docs, Sheets, Slides, Forms), το Pixlr και το PDF Pro κάνουν μια χαρά τη δουλειά τους –και με το παραπάνω!

Σε αυτά προσθέστε και το Canva

Τι είναι το Canva; Πρόκειται για ένα εργαλείο το οποίο θα σας επιτρέψει να «οπτικοποιήσετε» τις πληροφορίες και τα δεδομένα που διαθέτετε. Μέσω ενός ιδιαίτερα εύχρηστου περιβάλλοντος, θα δημιουργήσετε κάθε λογής γραφικά όπως φερ’ ειπείν infographics, παρουσιάσεις, εξώφυλλα, φυλλάδια, διαφημίσεις, μενού, αφίσες και άλλα τέτοια ωραία. Μην πελαγώνετε: δεν χρειάζονται ούτε γνώσεις Photoshop, ούτε προϋπηρεσία γραφίστα. Το Canva θα σας δώσει τα templates πάνω στα οποία θα βασιστείτε κι εσείς με μερικά μόνο «κλικ» θα τροποποιήσετε και κατόπιν θα ολοκληρώσετε τις δημιουργίες σας.

Μπορείτε να ανεβάσετε οι ίδιοι τις εικόνες της αρεσκείας σας, να παίξετε με τα χρώματα, τα σχήματα και το μέγεθος του κάθε στοιχείου και βέβαια να εισάγετε τα δικά σας λεκτικά. Όσο για το πού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Canva; Μα φυσικά για τη δημιουργία καλαίσθητων εικαστικών, ό,τι πρέπει για να συνοδέψουν κείμενά σας ή να ανέβουν στα social media –είναι αυτό που λέμε shareable”, ακούστε μας. Μόλις πάρετε δε το κολάι, η «εικονοποίηση» ενός quote θα είναι υπόθεση μερικών λεπτών. Στα θετικά του Canva η υποστήριξη ομάδων εργασίας (ό,τι πρέπει για startups που δουλεύουν απομακρυσμένα) όπως και το γεγονός ότι θα σας επιτρέψει να εξάγετε τις δημιουργίες σας σε jpg, png και pdf.

Το καλύτερο όλων όμως είναι η δωρεάν φύση του Canva αφού για τη χρήση του δεν θα χρειαστεί να δαπανήσετε ούτε σεντ! Αυτά που κοστίζουν είναι συγκεκριμένα templates (μην αγχώνεστε, τα ελεύθερα είναι πάρα πολλά) καθώς επίσης και η επαγγελματική του εκδοχή, Canva for Work. Αν και το κόστος δεν είναι απαγορευτικό ($12,95 τον μήνα για κάποιον που το χρησιμοποιεί ως βασικό εργαλείο δουλειάς είναι μια χαρά), ο μέσος χρήστης δεν έχει κανέναν απολύτως λόγο να βάλει το χέρι στην τσέπη.

Δώστε χρώμα στο site σας λοιπόν και μοιραστείτε με τον πλέον έξυπνο τρόπο ενδιαφέρουσες ρήσεις, αποφθέγματα, στοιχεία και κάθε λογής δεδομένα μέσω των προφίλ σας στα social media. Σταματήστε να ζηλεύετε τους άλλους και να αναρωτιέστε πώς φτιάχνουν τα δικά τους, εντυπωσιακά γραφικά. Τώρα έχετε το Canva!