ΑΓΟΡΑ

Αντιλαμβάνεστε το νόημα της φράσης «δεν ήταν ο εύκολος τρόπος, αλλά ήταν ο τρόπος του»;

Κάθε μέρα συμβαίνουν γύρω μας μικρά και μεγάλα επιτεύγματα, από αυτά που θέλουν χρόνο και σκληρή δουλειά για να επιτευχθούν. Και κάθε επίτευγμα που πετυχαίνετε θέλει να το γιορτάζετε με τον ανάλογο τρόπο.

Κάθε χρόνο χιλιάδες 18χρονοι στην χώρα μας περνάνε ατέλειωτες ώρες πάνω από ένα βιβλίο, ακούγοντας έναν καθηγητή και κρατώντας σημειώσεις, τις οποίες θα καταφέρουν τελικά να χρησιμοποιήσουν όταν έρθει η ώρα των πανελληνίων, που είναι λιγότερο τρομακτικές απ’ όσο ακούγονται. Ειδικά, δε όταν βγαίνουν τα αποτελέσματα και μπορείς να επιτέλους να χαρείς τον καρπό του κόπου σου.

Περίπου ίδιο είναι το συναίσθημα και όταν παραδίδεις την διπλωματική για το μεταπτυχιακό σου, το οποίο έκανες ενώ παράλληλα δούλευες 8ωρο και είχες λογαριασμούς να σε περιμένουν να τους πληρώσεις. Δεν σε νοιάζει όμως γιατί τα κατάφερες.

Πολύ πιθανό να αισθάνθηκε έτσι και ο Νιλ Άρμστρονγκ όταν έκανε εκείνο το μεγάλο άλμα για την ανθρωπότητα ή η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ όταν είδε τον μικρό μάγο που είχε δημιουργήσει, να εκδίδεται επιτέλους, μετά από τα τόσα όχι που είχε ακούσει. Σίγουρα την ίδια αίσθηση πληρότητας θα είχε και ο Αρχιμήδης όταν αναφώνησε «εύρηκα – εύρηκα», κάποια μέρα τον τρίτο αιώνα π.Χ. 

Το ξυλοκάρβουνo σφενδάμου που χρησιμοποιείται για τη διαδικασία φιλτραρίσματος του Jack Daniel΄s.

Κι αν αναρωτιέστε πως μπορεί κάποιος να γεύεται αυτήν την απόλαυση της επιτυχίας χωρίς να χρειάζεται να δίνει κάθε χρόνο πανελλήνιες ή να περνάει ώρες ατέλειωτες πάνω από μια γραφομηχανή, δημιουργώντας τον ήρωα εκατομμυρίων μικρών και μεγάλων, η απάντηση είναι απλή: βάλτε σε ένα ποτήρι Jack Daniel’s και απολαύστε το με φίλους ή μόνοι μετά από μια ατέλειωτη μέρα. 

Οι αποθήκες ωρίμανσης του Jack Daniel΄s.

Κάθε μπουκάλι που κοσμεί το μπαρ σας αλλά και κάθε γουλιά που απολαμβάνετε έχει φιλτραριστεί σταγόνα-σταγόνα σε ξυλοκάρβουνο σφενδάμου (charcoal mellowing), που μπορεί να ήταν μια συνηθισμένη διαδικασία απόσταξης τον 19ο αιώνα, ήταν τόσο ακριβή όμως, που εγκαταλήφθηκε  σιγά-σιγά. Όμως ο Jack Daniel επέμενε και κράτησε την ίδια ποιότητα, γιατί γνώριζε ότι αυτό θα κάνει το ουίσκι του αγαπητό και ιδιαίτερο. Ακόμα και σήμερα κάθε μπουκάλι Jack Daniel’s που φτάνει στα χέρια σας προέρχεται από το ίδιο αποστακτήριο στην μικρή πόλη Lynchburg του Tennessee, όπως και 152 χρόνια πριν. Από αυτό το αποστακτήριο βγαίνουν πάνω από 10 εκατομμύρια μπουκάλια ετησίως, ενώ το ίδιο το ποτό ωριμάζει σε χειροποίητα, καψαλισμένα βαρέλια λευκής βελανιδιάς.

Ο Jack Daniel με την ομάδα του.

Ένα από τα δέκα εκατομμύρια μπουκάλια Jack Daniel΄s που παράγονται ετησίως.

Μια διαδικασία μου έχει μείνει αναλλοίωτη πάνω από έναν αιώνα και το όραμα ενός ανθρώπου που αγαπούσε αυτό που έκανε και το έκανε με πάθος,  κάνει την εμπειρία του Jack Daniel’s ακόμα πιο ξεχωριστή. Αυτός είναι και ο λόγος που το κάνει κάτι παραπάνω από ένα απλό ουίσκι. Αυτός είναι ο λόγος που το κάνει σύμβολο αυθεντικότητας και δύναμης.

Απόλαυσέ το με φίλους.

Γιατί μπορεί το να γεμίζεις ένα ποτήρι με Jack Daniels να μοιάζει απλό, δεν είναι όμως. Αναλογιζόμενοι την ιστορία του και τον κόπο που απαιτείται για να φτιαχτεί ένα μπουκάλι, είναι εύκολο να αντιληφθούμε ότι αποτελεί κι αυτό ένα μεγάλο επίτευγμα από μόνο του. 

POP TODAY
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2020 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.