Ο Σεπτέμβριος σηματοδοτεί για πολλούς το ξεκίνημα της προετοιμασίας για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά και για όσους δεν έχουν καταλήξει σε μία πορεία, η διαδικασία επιλογής μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο. Κάθε χρόνο, ο εργασιακός στίβος μοιάζει να προσθέτει καινούργια εμπόδια και οι νέοι φοιτητές οφείλουν να εφοδιάζονται διαρκώς με τα κατάλληλα προσόντα ώστε να μπορούν να διαπρέψουν σε αυτόν. Αν και δεν υπάρχει ένας εγγυημένος δρόμος για την επιτυχία, το σίγουρο είναι πως η σωστή και προσεκτική έρευνα είναι το απαραίτητο υλικό για μία επιλογή που θα αποδώσει καρπούς στο μέλλον.

Την 1η Σεπτεμβρίου, από τις 10:00 ως τις 15:00, μπορείτε να πάρετε μια γεύση από το μέλλον στην ενημερωτική ημερίδα γνωριμίας του Deree – The American College of Greece. Το Discover Deree Day δίνει την ευκαιρία στους υποψήφιος φοιτητές και τους γονείς τους να ανακαλύψουν τον κόσμο του Deree και όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που το καθιστούν κορυφαίο στην παροχή υψηλής ποιότητας σπουδών, λίγο πριν την επίσημη έναρξη της ακαδημαϊκής περιόδου στις 13 Σεπτεμβρίου.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο κατάφυτο campus του Deree στην Αγία Παρασκευή και καλεί τους ενδιαφερόμενους να περιηγηθούν στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του Κολλεγίου, να συνομιλήσουν με σπουδαστές και καθηγητές και να παρακολουθήσουν ένα από τα ακόλουθα μαθήματα: Περιβαλλοντική Επιστήμη, Χρηματοοικονομικά, Διεθνής Επιχειρηματικότητα, Ψυχολογία, Ναυτιλιακά, Θέατρο.

Όσους επιλέξουν για τις σπουδές τους το Deree περιμένει ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον μάθησης με βασική γλώσσα διδασκαλίας τα αγγλικά, ευκαιρίες για αλληλεπίδραση με φοιτητές από 72 χώρες και ένα διεθνώς διακεκριμένο διδακτικό προσωπικό, αλλά και ένας πλούτος δεξιοτήτων και εμπειριών που τους καθιστά εξαιρετικά περιζήτητους στην αγορά εργασίας.

Τα 26 προγράμματα προπτυχιακών σπουδών που παρέχονται οδηγούν σε πτυχίο με διεθνή αναγνώριση (New England Association of Schools and Colleges, Open University) και έχουν διαμορφωθεί ώστε να συμβαδίζουν με τις απαιτήσεις της σύγχρονης αγοράς εργασίας και την ανάγκη απόκτησης μίας σφαιρικής κατάρτισης, αφού οι προσφερόμενες ειδικεύσεις περιλαμβάνουν ένα ευρύ φάσμα αντικειμένων: Διοίκηση Επιχειρήσεων, Χρηματοοικονομικά, Ναυτιλιακά, Περιβαλλοντικές Επιστήμες, Καλές Τέχνες, Ανθρωπιστικές και Κοινωνικές Επιστήμες και πολλά άλλα.

Φοιτητές δημόσιων ΑΕΙ και ΑΤΕΙ έχουν την ευκαιρία να διευρύνουν τις δεξιότητες και προοπτικές τους, συνδυάζοντας τις σπουδές τους με την απόκτηση ενός δεύτερου πτυχίου ή μίας υποειδίκευσης, χάρη στο Πρόγραμμα Παράλληλων Σπουδών, το οποίο παρακολουθούν αυτή τη στιγμή 720 φοιτητές. Το Deree επιβραβεύει τις καλές επιδόσεις, αφού οι αριστούχοι φοιτητές του προγράμματος έχουν το δικαίωμα διεκδίκησης υποτροφιών του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Η δέσμευση για την παροχή ίσων ευκαιριών σε εκπαίδευση υψηλού επιπέδου σφραγίζεται και μέσα από υποτροφίες και προγράμματα οικονομικής ενίσχυσης, συνολικού ύψους 4,3 εκατομμυρίων ευρώ.

Το Deree, όντας αφοσιωμένο στη διεύρυνση των οριζόντων των σπουδαστών του, παρέχει μοναδικές δυνατότητες φοίτησης σε υψηλού κύρους συνεργαζόμενα πανεπιστήμια του εξωτερικού, για μία ακαδημαϊκή περίοδο. Εξασφαλίζει ταυτόχρονα την απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας σε κορυφαίες εταιρείες μέσω των προγραμμάτων πρακτικής άσκησης που προσφέρει. Παράλληλα, η νέα, καινοτόμα και μοναδική στο είδος της στην Νοτιοανατολική Ευρώπη αίθουσα Προσομοίωσης Χρηματοπιστωτικών Συναλλαγών εγγυάται ένα σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, φέρνοντας τους σπουδαστές σε άμεση επαφή με ένα ρεαλιστικό περιβάλλον οικονομικής δραστηριότητας και τον τρόπο λειτουργίας του χρηματιστηρίου, ήδη πριν από την αποφοίτησή τους.

Εάν ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε το Discover Deree Day, δεν έχετε παρά να δηλώσετε συμμετοχή εδώ. Την ίδια ημέρα, οι υποψήφιοι φοιτητές που το επιθυμούν μπορούν να εγγραφούν για το νέο ακαδημαϊκό έτος. Ανακαλύψτε το μέλλον σας εδώ.