Φαντάζομαι ότι έχει συμβεί σε όλους να θέλουμε να κάνουμε κάτι που θα δώσει άλλη ποιότητα στην ζωή μας. Κάτι που θα διώξει λίγο από το στρες που μας καταβάλει και που θα μας κάνει να ξυπνάμε πιο όμορφα το πρωί. Μπορεί όλο αυτό να ακούγεται κάπως φιλοσοφικό και ίσως δύσκολο, δεν είναι όμως, αρκεί να κάνουμε χώρο για νέα πράγματα στη ζωή μας. #choosesomethingnew λοιπόν, και πιο συγκεκριμένα παρακάτω θα διαβάσετε δέκα μικρές αλλαγές, ικανές να βελτιώσουν την ζωή σας:

Κάντε το ξυπνητήρι φίλο σας

Αντί να έχετε το κινητό δίπλα σας και να πατάτε snooze κάθε πέντε λεπτά, δοκιμάστε να το αφήσετε πάνω στο γραφείο ή μια πολυθρόνα μακριά από το κρεββάτι σας. Με αυτόν τον τρόπο θα αναγκαστείτε να σηκωθείτε για να κλείσετε το ξυπνητήρι, που σημαίνει ότι θα έχετε ξυπνήσει στην ώρα σας, εκτός κι αν αντέχετε να ακούτε τον πιο ενοχλητικό ήχο στην ιστορία της ανθρωπότητας για πάνω από πέντε λεπτά.

Αποτοξίνωση από τα social media

Την επόμενη φορά που θα πάτε για καφέ, κάντε ένα μικρό πείραμα. Κοιτάξτε γύρω σας και μετρήστε πόσοι από τους θαμώνες κάθονται στα κινητά τους και πόσοι πραγματικά συζητάνε με τον απέναντί τους και του αφιερώνουν χρόνο. Τα αποτελέσματα δυστυχώς θα σας απογοητεύσουν, γι’ αυτό καλό θα ήταν μια στο τόσο να κάνετε μια μίνι αποτοξίνωση από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το ίντερνετ γενικότερα. Αντ’ αυτού βγείτε βόλτα με τους φίλους σας ή απλά κοιτάξτε το ταβάνι για ένα τρίωρο. Είναι πολλοί εκείνοι μάλιστα, τα τελευταία χρόνια που κλείνουν τα κινητά τους για ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο. Θα εκπλαγείτε με το πόσα πράγματα μπορείτε να κάνετε χωρίς να χρειάζεστε έξυπνες συσκευές.

Φτιάξτε ταπεράκι

Μπορεί να μοιάζει αστείο, αλλά όχι μόνο θα γλιτώσετε πολλά λεφτά, θα τρώτε και πιο υγιεινά. Θα ξέρετε τι ακριβώς είναι αυτό που τρώτε και δεν θα καταφεύγετε πάντα στην εύκολη λύση του ντελίβερι. Γιατί όταν  λέμε   #choosesomethingnew δεν εννοούμε βρείτε νέο ντελιβερά, αλλά αλλάξτε τις διατροφικές σας συνήθειες με γνώμονα την καλύτερη υγεία. Ε, κι αν σας λείπει ο ντελιβεράς που πλέον σας ήξερε με το μικρό σας όνομα, πάρτε τον και πηγαίνετε για έναν καφέ να τα πείτε σαν άνθρωποι, 

Πιείτε πολλά νερά

Μοιάζει χιλιοειπωμένο αλλά το νερό είναι όντως ζωή. Αγοράστε ένα γυάλινο ή μεταλλικό μπουκάλι και να το κρατάτε πάντα μαζί σας. Έτσι, όχι μόνο δεν θα καταφεύγετε στην λύση των πλαστικών μπουκαλιών από το περίπτερο, που τόσο κακό κάνουν στο περιβάλλον, αλλά και δεν θα διψάσετε ποτέ. Αφήστε που θα δείτε και μεγάλη διαφορά στο, ενυδατωμένο πλέον, δέρμα σας.

Κάντε ταξίδια

Δεν χρειάζεται να πάτε στην Νέα Υόρκη, ούτε να τινάξετε τον τραπεζικό σας λογαριασμό στον αέρα. Μπορείτε να πάτε ένα Σαββατοκύριακο κάπου στην Ελλάδα ή σε μια βαλκανική πρωτεύουσα. Ευτυχώς πλέον, είναι τόσες οι επιλογές που δεν κινδυνεύετε να βγείτε εκτός προϋπολογισμού με ένα ταξίδι. Είναι σημαντικό να αλλάζουμε παραστάσεις, να γνωρίζουμε νέες κουλτούρες και ανθρώπους, να δοκιμάζουμε άλλα φαγητά και γενικά να αδειάζουμε μπαταρίες.

Πηγαίνετε μια βόλτα μόνοι σας

Πολλοί από μας φοβούνται να κάνουν το οτιδήποτε μόνοι τους, αλλά θα εκπλαγείτε από το πόσο χαλαρωτικές μπορεί να είναι μερικές ώρες μοναξιάς. Μπορείτε να δείτε επιτέλους εκείνη την ταινία που δεν θέλουν να δουν οι φίλοι σας ή να πάτε για ένα καφέ ακόμα κι αν όλοι οι υπόλοιποι δεν μπορούν. Καμιά φορά ένα βιβλίο μπορεί να σας κρατήσει εξίσου καλή παρέα και όσο ένας άνθρωπος.

Γυμναστείτε 

Δεν είναι ανάγκη να μοιάσετε στα μοντέλα του ίνσταγκραμ, ούτε και να χτυπιέστε τρεις ώρες πάνω σε έναν διάδρομο. Μπορείτε να κάνετε και πιο απλά πράγματα. Αν για παράδειγμα η δουλειά σας απέχει δυο στάσεις του μετρό από το σπίτι σας, μπορείτε αυτήν την διαδρομή να την κάνετε με τα πόδια ή να γραφτείτε στο κολυμβητήριο της γειτονίας σας και να κολυμπάτε κάθε φορά που αισθάνεστε το άγχος να μεγαλώνει. Ακόμα καλύτερο θα ήταν αν ξεκινούσατε ένα ομαδικό άθλημα, που θα σας έδινε την ευκαιρία να γνωρίσετε και νέο κόσμο. Επίσης, μην ξεχνάτε πως και ο χορός είναι γυμναστική.

Πετάξτε ότι δεν χρειάζεστε

Τείνουμε να μαζεύουμε συνεχώς πράγματα και να τα κρατάμε ακόμα και αν δεν μας είναι πια χρήσιμα. Ότι δεν χρειαζόμαστε και δεν χρησιμοποιούμε δεν είναι ανάγκη να το έχουμε στη ζωή μας. Εκείνη την ζακέτα που αγοράσατε στις εκπτώσεις και την βάλατε μόνο μια φορά, μπορεί κάποιος να την έχει πιο πολύ ανάγκη από εσάς και εκείνο το γυάλινο βάζο που κάθεται άσκοπα στο τραπέζι, χωρίς να έχει ποτέ του λουλούδια μέσα, ίσως είναι καλύτερα να πάει στον μπλε κάδο της ανακύκλωσης. Όσο πιο καθαρός και άδειος είναι ο χώρος μας, τόσο πιο χαλαροί και ξεκούραστοι αισθανόμαστε. Με αυτόν τον τρόπο, τα νέα πράγματα στη ζωή σας, θα είναι πραγματικά διαλεγμένα σωστά.

Απαντήστε στο email τώρα

Γενικά μην αφήνετε τίποτα για αύριο γιατί απλά θα μαζεύεται ο σωρός και θα μεγαλώνει. Η αναβλητικότητα δεν έκανε ποτέ καλό σε κανέναν και καλό θα ήταν θα κάνετε κάθε πράγμα στην ώρα του, ώστε να μην χρειαστεί να τρέχετε, να αγχώνεστε και να κάνετε στο τέλος μισές δουλειές.

Φτιάξτε μπάτζετ

Σίγουρα θα έχετε κάποια στιγμή αναρωτηθεί που πήγε όλος ο μισθός σας, αφού ο μήνας έχει ακόμα 20. Για να μην χρειαστεί λοιπόν, να ξανααναρωτηθείτε αλλά και για να μην ξοδεύετε άσκοπα τα χρήματά σας φτιάξτε ένα πρόγραμμα δαπανών και προσπαθήστε να σημειώνετε τι ξοδεύετε, ώστε να έχετε μια ιδέα που πάνε τα λεφτά σας. Βέβαια, μην το παρακάνετε και από σπάταλοι γίνετε Σκρουτζ.