Categories: ΕΞΟΔΟΣ

Το σκάζη αγαπάει τους Στέρεο Νόβα, τις jazz βραδιές και τις παρέες που αγαπούν τα στέκια

«σκάζη:  Σκόρπια Κομμάτια Από Ζωντανές Ηχογραφήσεις. Το όνομα είναι δανεισμένο από το ομώνυμο δίσκο των Στέρεο Νόβα που συντρόφευσε τα νεανικά μας χρόνια. Τρεις φίλοι από το σχολείο, μετά από σχεδόν εικοσαετή περιπλάνηση σε γραφεία, μαγαζιά, κτλ αποφασίσαμε να κάνουμε το όνειρό μας πραγματικότητα».

Με αυτά τα λόγια ξεκινάει ο χειροποίητος κατάλογος –εξαιρετικά όμορφη δημιουργία της Μαρίας Καρακωνσταντή που έχει επιμεληθεί τη διακόσμηση όλου του χώρου.- του café-bar σκάζη στην πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι. Κι έτσι μέσα σε λιγότερο από ένα λεπτό ξέρεις ότι βρίσκεσαι σε έναν χώρο: α) δημιουργημένο από ανθρώπους που αγαπούν τους Στέρεο Νόβα (πολύ) και β) εκ γενετής προορισμένο να γίνει στέκι αφού προέκυψε μέσα από μια παρέα.

σκάζη, στην ανεβασμένη πλατεία Βαρνάβα

Vintage αισθητική και ζεστά χρώματα χαρακτηρίζουν τη διακόσμηση του σκάζη.

Το γκραφίτι του Κώστα Στανέλλου aka Dreyk.

Η Χριστίνα και ο Χρήστος, δύο εκ των τριών ιδιοκτητών του σκάζη,  είναι φίλοι από το δημοτικό. Ζούσαν στο Καλαμάκι, και πριν περίπου οκτώ χρόνια, αποφάσισαν όλοι μαζί με την παρέα τους να μετακομίσουν στο Παγκράτι. Διάλεξαν λοιπόν την περιοχή όχι για να ανοίξουν το μαγαζί τους, αλλά για να ζήσουν. Στην πορεία προέκυψε και το σκάζη που, άλλωστε, έσβησε μόλις πρόσφατα το πρώτο του κεράκι.

Τα φωτιστικά είναι σήμα-κατατεθέν του σκάζη

Στο σκάζη αγαπούν τα βινύλια.

Θα ήθελες να είναι το σαλόνι σου σαν το εσωτερικό του σκάζη;

Το σκάζη λοιπόν με τα vintage έπιπλα, τα πολύ cosy χρώματα, το γκραφίτι του Κώστα Στανέλλου aka Dreyk, τον πάγκο δίπλα στη τζαμαρία ιδανικό για να πάρει κανείς ένα βιβλίο να διαβάσει ή το λαπτοπ του για να εργαστεί -και δεν είναι λίγοι αυτοί που το κάνουν-, τις προσεγμένες μουσικές που κινούνται σε ένα ευρύ φάσμα που περιλαμβάνει τη ροκ, τη τζαζ ακόμη και την electronica, τις ατμοσφαιρικές βραδιές που τζαζ σχήματα όπως οι Diminuita παίζουν ζωντανά, τα βινύλια, τις νύχτες της Τετάρτης που είναι που αφιερωμένες στα cocktail, τις πλούσιες ποικιλίες και τους γευστικούς μεζέδες έχει καταφέρει να κερδίσει το δικό του κοινό στη δημοφιλέστατη, πια, πλατεία Βαρνάβα.

Αυτή η πλούσια ποικιλία είναι η μικρή.

Και μια margarita…

Υπό το βλέμμα της Μέριλιν

Οι ίδιοι χαίρονται για την γενικότερη ανάπτυξη της περιοχής, για ότι όλα τα μαγαζιά κρατούν ένα καλό επίπεδο, πριν κάποιους μήνες μάλιστα είχαν φιλοξενήσει τους πίνακες του Δημήτρη Αστερίου, ιδιοκτήτη του Ababa Bar, επίσης στο Παγκράτι.

Αυτές τις ημέρες το σκάζη έχει βάλει τα γιορτινά του και όλο κάποια χριστουγεννιάτικη έκπληξη θα ετοιμαστεί, πάντα μέσα στο πλαίσιο που το χαρακτηρίζει: καλές μουσικές, χαλαρή αλλά ταυτοχρόνως δημιουργική διάθεση.

σκάζη, Εμπεδοκλέους 28-30, 216 7005.887
Λίνα Ρόκου

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κέρκυρα. Το 1998 ήρθε στην Αθήνα για να σπουδάσει στο τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού. Από το 2001 εργάζεται ως δημοσιογράφος.

Share
Published by
Λίνα Ρόκου