Categories: SPONSORED

Το φετινό Plisskën Festival είχε πιο street χαρακτήρα από ποτέ

Ήταν ίσως το φεστιβάλ με τις λιγότερες κιθάρες, πλην των αμιγώς dance διοργανώσεων, που έχει γίνει ποτέ στην Αθήνα. Από την στιγμή που περνούσες την πόρτα του main stage στο Piraeus Academy περνώντας μέσα από τον διάδρομο του Tubular Shadow, του νέου sneaker των adidas Originals που λανσαρίστηκε στο φεστιβάλ, ερχόσουν αντιμέτωπος με έναν καταιγισμό από beats, λούπες, εφέ και ρίμες. Από τη μια πλευρά επιβεβαιωνόταν μια από τις σύγχρονες τάσεις της μουσικής βιομηχανίας που διαπιστώνεται σε όλες τις ανασκοπήσεις της χρονιάς που φεύγει κι από την άλλη επαληθευόταν μια διαχρονική αλήθεια: η μουσική και το street style κινούνται μαζί, πάνε χέρι χέρι κι αλληλεπιδρούν μεταγγίζοντας ζωντάνια το ένα στο άλλο.

η είσοδος στο Main Stage

adidas Originals lounge area

Main Stage

the Four Owls

Μόνο έτσι θα μπορούσε να ερμηνεύσει κάποιος την εντυπωσιακή εμφάνιση των Ath Kids που έκλεψαν την παράσταση την πρώτη μέρα του φεστιβάλ κι αποτελούσαν θέμα συζήτησης τoυ lounge area των adidas Originals ακόμα και 24 ώρες μετά. Το αθηναϊκό crew, το πιο αντιπροσωπευτικό δείγμα urban culture αυτήν την στιγμή στην πόλη «πήρε κεφάλια», αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις. Από κοντά και οι υπόλοιποι εκπρόσωποι της εγχώριας σκηνής όπως FlokosH, Error404, Runner και Νέγρος του Μωριά, με την ομάδα των Black Athena φυσικά να «συντονίζει», να δείχνουν ότι αρχίζει σιγά σιγά να σχηματίζεται και μια αθηναϊκή πρόταση στον «αστικό ήχο» που κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος τα τελευταία χρόνια θολώνοντας τα όρια μεταξύ hip hop κι electronica.

Την ίδια στιγμή Tubulars έλιωναν χορεύοντας και με τα διεθνή ονόματα π.χ. με το στιβαρό flow των The Four Owls ή την πολυαναμενόμενη, λακωνική εμφάνση του Zomby που ξεκίνησε με techno και με τα απαραίτητα bass περάσματα, έφτασε να σηκώσει στον αέρα το main stage δίνοντας μερικές τζούρες της rave nostalgia που εκπροσώπησε κυρίως στην αρχή της καριέρας του. 

Black Athens και FlokosH

το αίθριο του φεστιβάλ στο Μεταλλουργείο

το νέο Tubular Shadow των adidas Originals

H Αθήνα έδειξε ζωντανή μέσα στο χειμώνα, στέλνοντας μήνυμα ότι διψά για φεστιβάλ ακόμα κι όταν πιάσουν τα κρύα – όχι μόνο σε open air mode τα καλοκαίρια. Τότε είναι που της δίνεται ίσως η ευκαιρία να βγάλει τον μητροπολίτικο χαρακτήρα της και να εκφράσει το street style της. Τα adidas Originals το έπιασαν και το υποστήριξαν φέτος. Διακόσμησαν το φεστιβάλ με τις χαρακτηριστικές τρεις ρίγες τους, δείχνοντας ότι μετά από rappers, britpoppers, fashion icons και slackers είναι έτοιμα να ξαναπιάσουν το νήμα από την αρχή.

Back to the streets. 

Παναγιώτης Μένεγος

Share
Published by
Παναγιώτης Μένεγος