Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
TV SHOWS

Το Λεξικό του Netflix

Αν έχετε μείνει στο κλασικό "Netflix and Chill", η καραντίνα επιτάσσει να μάθετε τις νέες φράσεις-κλειδιά.

Όλοι το ξέρουμε, όλοι το αγαπάμε, όλοι το εφαρμόζουμε (ή το έχουμ εφαρμόσεις, μη σας πιάνουν οι ντροπές), αλλά μπορούμε επίσης όλοι να συμφωνήσουμε πως το “Netflix and Chill” είναι μια έκφραση που έχει πια παλιώσει. Δεν ζούμε πια στο 2016.

Το 2020 η ζωή μας είναι κάπως διαφορετική. Ακόμα προσπαθούμε να καταλάβουμε πόσο. Αλλά, οι συνδρομές για την οικιακή διασκέδασή μας τουλάχιστον αυτόν τον μήνα είναι κάτι παραπάνω από money well spent, αφού περνάμε άπειρες ώρες μέσα στο σπίτι.

Το λεξιλόγιο του Netflix έχει εξελιχθεί. Για πάμε να μάθουμε μερικές νέες φράσεις…

 

Netflix cheating

Ενώ έχεις πει με το άλλο σου μισό πως θα βλέπετε μια σειρά μαζί, εσύ δεν κρατιέσαι και βλέπεις επεισόδια μόνος/η στα κρυφά. Το «κεράτωμα» στο Netflix, κοντεύει να γίνει κι αυτό πανδημία, αφού σύμφωνα με στατιστικά της ίδιας της πλατφόρμας, περίπου 48% των ζευγαριών ή και των φίλων που αποφασίζουν να δουν μια σειρά μαζί, καταλήγουν να βλέπουν και επεισόδια μόνοι τους.

Netflix and Pizza

Είναι κι αυτός ένας άλλος, λίγο πιο νόστιμος, τρόπος για να πούμε Netflix and Chill. 

Netflix block

Σας έχει συμβεί πότε να σκρολάρετε για καμιά ώρα στην αρχική σελίδα της πλατφόρμας, βλέποντας τρέιλερ και διαβάζοντας περιλήψεις και πάλι να μην μπορείτε να βρειτε τίποτα να δειτε; Σίγουρα σας έχει συμβεί. Ε, αυτό είναι το μπλοκάρισμα. Έχετε κολλήσει. Μη δείτε πάλι Friends ή Casa de Papel

Shipping

Αν και δεν είναι όρος που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για το Netflix, δεν γίνεται να είσαι συνδρομητής του και να μην τον ξέρεις. Είναι λίγο δύσκολο να αποδοθεί στα ελληνικά, αλλά πολύ απλά σημαίνει, να θέλετε να κάνουν σχέση δυο χαρακτήρες από την σειρά που βλέπεις. Να γίνονται κάτι σαν το ιδανικό ζευγάρι για σας. 

Netflexting

Βλέπετε κάποιο επεισόδιο της αγαπημένης σας σειράς και κάθε φορά που συμβαίνει κάτι συγκλονιστικό στέλνετε μήνυμα στον/ην κολλητό/ή σας; Ε, αυτό είναι το netflexting. Βλέπεις την σειρά μαζί με κάποιον, αλλά σε διαφορετική τοποθεσία και σχολιάζετε στέλνωντας μηνύματα. 

 

Netflastinate

Το Netflix είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για όσους ρέπουν προς την αναβλητικότητα. Netflastinate (από τις λέξεις Netflix και procrastinate, που στα αγγλικά σημαίνει, κωλυσιεργώ). Αν ας πούμε έχεις κάτι σημαντικό να κάνεις, αλλά αντ’ αυτού κάθεσαι και βλέπεις Stranger Things, που ίσως το έχεις δει ήδη 2-3 φορές, τότε διαπράττεις Netflastinate.

Netflix and Cuddle

Είναι ακριβώς αυτό που καταλαβαίνετε. Αν το Netflix and Chill υπόσχεται και άλλα πράγματα πέραν του να δεις μια σειρά, το Netflix and Cuddle σημαίνει πως απλά θέλετε μια αγκαλιά όσο παρακολουθείς το ένα επεισόδιο μετά το άλλο.

 

Netflix Buddy

Είναι αυτός ο ξεχωριστός άνθρωπος με τον οποίο μοιράζεστε έναν κοινό λογαριασμό στο Νέτφλιξ. Το Netflix buddy, μπορεί και να σε βοηθά να πληρώνεις τον λογαριασμό κάθε τέλος του μήνα ή μπορεί και να του έχεις παραχωρήσει δωρεάν τους κωδικούς σου.

 πηγή Business Insider.

POP TODAY
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2021 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.