Ο RSN τα τελευταία χρόνια δεν νιώθει εγκλωβισμένος στην ελληνική πραγματικότητα, η δουλειά του, και η προσωπική του φιλοσοφία ξεπερνούν τα σύνορα της χώρας. Το όνομα και η δουλειά του, είναι γνωστά σε όλους όσους ακούνε τη νέο – trip hop φάση, με στοιχεία από hip hop, soul, funky, και jazz. Στις 2 Ιουνίου κυκλοφορεί ο καινούριος του δίσκος, Strange Eyes, από την Agogo Records κι είπαμε να τα πούμε λίγο…

https://www.youtube.com/watch?v=f4vyug_68MI

 Τι το ξεχωριστό έχει αυτός ο δίσκος για σένα προσωπικά; Τι άλλαξες σε σχέση με το προηγούμενο άλμπουμ; Θέλω να πιστεύω ότι το Strange Eyes είναι η πιο ώριμη δουλειά μου μέχρι σήμερα. Αρχικά, απενοχοποίησα το ενδεχόμενο να βάζω ελληνικά στοιχεία, καθώς κι ελληνικά όργανα στη μουσική μου. Όπως ήταν φυσικό, αυτό μου άνοιξε νέα μονοπάτια για «εξερεύνηση». Ο δίσκος αυτός γράφτηκε με πολύ μεράκι από όλους όσους συμμετείχαν, και χωρίς άγχος. Επίσης, χρησιμοποίησα καλύτερο gear στη δημιουργία του δίσκου, λόγω της αναβάθμισης του εξοπλισμού μου σε σχέση με το προηγούμενο album.

Για ακόμα μια φορά, πολλοί είναι αυτοί που συνεργάστηκαν μαζί σου…Είχα τη χαρά και τη τιμή να συνεργαστώ με πολύ αξιόλογους μουσικούς και τραγουδιστές στο Strange Eyes. Χωρίς αυτούς δεν θα ήταν ίδιο το αποτέλεσμα. Αρχικά, στα φωνητικά του άλμπουμ συμμετέχει η Thaliah σε τρία κομμάτια, η Kathrin deBoer των Belleruche στο ‘Cherry Tree’, ο MC Yinka τον οποίο γνωρίζω πολύ καιρό κι ήθελα πολύ να συνεργαστούμε σε αυτό το album, με το κομμάτι ‘Shadow of Self’, η νέα vocalist Polina Leshnevskaia με την οποία ηχογραφήσαμε το ‘I Feel You’, και τέλος είχα την χαρά να συνεργαστώ με την ταλαντούχα Kid Moxie! Στο μουσικό κομμάτι συνεργάστηκα με τον Δημήτρη Δερμάνη, ο οποίος υπογράφει τα πλήκτρα του δίσκου, τον Διονύση Μόρφη στις κιθάρες, τα πνευστά του δίσκου (σαξόφωνο και τρομπέτα) έχουν αναλάβει οι Ρώσοι Dmitry Tsepilov και Roman Kvachioc, στο κομμάτι ‘Dylan’ τα τύμπανα είναι του Κώστα Ζάμπου. Τέλος, για πρώτη φορά είχα την ωραία εμπειρία να ηχογραφήσω σε δύο κομμάτια ούτι που έπαιξε ο νέος και ταλαντούχος MopDeelay, ο οποίος έκανε και το δισκογραφικό του ντεμπούτο. Το design του δίσκου το επιμελήθηκαν οι ‘Τill Νoon.

Πως σε προσέγγισε μια δισκογραφική εταιρεία σαν την Agogo; Με την Agogo Records μιλάμε σχεδόν δυο χρόνια, θέλαμε και από τις δυο πλευρές να συνεργαστούμε, και πιστεύω πως το Strange Eyes είναι η ιδανική αφορμή – αρχή για αυτήν την συνεργασία. Eξάλλου είναι και οι πρώτοι που άκουσαν το demo του δίσκου.

Το ελληνικό κοινό έχει εξοικειωθεί με τους Έλληνες καλλιτέχνες; Τους στηρίζει; Τους στηρίζει, ναι. Υπάρχουν ελληνικά groups που έχουν πολύ κόσμο, και φοβερή πορεία γενικότερα. Απλά πιστεύω ότι αν υπήρχε περισσότερη στήριξη από τους ανθρώπους του χώρου θα μπορούσαμε να έχουμε πολύ πιο δυνατή παρουσία στο εξωτερικό. Ελπίζω να συμβεί κάποια στιγμή γιατί βγαίνουν πραγματικά αξιόλογες δουλειές.

Με ποιον Έλληνα τραγουδιστή θα συνεργαζόσουν; Με την Μάρθα Φριντζήλα θα ήθελα πολύ να συνεργαστώ, την εκτιμώ πολύ.

Ο καθένας ξεχωρίζει διαφορετικά στοιχεία στη μουσική σου. Εσύ πως θα τη χαρακτήριζες; Μου είναι πολύ δύσκολο να κατατάξω αυστηρά κάπου την μουσική μου καθώς μέσα της έχει πολλές και διαφορετικές επιρροές, στην βάση της όμως είναι electronica.

Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια; Συναυλίες με την μπάντα μου (Rsn Electric Quartet) καθώς και dj sets για την προώθηση του άλμπουμ.

Έχει μέλλον ο ήχος σου στην Ελλάδα ή θα πρέπει να σου κουνήσουμε μαντήλι κάποια στιγμή; Πιστεύω πως έχει μέλλον. Και στο εξωτερικό υπάρχει πολύ δυνατή σκηνή σε αυτό τον ήχο, αλλά… καλού κακού έχε το μαντήλι κάπου προχειρα!

Tο Strange Eyes του RSN κυκλοφορεί από την Agogo Records και μπορείτε να το αποκτήσετε εδώ