Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΣΙΝΕΜΑ

Πρώτο βραβείο στο Λοκάρνο για το Afterlov του Στέργιου Πάσχου

Καλύτερη ταινία στο τμήμα Κινηματογραφιστές του Σήμερα αναδείχθηκε από την Επιτροπή Νέων το ντεμπούτο του νεαρού σκηνοθέτη
afterlov-2643

Με δυνατό ποδαρικό μπαίνει στη μεγάλου μήκους αφήγηση ο πολυνίκης μικρομηκάς Στέργιος Πάσχος, με το Afterlov να αποσπά το βραβείο της Επιτροπής Νέων του φεστιβάλ του Λοκάρνο, μιας παράλληλης με την επίσημη επιτροπή, στο διαγωνιστικό τμήμα Κινηματογραφιστές του Σήμερα, όπου συμμετέχουν πρωτο- και δευτερο- εμφανιζόμενοι σκηνοθέτες.

Πέρα από το σπουδαίο βραβείο στο τμήμα της όμως, ακόμη μεγαλύτερη επιβράβευση για το Afterlov ήταν η εκστατική ανταπόκριση του κοινού, που ανάγκασε τους διοργανωτές να προσθέσουν δύο συμπληρωματικές προβολές, μετά την sold out παγκόσμια πρώτη της ταινίας.

Το Afterlov, που αποτελεί συνέχεια της προηγούμενης μικρού μήκους ταινίας του Πάσχου Ο Έλβις Είναι Νεκρός , παρακολουθεί την ιστορία του Νίκου και της Σοφίας, των οποίων ο πρόσφατος χωρισμός έχει αφήσει τον πρώτο συντετριμμένο. Ένα βράδυ του καυτού αθηναϊκού καλοκαιριού που περνά ο Νίκος προσέχοντας το σπίτι ενός φίλου στα Βόρεια Προάστια, καλεί τη Σοφία στη βίλα και την κλειδώνει στο υπόγειο, απ’ το οποίο δεν σκοπεύει να την αφήσει να βγει, προτού εκείνη του εξηγήσει ακριβώς τους λόγους που χώρισαν.

Αντλώντας έμπνευση κι αποτίνοντας homage στο κινηματογραφικό παρελθόν, ο Πάσχος γύρισε την ταινία στο σπίτι του Νίκου Νικολαΐδη, ένα κινηματογραφικό έμβλημα από μόνο του, αφού αποτέλεσε το σκηνικό για μνημειώδεις ταινίες εκλιπόντα σκηνοθέτη, όπως Τα Κουρέλια Τραγουδάνε Ακόμη, το Singapore Sling και άλλες.

Τις διεθνείς πωλήσεις τις ταινίας χειρίζεται η Heretic Outreach των Κωνσταντίνο Κοντοβράκη και Γιώργο Καρναβά, και υπό την ηγεσία της Ιωάννας Στάη, εταιρεία που χειρίζεται επίσης και το βουλγαρικό δράμα Godless, που κέρδισε τη Χρυσή Λεοπάρδαλη, το μεγάλο βραβείο του φεστιβάλ του Λοκάρνο.

POP TODAY
ΙΣΤΟΡΙΕΣ
ΠΡΟΣΩΠΑ
ΤΕΧΝΕΣ
LIFE
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.