_MG_6916

Όταν το περασμένο καλοκαίρι είδα τους Wonky Doll and the Echo στο Saristra Festival δεν είχα καμία προσδοκία, γιατί δεν είχα καν ακούσει τη μουσική τους μέχρι τότε. Μέχρι που άρχισαν να παίζουν ζωντανά και ξεπερνώντας το γεγονός ότι φορούσα βερμούδα και ότι δεν είχα ξεπλύνει το θαλασσινό αλάτι από πάνω μου και ότι τέλος πάντων όπως όλοι, είχα πιει ένα ποτάκι παραπάνω βρε αδερφέ, μου καρφώθηκε στο μυαλό σαν κεντρί μέλισσας στην πλάτη ότι θα γούσταρα πολύ σε ένα παράλληλο σύμπαν να δω σε ένα battle of the bands αυτούς τους τύπους (που «κόβονται» για ωραίους αλήτες σαν τους Cramps και τους Jesus and Mary Chain των τριών πρώτων δίσκων) από τη μία και από την άλλη ξέρω γω τους Horrors (τους οποίους είδα πριν από μερικά χρόνια στο Primavera και νόμιζα ότι θα εξαρθρωθεί το σαγόνι μου από το χασμουρητό – άνετα στο top 5 των πιο «μεγάλες-προσδοκίες-που-δεν-εκπληρώθηκαν»-gigs στα επτά χρόνια που από το 2002 μέχρι το 2010 έκανα το προσκυνηματικό ταξιδάκι στη Βαρκελώνη). Θα ήταν η επιτομή της επιβολής του outsider έναντι του φαβορί, αν με εννοείτε.

Εν όψει της αυριανής τους συναυλίας στο Zero, στις ερωτήσεις απαντά ο George Lemons (φωνή, κιθάρα).

_MG_7168

Ποιος είναι ο πρώτος δίσκος που αγόρασες; Πότε; Πού βρήκες τα λεφτά; Το Dark side of the moon των Pink Floyd με χαρτζιλίκι.

Ποιος είναι ο τελευταίος; To Souvlaki των Slowdive σε βινύλιο για συλλεκτικούς λόγους.

Ποιοι είναι οι 3 δίσκοι που έχεις στη δισκοθήκη σου αλλά ντρέπεσαι γι’αυτό; Και ποιοι οι 3 που δεν έχεις και ντρέπεσαι ακόμη περισσότερο γι’ αυτό; Δεν ντρέπομαι για κάτι που έχω. Ντρέπομαι για πολλά που δεν έχω και είναι τόσα πολλά που δεν ξέρω ποιο να πρωτοπώ. Πιο πολύ ντρέπομαι για τα singles των Prodigy που πούλησα.

_MG_7199

Ποιους δίσκους έχεις δανειστεί από φίλους σου και δεν τους επέστρεψες ποτέ; Έχω το Doolittle των Pixies, αλλά δεν το έχω αγοράσει. Δεν ξέρω ποιος το ξέχασε σπίτι μου πριν χρόνια, δυστυχώς χωρίς εξώφυλλο. Είναι από τα αγαπημένα μου albums.

Ποια είναι η καλύτερη συναυλία που έχεις δει στη ζωή σου μέχρι σήμερα; The Cure το 2005.

Ποιο είναι το πρώτο τραγούδι που σου έρχεται στο μυαλό όταν σκέφτεσαι sex, drugs και rock ‘n’ roll (το καθένα από αυτά ξεχωριστά); Sex: Depeche Mode – “Just Can’t Get Enough”. Drugs: Rolling Stones – “Jumping jack flash”. Rock ‘n’ roll: Beatles – “Helter Skelter”.

_MG_7136

Είναι πρωί Κυριακής. Το κεφάλι σου κοντεύει να σπάσει από τον πονοκέφαλο και το στομάχι σου είναι σαν πλυντήριο στη λειτουργία του στυψίματος. Δυσκολεύεσαι να θυμηθείς όλα όσα συνέβησαν το προηγούμενο βράδυ. Τι μουσική θα βάλεις να παίζει για να έρθεις στα ίσια σου; Coil.

Είσαι backstage, έτοιμος να ανέβεις στη σκηνή για μία συναυλία. Ξαφνικά σε ενημερώνουν ότι στο venue έχει έρθει ο David Bowie. Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που περνάει από το μυαλό σου; We can be heroes just for one day.

Μιας και τον έφερε η κουβέντα: David Bowie ή Iggy Pop; Bowie.

_MG_7030

Πόσες φορές στη ζωή σου μέχρι σήμερα έχεις μετανιώσει που παίζεις μουσική και δεν ζεις μία «κανονική» ζωή; Η μουσική είναι ένας εθισμός και κάποιες φορές έχω στιγμές διαύγειας όπως οι αλκοολικοί αλλά κάθε φορά εθίζομαι ακόμα περισσότερο.

Βάλε τον εαυτό σου στη θέση του Rob Gordon στο High Fidelity. Το έτερόν σου ήμισυ σε έχει μόλις αφήσει σύξυλο, της σέρνεις τον εξάψαλμο από το παράθυρο και όταν το κλείνεις, βάζεις τέρμα τη μουσική. Ποιο τραγούδι ακούγεται; Schubert, Symphony No. 3 in D major.

Τι μουσική άκουγες την τελευταία φορά που σου έκαναν παρατήρηση οι γείτονες για να χαμηλώσεις την ένταση; To One Hundered Years των The Cure.

_MG_6848

Κρατάς στα χέρια σου το τιμόνι ενός Delorean. Ποιες τρεις από τις παρακάτω χωροχρονικές περιόδους θα ήθελες να επισκεφτείς και γιατί; 1) To 1962 στην Ύδρα, με τον Leonard Cohen. 2) Το 1968 στην Καλιφόρνια, με τον Neil Young. 3) To 1960 στην Ινδία με τους Beatles. 4) Το 1973 στη Νέα Υόρκη με τους New York Dolls. 5) Το 1977 στο Λονδίνο με τον Joe Strummer. 5) Το 1979 στο Μάντσεστερ με τους Joy Division. 6) Το 1987 στη Θεσσαλονίκη με τον Γιάννη Αγγελάκα. 7) Το 1990 στο Σιάτλ με τον Kurt Cobain. 8) Το 1993 στο Περιστέρι με τους Στέρεο Νόβα. Beatles (χωρίς εξήγηση), Joy Division, για να ζήσω από κοντά τη σκηνή του Manchester και Nirvana για να τους δω live και να κοπανηθώ με το “Aneurism”.

Ποια μπάντα θα ήθελες να παίξει live στην κηδεία σου; Οι Velvet Underground.

http://youtu.be/-Q1a5w6iHFU

Με ποιον από τη «μεγάλη μπάντα του ουρανού» θα έκανες κολλητή παρέα; Με τον Syd Barrett.

Είναι τέλικα ο Morrissey ο Μεγαλοδύναμος; Όχι, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν τον λατρεύουμε.

INFO: Οι Wonky Doll and the Echo θα παίξουν live στο Zero (Μ.Αλεξάνδρου 120, Κεραμεικός) την Πέμπτη 6 Μαρτίου).