Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΜΟΥΣΙΚΗ

Έχετε ακούσει το “Paranoid Android” από ένα τζαζ τρίο που βρίσκεται «σε απόσταση» με ένα κουαρτρέτο εγχόρδων;

Το τρίο του Πέτρου Κλαμπάνη μαζί με του Πολωνούς Atom String Quartet, 7 μουσικοί δηλαδή από τα σπίτια τους σε Αθήνα, Ταλίν, Βερολίνο, Βαρσοβία, πειραματίζονται με το κλασικό indie anthem των Radiohead. Δείτε το αποτέλεσμα.

https://www.youtube.com/watch?v=Wf8lUslNsXU&feature=youtu.be&fbclid=IwAR0BbSkJt3yuFu1ny436CTDQ6PsbVIXgBXCpodIb-sk9MUdmRoDEF9KR55I

7 μουσικοί, ο καθένας στο δικό τους καθεστώς καραντίνας, σε Αθήνα, Ταλίν, Βαρσοβία και Βερολίνο. Κι ένα κλασικό indie anthem, για πολλούς το κομμάτι που άλλαξε πίστα τους Radiohead στο, έτσι κι αλλιώς, καθοριστικό OK Computer του 1997. 

Το τζαζ τρίο του μπασίστα Πέτρου Κλαμπάνη (με τους Κρίστιαν Ραντάλου στο πιάνο και Μπόντεκ Γιάνκε στην τάμπλα) περιόδευσε με το κουαρτρέτο εγχόρδων Atom από την Πολωνία τον περασμένο Μάρτη, ακριβώς πριν ξεσπασει η πανδημία του κορονοϊού και μας κλείσει σπίτια μας.

Η διασκευή τους στο “Paranoid Android” ήταν ένα από τα highlights των εμφανίσεών τους κι αποφάσισαν αυτές τις μέρες που οι μουσικοί δεν κάθονται ήσυχοι στο σαλόνι τους να οργανωθούν και να το ηχογραφήσουν/βιντεοσκοπήσουν ενώ μένουν σπίτι τους σε διαφορετικές χώρες και πόλεις.

Το αποτέλεσμα, ηχητικά κι οπτικά, είναι εντυπωσιακό. Μαζί και το μήνυμά τους…

«Η μοναξιά, η κοινωνική αποστασιοποιηση, το άγχος, και μια πληθώρα συναισθημάτων που όλοι βιώνουμε – ο καθένας μόνος του-  μεταμορφώνονται σε νότες, θυμίζοντας σε όλους ότι η μουσική έχει τη δύναμη να ξεπερνάει κάθε απόσταση και να φέρνει τους ανθρώπους ακόμα και σε αυτές τις σύσκολες συνθήκες».

POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.