popaganda_vasilikos

Ποιος είναι ο πρώτος δίσκος που αγόρασες; Πότε; Πού βρήκες τα λεφτά; Simon & Garfunkel – Greatest Hits. Ήταν μάλλον το ’87, ζήτησα από τον πατέρα μου να το αγοράσει και να το φέρει στο σπίτι το μεσημέρι.

Ποιος είναι ο τελευταίος; George Harrison – All Things Must Pass. Αυτόν τον δίσκο έλεγα θα τον αγοράσω 25 χρονια. Το αποφάσισα πρόσφατα.

Ποιοι είναι οι 3 δίσκοι που έχεις στη δισκοθήκη σου αλλά ντρέπεσαι γι’αυτό; Και ποιοι οι 3 που δεν έχεις και ντρέπεσαι ακόμη περισσότερο γι’ αυτό; Θα το πιστέψεις αν σου πω ότι δεν ντρέπομαι για κανέναν από αυτούς που έχω; Να το πιστέψεις, είναι αλήθεια. Όλους τους δίσκους που αγόρασα τους αγόρασα γιατί σε εκείνη τη φάση μου έλεγαν κάτι. Και δεν αποποιούμαι κανένα κομμάτι του εαυτού μου. Τώρα, για δίσκους που δεν έχω… πάλι δεν ντρέπομαι. Θέλω πάντα να έχω κάτι να περιμένω, κάτι να λείπει. Τη μουσική δεν την έψαξα ποτέ, πάντα με κάποιο τρόπο με έβρισκε. Και οι δίσκοι που δεν ειναι στη συλλογή μου ακόμα προφανώς δεν θέλουν να είναι στη ζωή μου. Για παράδειγμα εκτός από κάποιες συλλογές δεν έχω κανένα ορίτζιναλ άλμπουμ των Rolling Stones!

Ποιους δίσκους έχεις δανειστεί από φίλους σου και δεν τους επέστρεψες ποτέ;​ Ένας είναι και, πρώτα θα τον επιστρέψω και μετά θα το παραδεχτώ!

Ποια είναι η καλύτερη συναυλία που έχεις δει στη ζωή σου μέχρι σήμερα; Του καθηγητή μου στο πιάνο όσο ήταν ακόμα εν ζωή. Valery Sagaidatchny. Έπαιζε Chopin. Και εγώ έκλαιγα σαν να μην είχα ακούσει ποτέ ξανά πιάνο στη ζωή μου. Και κατά μία έννοια δεν είχα ακούσει. Όχι έτσι.

VASSILIKOS photo1

Ποιο είναι το πρώτο τραγούδι που σου έρχεται στο μυαλό όταν σκέφτεσαι sex, drugs και rock ‘n’ roll (το καθένα από αυτά ξεχωριστά); Sex: Sarah Vaughan – “It’s you or no one”. Drugs: David Bowie – “The Motel”. Rock ‘n’ roll: The Kinks – “You really got me”.

Είναι πρωί Κυριακής. Το κεφάλι σου κοντεύει να σπάσει από τον πονοκέφαλο και το στομάχι σου είναι σαν πλυντήριο στη λειτουργία του στυψίματος. Δυσκολεύεσαι να θυμηθείς όλα όσα συνέβησαν το προηγούμενο βράδυ. Τι μουσική θα βάλεις να παίζει για να έρθεις στα ίσια σου; Brian Eno : Music for airports 1/1. (Δοκιμασμένο!)

Είσαι backstage, έτοιμος να ανέβεις στη σκηνή για μία συναυλία. Ξαφνικά σε ενημερώνουν ότι στο venue έχει έρθει ο David Bowie. Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που περνάει από το μυαλό σου; Πίνει πολύ ο κόσμος σήμερα.

Μιας και τον έφερε η κουβέντα: David Bowie ή Iggy Pop; David Bowie φυσικά. Απορώ με τη σύγκριση!

Πόσες φορές στη ζωή σου μέχρι σήμερα έχεις μετανιώσει που παίζεις μουσική και δεν ζεις μία «κανονική» ζωή; Δυο – τρεις;

Βάλε τον εαυτό σου στη θέση του Rob Gordon στο High Fidelity. Το έτερόν σου ήμισυ σε έχει μόλις αφήσει σύξυλο, της σέρνεις τον εξάψαλμο από το παράθυρο και όταν το κλείνεις, βάζεις τέρμα τη μουσική. Ποιο τραγούδι ακούγεται; Mozart – I Requiem

Τι μουσική άκουγες την τελευταία φορά που σου έκαναν παρατήρηση οι γείτονες για να χαμηλώσεις την ένταση; Δοκίμαζα το mastering του Sunday Cloudy Sunday!

Κρατάς στα χέρια σου το τιμόνι ενός Delorean. Ποιες τρεις από τις παρακάτω χωροχρονικές περιόδους θα ήθελες να επισκεφτείς και γιατί; 1) To 1962 στην Ύδρα, με τον Leonard Cohen. 2) Το 1968 στην Καλιφόρνια, με τον Neil Young. 3) To 1960 στην Ινδία με τους Beatles. 4) Το 1973 στη Νέα Υόρκη με τους New York Dolls. 5) Το 1977 στο Λονδίνο με τον Joe Strummer. 5) Το 1979 στο Manchester με τους Joy Division. 6) Το 1990 στο Seattle με τον Kurt Cobain. Στην Ινδία με τους Beatles φυσικά!

Ποια μπάντα θα ήθελες να παίξει live στην κηδεία σου; Οι Beatles για να αναστηθώ και εγώ.

Με ποιον από τη «μεγάλη μπάντα του ουρανού» θα έκανες κολλητή παρέα; George Harrison

Είναι τέλικα ο Morrissey ο Μεγαλοδύναμος; Δε μπορώ να γνέψω θετικά όσο κι αν το θέλω.