Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΣΙΝΕΜΑ

Δημήτρη Μοθωναίο, πώς είναι να περνάς Μια Μέρα στη Σαγκάη;

Ένα «Πριν το Ξημέρωμα» με κινέζικο άρωμα είναι το αποτέλεσμα της πρώτης επίσημης κινηματογραφικής συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα και την Κίνα.

Μια ιστορία αγάπης ανάμεσα σε έναν Έλληνα και μια Κινέζα εκτυλίσσεται στο Μια Μέρα στη Σαγκάη του σκηνοθέτη, συγγραφέα, μουσικού και διπλωμάτη Βασίλη Ξηρού, την πρώτη ελληνο-κινεζική παραγωγή, με πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Μοθωναίο. Στην ταινία, μια βιολονίστα, η Τζιν Σι (Του Χούα), και ετοιμάζεται να μετακομίσει στην Βιέννη για να συνεχίσει τις μουσικές της σπουδές, αλλά λίγο πριν φύγει γνωρίζει τον Πάνο, έναν αρχιτέκτονα που αναστατώνει τον κόσμο της με την άφιξή του στη Σαγκάη. Έχουν μια μέρα στη διάθεσή τους για να ζήσουν όλα τα σκαμπανεβάσματα μιας σχέσης και να απαντήσουν σε κρίσιμα, καθοριστικά διλήμματα.

Παρακάτω, ο Δημήτρης Μοθωναίος απαντά σε 5 ερωτήσεις για την ταινία.

Πώς έφτασε το συγκεκριμένο project στο δρόμο σου;  Η πρόταση για την ταινία έγινε πολύ απλά με ένα τηλεφώνημα από το σκηνοθέτη Βασίλη Ξηρό, την οποία αποδέχτηκα χωρίς δεύτερη σκέψη. Κάποιες φορές τα πράγματα είναι τόσο απλά. Και στη συγκεκριμένη δουλειά και στη ζωή.

Μπορείς να μας περιγράψεις μια μέρα στη Σαγκάη, στα γυρίσματα της ταινίας;  Πολύ πρωινό ξύπνημα, γιόγκα και λίγο τρέξιμο, πολύς καφές και 16 ώρες γυρίσματος. Αλλαγές τοποθεσίας την ίδια μέρα σε μια μεγαλούπολη, οδηγίες και διορθώσεις από το συνεργείο στα κινέζικα – έμαθα να αναγνωρίζω κάποιους βασικούς «ήχους», lunch break, power nap με τη συμπρωταγωνίστρια μου στο τρέιλερ, προβα αυτοσχεδιασμού για τις επομενες σκηνές και πάλι γύρισμα ως αργά το βράδυ.

https://www.youtube.com/watch?v=R50k0thBJVk

Ο χαρακτήρας σου ακολουθεί άφοβα την καρδιά του, κάτι που αρκετοί άνθρωποι διστάζουν να κάνουν. Εσύ σε ποια κατηγορία ανήκεις; Βρήκες κοινά ανάμεσα σε εκείνον και σε σένα;  Είμαι σε μια περίοδο που αφουγκράζομαι πλέον τα συναισθήματά μου και επιλέγω να τα ακολουθώ. Το να ακολουθείς την καρδιά σου, ο έρωτας είναι αφ´εαυτού του επαναστατική πράξη.

Με ποιο τρόπο ξεπεράσατε πρακτικά εμπόδια όπως εκείνο της γλώσσας ή διαφορές κουλτούρας, ενδεχομένως, για να δημιουργήσετε πειστική χημεία σε μια ιστορία αγάπης με τη συμπρωταγωνίστριά σου;  Έμεινα δύο μήνες στη Σαγκάη προκειμένου να έχουμε το χρόνο να γνωριστούμε με τη συμπρωταγωνίστριά μου προτού ξεκινήσει το γύρισμα. Ήταν ιδιαίτερα απαιτητική συνθήκη το να κερδηθεί η εμπιστοσύνη μεταξύ μας με όλες αυτές τις διάφορες που μας χωρίζουν, αλλά στο τέλος ανακάλυψα με μεγάλη χαρά το αυτονόητο. Είμαστε όλοι συνδεδεμένοι ανεξαρτήτως «διαφορών» και αναζητούμε όλοι την αγάπη!

Τι ελπίζεις να αποκομίσει το κοινό από αυτή την ταινία;  Αυτό ακριβώς το μήνυμα ελπίζω να καταφέρουμε να μεταδώσουμε και στο κοινό της ταινίας.

H ταινία Μια Μέρα στη Σαγκάη κυκλοφορεί στις αίθουσες από την Feelgood Entertainment. 
POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.