Έχοντας βοηθήσει από τα μέσα των 90s και για μια 20ετία περίπου μαζί με τους Raining Pleasure να γίνει η αρχή γι’ αυτό που πλέον μπορούμε να αποκαλούμε εγχώρια αγγλόφωνη ανεξάρτητη σκηνή, ο o Vassilikos δεν σταμάτησε εκεί. Διανύει την τελευταία δεκαετία ως σόλο καλλιτέχνης, αν και είχαμε να ακούσουμε έξι χρόνια δισκογραφικά του νέα. 

Επιστρέφει όμως μετά από αυτό το διάλειμμα με τον πιο προσωπικό δίσκο της καριέρας του. Έτσι χαρακτηρίζει το Amazing Grey, το τρίτο σόλο άλμπουμ του και το πρώτο στο οποίο έχει αναλάβει εξ’ ολοκλήρου τη σύνθεση, την ενορχήστρωση και την παραγωγή των κομματιών. 

Το Amazing Grey μπορεί να έρχεται μέσα στην πολυχρωμία της άνοιξης, αλλά θέλει να αποδείξει πως το γκρι δεν είναι ένα βαρετό χρώμα. Πρόκειται για έναν δίσκο με ποπ βάση στον οποίο όμως κανείς θα ακούσει και ηλεκτρονικά στοιχεία να συνυπάρχουν με τα φυσικά όργανα, συνοδεύοντας σκοτεινούς βιωματικούς στίχους. 

Με το Amazing Grey o Vassilikos αναζητά «το μέρος όπου όλοι είμαστε όμορφοι και έχουμε ό,τι χρειαζόμαστε», για να δανειστούμε κι έναν στίχο του ομώνυμου κομματιού. «Ο κάθε στίχος και η κάθε φράση αυτού του δίσκου αποτελούν μέρος των σκέψεων που με απασχολούσαν για χρόνια, αλλά ποτέ πριν δεν τις είχα μοιραστεί με κάποιον. Μερικές είναι σκοτεινές, άλλες θετικές και χαρούμενες. Η αναζήτηση της αυτοϊασης με βοήθησε να ντύσω την σκοτεινή μου διάθεση με ανυψωτικούς ήχους. Το γκρίζο μπορεί να είναι καταπληκτικό.», λέει ο μουσικός.

To Amazing Grey κυκλοφορεί σε μαύρο και γκρι βινύλιο, cd και digital album στις 5 Απριλίου από την Inner Ear.

Μπορείτε όμως να το ακούσετε λίγο νωρίτερα, αποκλειστικά στην Popaganda

Μπορείτε να αποκτήσετε τη δική σας κόπια του Amazing Grey του Vassilikos εδώ.