Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΜΟΥΣΙΚΗ

Τι πρέπει να ξέρετε για το Who(‘s) is Who(οn) με τον Μιχάλη Σιγανίδη στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση

Από τις 12 έως τις 14 Οκτώβρη, ο Μιχάλης Σιγανίδης συναντά τον εμβληματικό σαξοφωνίστα της τζαζ, Έβαν Πάρκερ, αλλά και τους καλλιτεχνικούς συνοδοιπόρους του σε ένα ιδιαίτερο εικονικό soundtrack.
Μιχάλης Σιγανίδης

Τι σχέση μπορεί να έχουν μουσικοί σε βιτρίνες, που παραπέμπουν στα κόκκινα φανάρια του Άμστερνταμ, με τον ποιητικό λόγο του Σάμιουελ Μπέκετ και του Μίλτου Σαχτούρη, την αυτοσχεδιαστική τζαζ και έναν από τους πλέον ιδιοσυγκρασιακούς μουσικούς της ελληνικής μουσικής σκηνής;

Όλα τα παραπάνω θα συναντηθούν στο WHO(‘S) IS WHO(ON), την επικείμενη μουσική παράσταση του Μιχάλη Σιγανίδη. Τι έχουμε να περιμένουμε λοιπόν; Λαμβάνοντας υπόψη την πορεία του Σιγανίδη, σίγουρα πολλά και ενδιαφέροντα.

1. WHO(‘S) IS WHO(ON), ή χους εις χουν, είναι ένα πρωτότυπο μουσικό και οπτικό installation, το οποίο από τις 12 ως τις 14 Οκτωβρίου, θα μετατρέψει τον Εκθεσιακό Χώρο της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση σε μία ιδιότυπη Red-Light District, όπου το κοινό θα κινείται ελεύθερα στη σκηνή και ένα ψηφιδωτό από εκλεκτικές επιρροές θα δημιουργήσει ένα ιδιαίτερο εικονικό soundtrack.

2. Ο Μιχάλης Σιγανίδης έχει αδιαμφισβήτητα δημιουργήσει το δικό του μουσικό στίγμα. Γεννημένος στη Θεσσαλονική το 1958 και με καταγωγή από την Προύσα, την Κρήτη και τη Σιάτιστα, το ιδρυτικό μέλος των Χειμερινών Κολυμβητών και των Primavera En Salonico έχει δημιουργήσει ένα συναρπαστικό προσωπικό μουσικό σύμπαν, που δύσκολα τον εντάσσει σε κάποιο συγκεκριμένο είδος, μπορεί όμως να τον τοποθετήσει στο χώρο της «αποδομητικής» τραγουδοποιΐας και του μουσικού κολλάζ. Είναι συνθέτης και στιχουργός, ενώ παίζει κοντραμπάσο και κιθάρα. Από το 1980 και έπειτα συνεργάζεται με μουσικούς της σύγχρονης αυτοσχεδιαστικής και λαϊκής μουσικής σκηνής στην Ελλάδα και το εξωτερικό, τραγουδοποιούς και τραγουδιστές.

3. Το χιούμορ και ο αυτοσαρκασμός αποτελούν γνώριμα συστατικά της σκέψης του Σιγανίδη. Το έργο του αντλεί μουσική και σημειολογική έμπνευση από τον τζαζ αυτοσχεδιασμό, αλλά και την σατιρική οπτική του Frank Zappa προς τον άνθρωπο και την πραγματικότητα. 

4. Η ενασχόληση του Σιγανίδη με την ποίηση του Μίλτου Σαχτούρη χρονολογείται από το 1989, με την κυκλοφορία του δεύτερου προσωπικού άλμπουμ του συνθέτη, Το Πρωί και Το Βράδυ (από το ομώνυμο ποίημα του Σαχτούρη). Η γνωριμία των δύο ξεκίνησε όταν ο Σιγανίδης επισκέφτηκε το σπίτι του ποιητή στην Κυψέλη, με σκοπό να του ανακοινώσει πως έχει δουλέψει πάνω σε κάποια ποιήματά του.

5. Μία από τις πλέον σημαντικές μορφές της σύγχρονης και ιδιαίτερα της αυτοσχεδιαστικής τζαζ και ιδρυτική φιγούρα του αυτόνομου τζαζ ρεύματος στη Μεγάλη Βρετανία. ο εμβληματικός σαξοφωνίστας Έβαν Πάρκερ, θα πραγματοποιήσει μία εμφάνιση έκπληξη.

6. Στο οπτικό και μουσικό installation θα συμπράξουν και φίλοι και καλλιτεχνικοί συνοδοιπόροι του Μιχάλη Σιγανίδη, όπως ο Γαβριήλ Ν. Πεντζίκης, ο Δημήτρης Χαΐνης Αποστολάκης, η Μάρθα Μαυροειδή, και η Σαβίνα Γιαννάτου.

WHO(‘S) IS WHO(ON), Σύλληψη – Πρωτότυπη Μουσική – Σενάριο: Μιχάλης Σιγανίδης, Σκηνοθετική Επιμέλεια: Γιώργος Βουδικλάρης από 12 έως 14 Οκτωβρίου, στον Εκθεσιακό Χώρο της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση, Συγγρού 107. Περισσότερες πληροφορίες στο: http://www.sgt.gr/gre/SPG2173.
POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.