Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
11.10.2024

Νόμπελ Ειρήνης 2024: Στον οργανισμό Nihon Hidankyo το βραβείο

Το Νόμπελ Ειρήνης απονεμήθηκε στη Nihon Hidankyo, μια ιαπωνική οργάνωση επιζώντων από ατομικές βόμβες.
Νόμπελ Ειρήνης 2024: Στον οργανισμό Nihon Hidankyo το βραβείο

Η ιαπωνική οργάνωση Nihon Hidankyo, ένα κίνημα των επιζώντων των ατομικών βομβών που έπεσαν στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι το 1945, γνωστή επίσης ως Hibakusha, τιμήθηκε σήμερα με το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης.

«Η Hibakusha τιμάται με το Βραβείο Ειρήνης για τις προσπάθειές της να επιτευχθεί ένας κόσμος χωρίς πυρηνικά όπλα και γιατί κατέδειξε, μέσω μαρτυριών, πως τα πυρηνικά όπλα δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν ποτέ ξανά», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Νορβηγική Επιτροπή Νόμπελ.

Οι αυτόπτες μάρτυρες των δύο μοναδικών πυρηνικών βομβών που έχουν χρησιμοποιηθεί ποτέ αφιέρωσαν τη ζωή τους στον αγώνα για έναν κόσμο χωρίς πυρηνικά.

«Η Hibakusha μας βοηθά να περιγράψουμε το απερίγραπτο, να σκεφθούμε το αδιανόητο, και με κάποιον τρόπο να αντιληφθούμε τον αδιανόητο πόνο και την οδύνη που προκάλεσαν τα πυρηνικά όπλα», ανέφερε η Επιτροπή.

Η Νορβηγική Επιτροπή Νόμπελ θέτει τακτικά στο επίκεντρο το θέμα των πυρηνικών όπλων, πιο πρόσφατα βραβεύοντας την ICAN, τη Διεθνή Εκστρατεία για την Κατάργηση των Πυρηνικών Όπλων, με το Νόμπελ Ειρήνης το 2017.

Το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης, που συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 11 εκατομμυρίων κορονών Σουηδίας (1,1 εκατ. δολάρια), αναμένεται να απονεμηθεί στο Όσλο στις 10 Δεκεμβρίου, επέτειο του θανάτου του Σουηδού βιομήχανου Άλφρεντ Νόμπελ, που ίδρυσε τα βραβεία με τη διαθήκη του το 1895.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.