Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
12.09.2024

Πέθανε από εγκαύματα ο δολοφόνος της μαραθωνοδρόμου Τσεπτεγκέι την οποία πυρπόλησε

Νεκρός ο άνδρας που έκαψε ζωντανή την μαραθωνοδρόμο Ρεμπέκα Τσεπτεγκέι.
Πέθανε από εγκαύματα ο δολοφόνος της μαραθωνοδρόμου Τσεπτεγκέι την οποία πυρπόλησε

Ο αποκαλούμενος δολοφόνος της μαραθωνοδρόμο Ρεμπέκα Τσεπτεγκέι,  από την Ουγκάντα που κατηγορείται για τον φριχτό θάνατο της 33χρονης καθώς την περιέλουσε με βενζίνη και την άφησε «στην πυρά», έχασε τη ζωή του, μία εβδομάδα από την επίθεση. Τα εγκαύματα που και εκείνος είχε υποστεί φαίνεται ότι απέβησαν μοιραία.

Ο Ντίκσον Ντιέμα, ξεψύχησε στο νοσοκομείο της Κένυας όπου άφησε την τελευταία της πνοή και η Ολυμπιονίκης φίλη του η οποία υπέστη υπέστη εγκαύματα 80% και ανεπάρκεια οργάνων.

Μάρτυρας της φρικιαστικής αυτής επίθεσης ήταν μία από τις κόρες της Τσεπτεγκέι, η οποία περιέγραψε στην εφημερίδα The Standard της Κένυας ότι ο δράστης την κλώτσησε ενώ προσπαθούσε να σώσει τη μητέρα της.

Η επίθεση σημειώθηκε στο σπίτι της Τσεπτεγκέι στη δυτική Κένυα, στην κομητεία Trans Nzoia, κοντά στα σύνορα με την Ουγκάντα. Η αθλήτρια είχε πρόσφατα μετακομίσει εκεί για να βρίσκεται κοντά σε καλύτερες προπονητικές υποδομές και εγκαταστάσεις. Ενας καυγάς με τον σύντροφό της για αγορά ακινήτου, φαίνεται ότι στάθηκε αφορμή για την τραγωδία.

Η Τσεπτέγκεϊ γεννήθηκε στην Κένυα, κοντά στα σύνορα με την Ουγκάντα, αλλά επέλεξε να εκπροσωπήσει την Ουγκάντα, καθώς η αθλητική της καριέρα άρχισε να επιταχύνεται.

Πρώην λοχίας στις Λαϊκές Δυνάμεις Άμυνας της Ουγκάντα, η ίδια έδειξε ταλέντο στο τρέξιμο αντοχής και αποφάσισε να αγωνιστεί στο μαραθώνιο και σε άλλα αγωνίσματα μεγάλων αποστάσεων στο υψηλότερο επίπεδο.

Το 2022, κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στον ορεινό αγώνα ανάβασης και κατάβασης στο εναρκτήριο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ορεινού Τρεξίματος και Τρέξιμο Μονοπατιών στην Ταϊλάνδη.

Η Τσεπτεγκέι κέρδισε επίσης τον μαραθώνιο της Πάντοβα στην Ιταλία νωρίτερα την ίδια χρονιά, πριν τερματίσει δεύτερη στον μαραθώνιο του Άμπου Ντάμπι σε 2 ώρες 22 λεπτά και 47 δευτερόλεπτα – ο δεύτερος ταχύτερος χρόνος από γυναίκα από την Ουγκάντα.

Πηγή: ΕΡΤ

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.