Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
01.09.2024

Ο Μανόλο γράφει Ιστορία με Πανελλήνιο ρεκόρ στο Diamond League, περνώντας τα 6.00 μέτρα!

Ο χάλκινος Ολυμπιονίκης γίνεται ο πρώτος Έλληνας επικοντιστής που πετυχαίνει να ξεπεράσει τα 6.00 μέτρα, κάνοντάς μας πάλι περήφανους!
Ο Μανόλο γράφει Ιστορία με Πανελλήνιο ρεκόρ στο Diamond League, περνώντας τα 6.00 μέτρα!

Ο Εμμανουήλ Καραλής μας χαρίζει τη μια χαρά και επιτυχία μετά την άλλη! Πανελλήνιο ρεκόρ έγραψε ο χάλκινος Ολυμπιονίκης του Παρισιού, στο επίσημο τουρνουά Diamond League πριν λίγη ώρα στη Σιλέσια της Πολωνίας, στην τρίτη του προσπάθεια με τον πήχη στα 6.00 μέτρα.

Ο πρωταθλητής πέρασε με την πρώτη προσπάθεια τα 5.82 μ., είχε άκυρο πρώτο άλμα στα 5.92μ. το οποίο πέρασε με την δεύτερη -επίδοση μάλιστα που είναι ένα εκατοστό κάτω από το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ. Όμως δεν είχε πει ακόμη τον τελευταίο του λόγο! Ανέβασε τον πήχη στα 6.00 μέτρα και μετά από δύο άκυρες προσπάθειες στέφθηκε βασιλιάς, κάνοντας νέο πανελλήνιο ρεκόρ! Ο χαμογελαστός Μανόλο λίγες εβδομάδες μετά το… δάγκωμα του χάλκινου (με επίδοση 5.90), αλλά και την άκαρπη προσπάθειά του να περάσει τα 6.00 στο Παρίσι παρά την επιθυμία του, το κατορθώνει στην Πολωνία και γίνεται ο πρώτος Έλληνας επικοντιστής που το πετυχαίνει. Δικαίως πανηγύρισε τρελός από χαρά την επιτυχία του που τον βάζει πλέον στην επίλεκτη ομάδα των πρωταθλητών που έχουν σπάσει τα 6.00 μ.

Ο Εμμανουήλ Καραλής συνεχίζει άξια τον δρόμο που χάραξε ο σπουδαίος Χρήστος Παπανικολάου με το παγκόσμιο ρεκόρ στο επί κοντώ (5.49 μ. στις 24 Οκτωβρίου 1970, στο Στάδιο Καραϊσκάκη της Αθήνας). Ένα άθλημα στο οποίο η Ελλάδα έχει φτιάξει τη δική της  παράδοση -βλέπε το χρυσό της Κατερίνας Στεφανίδου στην Ολυμπιάδα του Ρίο.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.