Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
30.04.2024

Ο Παρνασσός γιορτάζει 150 χρόνια πολιτιστικής και κοινωνικής δράσης

...και ανοίγει τις πόρτες του για ένα μήνα εικαστικών, μουσικών, λογοτεχνικών, κοινωνικών και παιδικών εκδηλώσεων.
Ο Παρνασσός γιορτάζει 150 χρόνια πολιτιστικής και κοινωνικής δράσης

Ο Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός γιορτάζει φέτος το Νοέμβριο τα 150 χρόνια από την ίδρυσή του με μια σειρά εκδηλώσεων που αναδεικνύουν την κληρονομιά του και σηματοδοτούν το επόμενο βήμα της πολιτιστικής και κοινωνικής δράσης του. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων αποβλέπει στο να τιμήσει τις σπουδαίες προσωπικότητες που συνδέθηκαν με τον Παρνασσό στα 150 χρόνια της λειτουργίας του και στη δημιουργία ευκαιριών ώστε το νέο αθηναϊκό κοινό να γνωρίσει τη δράση του.

Parnassos_Ktirio

Από τις μουσικές εκδηλώσεις, ιδιαίτερο χαρακτήρα έχουν οι βραδιές για την Gina Bachauer και την Mαρία Κάλλας. Η κεντρική αίθουσα θα γεμίσει όμως και με μελωδίες από τα έγχορδα της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ κατά τη διάρκεια της οποίας θα ακουστεί σε πρώτη εκτέλεση το έργο Ad Parnassum του συνθέτη, Ακαδημαϊκού Θεόδωρου Αντωνίου, που γράφτηκε ειδικά για αυτήν την περίπτωση. Οι λάτρεις της jazz θα απολαύσουν την Big Band σε μια βραδιά με χαρακτήρα 20’s.

Επίσης ξεχωρίζουν -σε συνεργασία με το ίδρυμα Παλαμά- το αφιέρωμα στον Κωστή Παλαμά, ο οποίος συνέδεσε άρρηκτα το όνομα του με τον Φ.Σ. Παρνασσό, η συμμετοχή του Τίτου Πατρίκιου σε μια ποιητική βραδιά, αλλά και η εικαστική έκθεση της συλλογής του Παρνασσού με έργα ζωγραφικής και ιστορικά κειμήλια που θα εκτεθούν για πρώτη φορά.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν επίσης οι εκδηλώσεις για την σημαντική νομοθετική δραστηριότητα του Παρνασσού, τη σημασία του ρόλου της διπλωματίας στην εξάπλωση του Ελληνικού πολιτισμού στο εξωτερικό, την αρχιτεκτονική επισκόπηση των σημαντικότερων κτιρίων της Αθήνας από τον 19ο έως τον 21ο αιώνα, και για την σατυρική χαρτογραφία.

Στις κοινωνικές δράσεις, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η εκδήλωση σε συνεργασία με το ίδρυμα Ελίζα, καθώς αποτελεί την εξέλιξη του μακροχρόνιου έργου στήριξης των παιδιών από τον Φ. Σ. Παρνασσό ακόμα και κατά τις πιο δύσκολες περιόδους της χώρας.  

Τέλος, με στόχο παιδιά και νέοι να γνωρίσουν τον Παρνασσό, διοργανώνονται μοναδικές δράσεις όλα τα σαββατοκύριακα του Νοεμβρίου. Με τη συνδρομή θεατροπαιδαγωγών, μουσειοπαιδαγωγών, αρχιτεκτόνων, μουσικών, ηθοποιών και χορογράφων, ο Παρνασσός καλωσορίζει τους μικρούς Αθηναίους σε έναν ξεχωριστό κόσμο πολιτισμού και πνεύματος. Από παιχνίδια χορού και κίνησης στους χώρους του νεοκλασσικού της Καρύτση, μέχρι την αρχιτεκτονική βόλτα στην πόλη και τη συναυλία των Burger Project, γονείς και παιδιά θα βρουν ποικίλες και δημιουργικές προτάσεις.

Ο Φ. Σ. Παρνασσός, ακόμα και στις σκοτεινότερες εποχές της ελληνικής ιστορίας, έβρισκε τον τρόπο να φωτίζει με τη δράση του την καθημερινότητα της σύγχρονης Αθήνας. Σήμερα, με μία γιορτή, τιμά την ιστορία του και θυμίζει στους Αθηναίους ότι στον πολιτισμό και τη δημιουργία κάθε μέρα πρέπει να είναι μέρα γιορτής.

Εδώ το πρόγραμμα για την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου: Φ.Σ.ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ ΑΤΖΕΝΤΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ 2-8.11.2015 
Διεύθυνση: Πλατεία Αγ. Γεωργίου Καρύτση 8, 10561 Αθήνα
Τηλ.: 210 3221917, 210 3225310 
Προπώληση εισιτηρίων: Ticket Services & Παρνασσός
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.