Κάστρα, μοναστήρια και πύργοι σε όλη την Ιταλία δίνονται δωρεάν. Η ιταλική κυβέρνηση έχει την τέλεια λύση για εσάς που θέλετε να αποκτήσετε ακίνητη περιουσία. Οι ιδιοκτησίες περιλαμβάνουν το Ψastello di Blera στο Lazio, ένα κάστρο του 11ου αιώνα όχι μακριά από την Ρώμη και το Castello di Montefiore, ένα κάστρο του 13ου αιώνα στην περιοχή Marche της ανατολικής Ιταλίας.

Πριν να αρχίσετε να φτιάχνετε βαλίτσες, δώστε λίγη προσοχή. Τα κτίρια θα δοθούν σε ανθρώπους που μπορούν να δείξουν ξεκάθαρα σχέδια για το πως θα ανακαινίσουν και ανανεώσουν τα κτίρια για να ενισχύσουν τον τουρισμό της εκάστοτε περιοχής. Είτε πρόκειται για ξενοδοχείο, σπα ή εστιατόριο, οι πιθανοί ιδιοκτήτες πρέπει να παρουσιάσουν πως θα φέρουν επισκέπτες στην περιοχή, ώστε να γίνει η επόμενη must-see ατραξιόν.

Η ιδέα είναι μέρος του στρατηγικού σχεδίου της Ιταλίας, μιας πρωτοβουλίας για να αποσυμπιέσει τον πληθυσμό στα πιο δημοφιλή μέρη της χώρας, όπως είναι η Βενετία, και να ανακατανείμει τους τουρίστες σε λιγότερο διάσημους προορισμούς.

Σχεδόν 200 κτίρια θα προγραμματιστούν για το πρότζεκτ τα επόμενα δύο χρόνια.

Πηγή: Independent