Στο κεντρικό περίπτερο, στο πλαίσιο της έκθεσης Viva Arte Viva, 80 συμμετέχοντες από μια ευρεία γκάμα χωρών -μεταξύ των οποίων, από τη Νιγηρία, την Γκάμπια, τη Συρία, το Ιράκ, τη Σομαλία, το Αφγανιστάν και την Κίνα- διδάσκονται πώς να κατασκευάσουν λάμπες με πράσινο φως και, μαζί με το κοινό, τους δίνουν σχήμα και τις υλοποιούν. Οι μονάδες κάθε φωτός, από ανακυκλωμένο, βιώσιμο υλικό, όπως ξύλο (μελιά), ανακυκλωμένα κεσεδάκια γιαούρτι, χρησιμοποιημένες πλαστικές σακούλες, ανακυκλωμένο νάιλον και πράσινα LED.

Το «Εργαστήριο» του Έλιασον -το οποίο εγκαινιάστηκε σε συνεργασία με το Thyssen Bornemisza Art Contemporary- είναι μια εκστρατεία ανεύρεσης πόρων για δύο μη κυβερνητικές οργανώσεις, την Emergency και την Georg Danzer Haus, που εργάζονται με πρόσφυγες. Αντί 250 ευρώ, ο δωρητής αποκτά μία από τις πράσινες λάμπες που κατασκευάστηκαν στο «Εργαστήριο», στη Μπιενάλε.

«Το “Πράσινο Φως” είναι μια πράξη καλωσορίσματος, τόσο σε αυτούς που δραπέτευσαν από τις δυσκολίες και την αστάθεια στις χώρες τους, όσο και στους κατοίκους των πόλεων που τους υποδέχθηκαν» δηλώνει ο Έλιασον. «Είμαι πολύ ευχαριστημένος που είχα την ευκαιρία να παρουσιάσω το πρότζεκτ στη Μπιενάλε 2017. Για μένα, το να πάω στη Μπιενάλε πάντα ήταν συνώνυμο με το να πάω πιο βαθιά στην πραγματικότητα, όχι με το να εξέλθω από την πραγματικότητα. Η μαζική εκτόπιση και η μετανάστευση είναι κεντρικές προκλήσεις στον σημερινό κόσμο, επηρεάζοντας εκατομμύρια ανθρώπους σ’ όλον τον κόσμο. Το “Πράσινο Φως” παρουσιάζει μια σεμνή στρατηγική ανταπόκρισης στις προκλήσεις και ευθύνες που προκύπτουν από την τρέχουσα κατάσταση, και ανάβει ένα φως για την αξία της συνεργατικής δουλειάς και σκέψης».