• Αυτή η φωτό στο Πεκίνο, δεν είναι ακριβώς ψεύτικη, αλλά περικλείει το πρόβλημα της φωτογραφίας ως μέσον εν γένει. Γιατί αναπαριστά ένα και μόνο συγκεκριμένο σημείο στο χρόνο. Στην πραγματικότητα όμως, οι Κινέζοι δεν βλέπουν τον ήλιο από οθόνες επειδή υπάρχει τρομακτικό πρόβλημα από το νέφος. Απλά είναι μια πολύ πιασάρικη διαφήμιση που “κοσμεί” την κινεζική πρωτεύουσα.

Το κέντρο του Πεκίνου, υποτίθεται καλυμμένο από νέφος, και μια οθόνη να παρέχει παρηγοριά. Η οθόνη βέβαια, προβάλλει όλο το χρόνο αυτή τη διαφήμιση, ανεξαρτήτου νέφους.

Το κέντρο του Πεκίνου, καλυμμένο από νέφος, και μια οθόνη που υποτίθεται παρέχει παρηγοριά. Η οθόνη βέβαια, προβάλλει όλο το χρόνο αυτή τη διαφήμιση, ανεξαρτήτου νέφους.

  • Η φωτογραφία απο την παράσταση της Πίνα Μπάους, Blaubart, θεωρήθηκε από κάποιους  φωτογραφία από ψυχιατρική κλινική της Σοβιετικής Ένωσης το 1952.

Αυτή η φωτογραφία δεν είναι από ψυχιατρική κλινική των Σοβιέτ, όπως ισχυρίζεται, αλλά από μια παράσταση της Πίνα Μπάους.

Αυτή η φωτογραφία δεν είναι από ψυχιατρική κλινική των Σοβιέτ, όπως ισχυρίζεται, αλλά από μια παράσταση της Πίνα Μπάους.

  • Αυτές οι πόζες είναι καθαρά χιουμοριστικού χαρακτήρα και δεν αναπαριστούν το πώς “ταχυδρομούσαν” παιδιά στο ξεκίνημα του 20ου αιώνα.

Όχι τα παιδιά δεν τα φέρνει ούτε ο ταχυδρόμος

Όχι, τα παιδιά δεν τα φέρνει ούτε ο ταχυδρόμος

Στην επόμενη σελίδα…ψέματα ,ψέματα , ψέματα!