Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaTIMELINE

Ήρθε η ώρα να δούμε τον Κρητικό antihero στο Marvel Cinematic Universe

Το Spider-Man: No Way Home άνοιξε τις πύλες του multiverse στο MCU και ελπίζουμε ο σύντεκνος της Marvel να βρεθεί ανάμεσα στα νέα πρόσωπα που θα δούμε στο μέλλον στη μεγάλη οθόνη.

Μερικές μέρες πριν, το επίσημο site της Marvel έδωσε την ευκαιρία στους φανατικούς υποστηρικτές του κολοσσού των comics να ψηφίσουν για το τελευταίο μέλος της ομάδας υπερηρώων που θα αναλάβει να προστατεύει το έθνος των μεταλλαγμένων της Krakoa, ένα φαντασιωσικό νησί που φιλοξενεί τους μεταλλαγμένους της Marvel, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται φυσικά και οι αγαπημένοι μας X-Men, τα δικαιώματα των οποίων απέκτησε η Disney από τη Fox μόλις μερικά χρόνια πριν.

Και μπορεί οι μεταλλαγμένοι να μην έχουν εισέλθει ακόμα επίσημα στο MCU και να κουβαλάνε την “κούραση” των τελευταίων κακών ταινιών που είχε κυκλοφορήσει η Fox, όπως το X-Men Apocalypse και το Dark Phoenix που σχεδόν αμαύρωσαν το σημαντικότερο ίσως franchise της Marvel, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι X-Men δεν έχουν ακόμα τεράστιο κοινό και πολιτισμική επιρροή, αφού έχουν ίσως περισσότερους και πιο φανατικούς υποστηρικτές και από τους Avengers.

Για τον λόγο αυτό και το κινηματογραφικό studio της Marvel σκοπεύει να προσθέσει σύντομα τους μεταλλαγμένους στους ήρωες που θα δούμε στη μεγάλη οθόνη κάνοντας reboot τους χαρακτήρες που γνωρίσαμε στο σύμπαν της Fox. Η επικείμενη κυκλοφορία του Doctor Strange: Multiverse of Madness τον προσεχή Μάη φημολογείται ότι θα έχει cameo από μέλη των X-Men που γνωρίσαμε στο κινηματογραφικό σύμπαν της Fox και οι  θεωρίες των fans μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι η ταινία Eternals έκρυβε easter eggs για την επικείμενη έλευση των X-Men και εν γένει των μεταλλαγμένων στο κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel, που εδώ και σχεδόν χρόνια έχει καταφέρει να παράγει το μεγαλύτερα κινηματογραφικά γεγονότα με κάθε ταινία που κυκλοφορεί να σπάει ρεκόρ στα ταμεία και εξελίσσει το superhero genre, αλλά και τον τρόπο που γίνονται οι ταινίες γενικά. Απόδειξη αυτού είναι ότι το πρόσφατο Spider-Man: No Way Home είναι ήδη στις έξι πιο εμπορικές ταινίες όλων των εποχών και μάλιστα ενώ προβλήθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας που παγκόσμια απέτρεψε πολλούς ανθρώπους να βρεθούν σε κλειστούς χώρους για να παρακολουθήσουν την ταινία.

Αλλά ας επιστρέψουμε στους μεταλλαγμένους της Marvel, τους X-Men που είναι και το θέμα μας και εδώ και δεκαετίες ήταν πάντα οι ήρωες με τους οποίους ταυτίζονταν όλοι οι άνθρωποι που ένιωθαν ότι είχαν μια διαφορετικότητα, όλοι αυτοί που έχουν βιώσει ρατσισμό και περιθωριοποίηση, κάτι που κατάφερε να κάνει τους X-Men τόσο αγαπητούς σε τόσο ευρύ κοινό, καθώς οι φανατικοί των comics έβλεπαν την παρουσία τους ως μία αλληγορία για τη μάχη της αποδοχής κάθε διαφορετικότητας από τη φυλή και την κοινωνική τάξη μέχρι τον σεξουαλικό προσανατολισμό και τη θρησκευτική επιλογή. Ανάμεσα στις υποψηφιότητες λοιπόν που έδωσε η Marvel στο κοινό για να ψηφίσει και να μπει στην super ομάδα ήταν και ένας χαρακτήρας με καταγωγή από την Κρήτη, ο Avalanche γνωστός και ως Dominikos Petrakis, ένας μεταλλαγμένος από τον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης που η δύναμη του είναι προκαλεί σεισμικές δονήσεις.

Η παρουσία του Έλληνα μεταλλαγμένου δεν ήταν πάντα στην πλευρά των ενάρετων και των καλών αφού ήταν μέλος του Brotherhood του Magneto, της ομάδας των villain μεταλλαγμένων που πίστευαν ότι άνθρωποι και μεταλλαγμένοι δεν μπορούν να συνυπάρξουν στον ίδιο κόσμο. Ο Avalanche στα comics έχει υπάρξει και villain και ήρωας σε διαφορετικά storylines και σκοτώθηκε στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας από τους δημιουργούς των comics, μόνο για να αναστηθεί στο νησί της Krakoa και πλέον να είναι ένας από τους υποψηφίους ώστε να γίνει μέλος σε αυτή τη σημαντική ομάδα της Marvel που ενδέχεται να δούμε στο μέλλον και στη μεγάλη οθόνη μιας και οι δύο ιστορίες διαδραματίζονται στο ίδιο timeline. Αφού είδαμε τον Avalanche ή Δομίνικο αν προτιμάται να βρίσκεται ανάμεσα σε υποψηφίους που έχουν γράψει ιστορία στα comics όπως είναι η Firestar που αγαπήσαμε ως Amazing Friend του Spider-Man και η Armor ή η Siryn, δεν έχουμε κανένα λόγο να μην πιστεύουμε ότι θα μπορούσε ο Avalanche να είναι ένας από τους ήρωες, ή αντιήρωες αν προτιμάτε, που θα δούμε προσεχώς στο MCU. Δεν μπορώ να φανταστώ ποιος ηθοποιός θα μπορούσε να τον υποδυθεί για να είμαι ειλικρινής, αλλά θα ήταν ευχάριστη έκπληξη να δούμε ένα εγχώριο ταλέντο να γίνεται μέλος του MCU και να ζήσει μια αντίστοιχη ιστορία σαν και αυτή του Καναδοκινέζου ηθοποιού, που από ηθοποιός που πάλευε να επιβιώσει κατάφερε να γίνει ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια της Marvel χάρη στον ρόλο του Sang Chi που είδαμε τον Σεπτέμβρη του 2021. Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για την ομάδα των προστατών της Krakoa θα ανακοινωθούν στο επικείμενο Hellfire Gala που θα φιλοξενηθεί στα comics των X-Men και θα μάθουμε αν οι φανατικοί του franchise θέλουν τον Avalanche να είναι ο νεότερος πρωταγωνιστής των φανταστικών περιπετειών των μεταλλαγμένων ή τελικά επέλεξαν έναν ή μία άλλη από τους υποψηφίους. Όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα όμως και μόνο το γεγονός ότι ήταν ανάμεσα στις προτάσεις της ψηφοφορίας, αυτό σημαίνει πολλά για το μέλλον του στη Marvel.

Μέχρι ναμάθουμε αν θα δούμε περισσότερα από τον Avalanche, μπορούμε να περιμένουμε με ανυπομονησία την animated σειρά X-Men ’97 που είναι άμεσο σίκουελ στο θρυλικό animation των Marvel X-Men 92 που μας χάρισε τέσσερις υπέροχες σεζόν -για πάντα αισθητικές αναφορές- και μία πέμπτη που ο σχεδιασμός άλλαξε απογοητεύοντας του φανατικούς της σειράς. Η σειρά αυτή έχει ανακοινωθεί επίσημα και θα τη δούμε στο Disney+ που επιτέλους θα έχει κάνει launch μέχρι τότε και στη χώρα μας στα μέσα του 2023. Δεν ξέρω αν εγώ είμαι μόνο ενθουσιασμένος για την επικείμενη “εισβολή” των X-Men στο κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel, αλλά αν κρίνουμε από την ανταπόκριση που είχε η παρουσία των τριών ηθοποιών που έχουν υποδυθεί τον Spider-Man σε μία μόνο ταινία, μάλλον το κοινό διψάει να δει χαρακτήρες που έχει αγαπήσει να συνεργάζονται σε άλλους που έμαθε μέσα από τις ταινίες της Marvel. Η πρωταγωνιστική παρουσία της Scarlet Witch στην ταινία Doctor Strange: Multiverse of Madness, ένας χαρακτήρας που είναι άρρηκτα συνδεδεμένος και τους X-Men και τους μεταλλαγμένους είναι ο καλύτερος οιωνός ότι η ώρα των Mutants ήρθε και ναι θέλουμε να δούμε και τον Avalanche ανάμεσα σε αυτούς.

POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.