Τα τσόπστικς ανά χείρας και «δρόμο» για το Νότο. Αυτό είναι το σύνθημα. Διότι εδώ και λίγο καιρό στο κέντρο της Γλυφάδας μετακόμισε το Inbi, με στόχο να συνεχίσει τις καλές εντυπώσεις που άφησε τόσο στο Κολωνάκι, όσο και στην Costa Navarino την καλοκαιρινή σεζόν. Οι Παναγιώτης Τζιουρτζιούμης, ο Σταμάτης Σκριάπας και ο προικισμένος sushi chef Takaaki Otsuka εγγυώνται την αναλλοίωτη μεταφορά της ποιότητας της fusion Japanese κουζίνας, στην οποία έχουν συνηθίσει το κοινό τους. Αυτή τη φορά όμως προσαρμοσμένη στο πιο ανάλαφρο τοπικό κλίμα των νοτίων προαστίων. Χωρίς όμως την ταμπέλα του «δήθεν» που πολλά εστιατόρια διατηρούν στην περιοχή, τις περισσότερες φορές άνευ λόγου και αιτίας.
Το Inbi ξεχωρίζει όχι μόνο για τις ευγενικές και ειλικρινές προθέσεις του απέναντι στους επισκέπτες του, αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζει την ιαπωνική γεύση και παράδοση. Δεν υπάρχουν πολλά εστιατόρια στην Αθήνα που τολμούν να κινηθούν πέρα από τα μονοπάτια της μίμησης. Και να το κάνουν με τόσο σικάτο τρόπο. Είναι εξαιρετικό για παράδειγμα το στήσιμο αλλά και η ποιότητα του καρπάτσιο τόνου με σος πόνζου, λάδι τρούφας και σάλτσα ουασάμπι, το οποίο εμπνεύστηκε ο σεφ εκείνο το βράδυ που επισκέφτηκε η Popaganda το Inbi. Ακολούθησε ένα καλοψημένο καλαμάρι σχάρας σε γιαπωνέζικο ριζότο, πίκλα δαμάσκηνο και αυγοτάραχο. Η έκπληξη όμως ήταν το oρτύκι μαριναρισμένο σε γιούζου κόσο, λάδι τρούφας και γιούζου ντρέσινγκ. Σάρκα ζουμερή και υφή βελούδινη πέρα από το αναμενόμενο. Στη συνέχεια έφτασε στο τραπέζι το καλύτερο πιάτο της βραδιάς: αιθέριο και φρεσκότατο μαγιάτικο με senso pepper, χρυσαφένια απόλαυση που έλιωνε στο στόμα, ένα ποίημα για τις αισθήσεις. Που απέδειξε ότι η γιαπωνέζικη κουζίνα δεν χρειάζεται να είναι αποκλειστικά ωμή για να αρέσει, αλλά μπορεί να αποκαλύψει μεγάλες συγκινήσεις όντας περίτεχνα μαγειρεμένη. Φυσικά, δεν έλειψαν τα sushi rolls (υποδειγματική η σχέση ρυζιού- ψαριού), καθώς και το nigiri με χέλι και συναγρίδα (σε ιδανικό μέγεθος, σχήμα και κόψιμο), προκειμένου να ολοκληρωθεί η απόλυτη γαστριμαργική εμπειρία. Τη fusion πανδαισία χρωμάτισε στο τέλος ένα αριστουργηματικό παρφαίτ σουσάμι με σόγια-καραμέλα σος και σορμπέ ροζ γκρέιπφρουτ.
Το Ιnbi έχει προσεχτικά φροντίσει το μενού να συνοδεύεται από μια άρτια λίστα κρασιών, καθώς και παραδοσιακό σάκε. Η έκπληξη όμως – για μυημένους και μη – είναι οι upscale προτάσεις στα cocktail (12 πραγματικά απολαυστικές συνθέσεις). Το συγκεκριμένο βράδυ οι επιλογές ήταν το Japanese Long drink και το Osaka cocktail. Πουθενά, πάντως, δε θα βρείτε τόσο ταιριαστό συνδυασμό μεταξύ μιας απαιτητικής (στα γούστα των πελατών και στις επιδιώξεις των σεφ) asian κουζίνας και μιας ειδικά διαμορφωμένης για το consept του Inbi μπάρας. Μη φύγετε, λοιπόν, αν δεν δοκιμάσετε το Mango Gingerita με Don Agustin τεκίλα, φρέσκο Ginger, πουρέ από φρέσκο μάνγκο, χυμό ανανά, πορτοκάλι και λαϊμ. Εξίσου ενδιαφέρον είναι και το Inbi Experience με Cape North premium βότκα, σάκε, πικάντικο τζίντζερ, αγγούρι και χυμό cranberry. Στα συν του Inbi και η επιμελημένη μουσική με residents dj’s, ενώ το ζεν ντεκόρ, που βοηθά στο να συγκεντρωθείς στο πιάτο σου, φέρει την υπογραφή της ταλαντούχας Αμαλία Ποντίκα.