Σε ένα ήσυχο στενό της περιοχής του Κορυδαλλού μια μονοκατοικία γεμάτη χρώμα, γουστόζικες ταπετσαρίες, καλαπόδια, υφάσματα και νήματα σερβίρει ιδιαίτερες γεύσεις σε τιμές που δεν κρίνονται κατάλληλες μόνο για ειδικές περιστάσεις και σε έναν χώρο με cozy ατμόσφαιρα που σε προκαταβάλει θετικά πριν ακόμη ακουμπήσουν τα πιάτα στα χάρτινα σουπλά.
Το πορτρέτο της Σούζυ που ταλαιπωρούσε την μοδίστρα Ρένα Βλαχοπούλου στην ταινία της Φίνος Φιλμ «Παριζιάνα» μας υποδέχεται κατά την είσοδο μας στο εστιατόριο που άνοιξε πριν από περίπου τέσσερις μήνες στον αριθμό 56 της οδού Δ. Μαλαγαρδή (πρώην Φ. Ρούσβελτ). Η νέα άφιξη στο προάστιο του Πειραιά κλείνει την όμορφη αυλή που το έκανε να διαδοθεί από στόμα σε στόμα μέσα στο περασμένο καλοκαίρι και σερβίρει πλέον στον εσωτερικό της χώρο που στολισμένος με λεπτομέρειες μας προκαλεί να τον εξερευνήσουμε όση ώρα περιμένουμε να ετοιμαστούν τα πιάτα. Κατά την είσοδο σας θα συναντήσετε μια παλιά ραπτομηχανή δίπλα στην οποία βρίσκεται ένα ύφασμα με το ίδιο ακριβώς μοτίβο που πρόβαρε η κοιλιόδουλη Σούζυ στο κινηματογραφικό ατελιέ που είχε στήσει ο Γιάννης Δαλιανίδης για τις ανάγκες της δημοφιλούς σε βάθος χρόνου ταινίας. Το μαγαζί που πήρε το όνομα του από την ολιγόλεπτη χαρακτηριστική σκηνή του 1969, ουδεμία σχέση έχει με την καντίνα που είχε εμφανιστεί στον Ελαιώνα το 2012.
Με αυγά από τα Μέγαρα, τυριά από τη Νάξο, την Ίο και έναν κατάλογο με signature cocktails να βρίσκεται στα σκαριά, το Σούζυ Τρως ανοίγει τις καθημερινές – εκτός Δευτέρας- στις 7 και προσφέρει έναν μικρό κατάλογο ελληνικής δημιουργικής κουζίνας. Συνδυάζοντας το comfort food με την καλαίσθητη εμφάνιση, η κουζίνα του προσφέρει ορεκτικά όπως σούπα βελουτέ με κουρκουμά, καγιανά με απάκι και λαλάγγια, φάβα με γλυκόξινες πιπεριές και βαλσάμικο, μανιτάρια τηγανιά με μπέικον, πατάτες τηγανητές με παρμεζάνα και τρουφόλαδο, μια πρωτότυπη γευστικά καπνιστή μελιτζανοσαλάτα με χταπόδι, τοματίνια, κρέμα με βάση το βαλσάμικο καθώς και τις εκπληκτικές γαρίδες – κανταΐφι με sweet chili sauce και σάλτσα αγιολί.
Όσον αφορά τις σαλάτες, οι μερίδες του είναι ευχάριστα γενναιόδωρες και οι συνδυασμοί των υλικών κάνουν τις επιλογές να διαφέρουν αρκετά μεταξύ τους ώστε να μπορείτε να δοκιμάσετε δύο διαφορετικές πριν από το κυρίως πιάτο σας, όπως μια caesar με απάκι και αυγό μάτι, σαλάτα ντάκος με χαρουποπαξίμαδο, σαλάτα φακές με λουκάνικο ή τα χόρτα με dressing ντομάτας, φέτα και φύλλο κρούστας. Το μοσχαρίσιο μπιφτέκι με καραμελωμένα κρεμμύδια και πατάτα λαδιού, το κοτόπουλο με portobello, το ριζότο μανιταριών με σαφράν, τα μακαρόνια με κιμά από φακές και ένα χοιρινό κότσι καραμελωμένο με πουρέ μπριάμ και chips συνθέτουν μεταξύ άλλων τον κατάλογο των κυρίως πιάτων του που στηρίζονται γευστικά στις προσεκτικά επιλεγμένες πρώτες τους ύλες.
Μέχρι τις 12 το βράδυ τα ποτήρια σας μπορούν να γεμίσουν με μπύρες, ούζο, τσίπουρο και βιολογικό κρασί Λήμνου. Αν μετά το γεύμα σας θέλετε να γλυκαθείτε μια τάρτα πραλίνας με φουντούκια αποτελεί ιδανική επιλογή. Σε περίπτωση που δεν θέλετε να δειπνήσετε υπό το φως των φωτιστικών του αλλά να γνωρίσετε τον όμορφο χώρο του βρίσκοντας μια θέση ανάμεσα στα μαξιλάρια των ξύλινων πάγκων του κατά τις μεσημεριανές ώρες, η Σούζυ σερβίρει κάθε Κυριακή από τη 1 το μεσημέρι έως τις 6 το απόγευμα.