Σε αυτό το «Marsha Invites» η ηλεκτρονική μουσική είναι γυναικεία υπόθεση

Την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου η Marsha ανανεώνει το μουσικό της project και προσκαλεί την διεθνούς φήμης dj & παραγωγό Olga Kouklaki στο νέο πολυχώρο MODU, στην οδό Κολωνού 76 και Οδυσσέως 14 στο Μεταξουργείο, σε βραδιές που θα φωτίζονται από μελωδίες, αγάπη, χαμόγελα και χορό. Στόχος των “Marsha Invites” πάρτι είναι ο κόσμος να συνδεθεί με την μουσική, να την αφήσει να τον παρασύρει και να εκφραστεί ελεύθερα στο dancefloor. Η μουσική κι ο χορός μας απελευθερώνουν και όταν απελευθερωνόμαστε μοιράζουμε θετική ενέργεια, χαμόγελα και αγάπη. Ακριβώς ό,τι χρειάζεται για να περάσουμε όμορφα και να ζήσουμε μια βραδιά που θα θυμόμαστε. Αυτά κι άλλα πολλά είπε η Marsha στην συνέντευξη που παραχώρησε στην Popaganda..  

Marsha, πες μας ποια είναι η ιστορία της σχέσης σου με τη μουσική και το dging; Η πρώτη μου επαφή με την μουσική ήταν σε ηλικία 8 ετών όταν οι γονείς μου μου έκαναν δώρο ένα αρμόνιο. Μεγαλώνοντας άκουγα μουσική με τις ώρες “πειράζοντας” το πικάπ του μπαμπά μου. Έκτοτε, η μουσική έγινε σημαντικό μέρος της ζωής μου και η μεγάλη μου αγάπη. Σπούδασα και εργάστηκα στο Marketing και έπειτα ακολούθησε μία “μαγική” ιστορία. Το  εγκατέλειψα για να αφοσιωθώ αποκλειστικά στη μουσική. 

Πότε ξεκίνησες το προσωπικό σου project ‘’Marsha Invites’’, με ποια αφορμή και ποιο στόχο; Το “Marsha Invites” ξεκίνησε το Χειμώνα του 2014. Αρκετό καιρό σκεφτόμουν ότι ήθελα να θέσω ένα προσωπικό στόχο ο οποίος να φέρει την σφραγίδα μου. Αποφάσισα τι ήθελα να κάνω, έκανα την πρόταση μου στο Pop Up Cocktail Bar κι έτσι δημιουργήθηκε το “Marsha Invites”. Από τότε μέχρι τώρα, πραγματοποιήθηκαν εννέα αξέχαστα πάρτι. 

Πες μας λίγα λόγια για την πρώτη σου καλεσμένη για αυτή τη σεζόν, Olga Kouklaki, αλλά και την ανερχόμενη Amma. Εκτιμώ πάρα πολύ την Όλγα Κουκλάκη σαν μουσικό παραγωγό αλλά και dj. Μου αρέσει πολύ η μουσική της. Θεωρώ ότι είναι αξιόλογη, ιδιαίτερη και έχει το δικό της προσωπικό στυλ. Η Όλγα έχει κάνει πραγματική διεθνή καριέρα στην ηλεκτρονική μουσική και αυτό αξίζει θαυμασμό. Όσο για την Amma, μου αρέσει πάρα πολύ η μουσική που παίζει. Η Amma έχει το δικό της στυλ που την χαρακτηρίζει και που ταιριάζει πολύ με το δικό μου και τη Όλγας. Kάνει από τα ωραιότερα warm up sets που έχω ακούσει και παίζει με γνώση και σεβασμό. Αν και σχετικά νέα στο djing είναι ήδη πολύ αγαπητή στο Αθηναϊκό κοινό. Πιστεύω ότι η φιλία μου με την Όλγα και την Amma έπαιξε ρόλο στην επιλογή. Ξέρω ότι και οι τρεις μαζί, την Παρασκευή, θα περάσουμε πολύ όμορφα και θα μεταφέρουμε στον κόσμο την χαρά και την ενέργεια μας. 

Το “Marsha Invites”  αλλάζει στέγη και μεταφέρεται στο club Modu. Γιατί εκεί; Είναι το νέο hot spot της Αθήνας για parties ηλεκτρονικής μουσικής. Είναι ευρύχωρο, με εξαιρετικά καλή ακουστική με την εγγύηση του κορυφαίου ηχοσυστήματος Funktion One. Έχει την φρεσκάδα ενός νέου χώρου και συνδυάζει το underground με το chic και το stage με το club. Διαθέτει, επίσης, τραπέζια όπως διέθεταν τα clubs τον παλιό καλό καιρό.

 Τι μουσικές θα ακούσουμε στο πάρτι και γιατί δεν πρέπει να το χάσει κανείς; Κυρίως, θα ακούσουμε House. Σε κάποιο σημείο της βραδιάς, όμως, είναι πολύ πιθανό να επεκταθούμε και προς την Techno. Αυτό που χαρακτηρίζει το συγκεκριμένο line up είναι ότι ενώ η Όλγα, η Αmma και εγώ κυμαινόμαστε στο ίδιο είδος μουσικής, ταυτόχρονα το ύφος μας είναι αρκετά διαφορετικό. Αρά, η μουσική θα έχει ωραίες εναλλαγές. Eναλλαγές που χαρακτηρίζουν την κάθε μία μας ξεχωριστά και που θα κάνουν την βραδιά ιδιαίτερη. 

Σε τι φάση βρίσκεται κατά τη γνώμη σου η ηλεκτρονική dance σκηνή στη χώρα μας; H εγχώρια σκηνή παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον σε επίπεδο djing αλλά και μουσικής παραγωγής. Τα τελευταία χρόνια εξελίσσεται ολοένα και περισσότερο και παρουσιάζει τεράστια δυναμική & προοπτική. Είναι γεγονός ότι οι Έλληνες δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τους ξένους. Υπάρχουν DJs και παραγωγοί που ασχολούνται με την μουσική τόσο συνειδητά και με τέτοια αγάπη που διαπρέπουν όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Και μην ξεχνάμε ότι όλη αυτή η αγάπη, η αφοσίωση και η θυσία για την μουσική συμβαίνουν σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο με οριακές συνθήκες. 

Ποια είναι τα σχέδια σου για φέτος; Φέτος, ξεκίνησα να φλερτάρω με την μουσική παραγωγή και εύχομαι το φλερτ αυτό να εξελιχθεί σε σχέση. Σε ό,τι αφορά στα dj sets, θα είμαι επιλεκτική. Θα παίζω σε μέρη που θα επιλέγω τις μουσικές μου ελεύθερα και θα περνάω όμορφα. Τα επόμενα “Marsha Invites” παρτι είναι ήδη προγραμματισμένα και ανυπομονώ πολύ για αυτά.


Όλγα Νικολαΐδου

Share
Published by
Όλγα Νικολαΐδου