Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaSPIRITS

Ο Romain Krot παντρεύει τα ελληνικά αποστάγματα με τις γαλλικές του ρίζες χάρη στο «Local Spirit Project»

Με το The Local Spirit Project τα premium ελληνικά αποστάγματα βρίσκουν τον δρόμο τους προς τα πρωτοποριακά κοκτέιλ που θα δροσίσουν τα καλοκαίρια σας.

Στο Κουκάκι, το «Μικρό Παρίσι της Αθήνας» όπως το χαρακτηρίζουν οι Γάλλοι που συχνάζουν στο μπαρ Meerkat Cocktail Safari του συμπατριώτη τους Romain Krot, ένα σαφάρι γεύσεων πραγματοποιείται με τα τρία αποστάγματα του «Local Spirit Project». Στο χαριτωμένο Meerkat Cocktail Safari ο Romain χρησιμοποιώντας τρία premium αποστάγματα το Άδολο Ούζο Πλωμαρίου, την M DRY Mastiha και το Μονοποικιλιακό Τσίπουρο Δεκαράκι Μοσχάτο καταφέρνει να μας συστήσει εκ νέου γεύσεις που ξέρουμε καλά αλλά ποτέ δεν βαριόμαστε να ανακαλύπτουμε με νέους τρόπους. Μας εξηγεί το πώς:

Πώς αποφάσισες να αφήσεις τη Γαλλία και να έρθεις στην Αθήνα να ανοίξεις το δικό σου cocktail bar;  Στο Παρίσι υπάρχουν πάρα πολλά cocktail bars και κανένα περιθώριο για κάτι μικρό και φρέσκο. Επίσης, είναι πολύ δύσκολο με οικονομικούς όρους να επιβιώσεις κάνοντας μια τέτοια κίνηση. Εδώ έχει τον «χώρο» να κάνεις κάτι το διαφορετικό. Εδώ η ζωή είναι ευχάριστη παρά τις καθημερινές δυσκολίες και πήραμε την απόφαση μαζί με τη σύντροφό μου να έρθουμε γιατί θέλαμε κάτι καινούριο.

Συνέβαλε καθόλου ότι οι Έλληνες έχουν αποδείξει ότι αγαπούν τα κοκτέιλ; Σαφώς. Μπορείς να πεις ότι η Αθήνα είναι η πρωτεύουσα των κοκτέιλ στην Ευρώπη. Είναι μια τάση που όλο εντείνεται και έτσι νιώσαμε ότι η Αθήνα θα είναι φιλόξενη για έναν μικρό χώρο που προτείνει κάτι διαφορετικό στα cocktails.

Touareg Skills: Μονοποικιλιακό Τσίπουρο Δεκαράκι Μοσχάτο, πράσινο τσάι, Campari εκχυλισμένο με φρέσκια μέντα, vermouth.

Πώς επέλεξες το όνομα Meerkat για το μπαρ σου; Η βασική ιδέα του μαγαζιού είναι το σαφάρι, με την έννοια της ανακάλυψης και του καινούριου. Το meerkat είναι ένα αστείο ζωάκι της Αφρικής που είναι φιλικό, έχει ομαδικό πνεύμα, βοηθάει την κοινότητά του, οργανώνει παιχνίδια, είναι πολύ κοινωνικό και του αρέσει πολύ να δουλεύει μαζί με τα υπόλοιπα meerkats. Έτσι μας αρέσει κι εμάς να δουλεύουμε.

Πότε δοκίμασες ούζο και τσίπουρο για πρώτη φορά; Στις πρώτες μας διακοπές στην Ελλάδα. Μου άρεσαν, έχουν οικεία γεύση, ειδικά το ούζο, γιατί στη νότια Γαλλία που έχω μεγαλώσει έχουμε το pastis. To ούζο είναι ακόμη πιο απαλό σε γεύση∙ είναι εξαιρετικά δροσιστικό και γι’ αυτό μου αρέσει πολύ.

Samba Ouzo: Άδολο Ούζο Πλωμαρίου, mezcal, amaro, σπιτική σουμάδα, lime.

Τα τρία αποστάγματα του «The Local Spirit Project» – Άδολο Ούζο Πλωμαρίου, M DRY Mastiha και Μονοποικιλιακό Τσίπουρο Δεκαράκι Μοσχάτο είναι κομμάτι της ελληνικής γευστικής παράδοσης. Πως θα ταιριάξουν με την κουλτούρα των cocktails;  Εάν ξέρεις να παίξεις με τα υλικά, μπορείς να φτιάξεις τα πάντα.  Και μέσω του Local Spirit Project έχουμε την ευκαιρία να μυήσουμε το κοινό σε αυτό το νέο occasion που προτείνει το project, δηλαδή τα 3 premium ελληνικά αποστάγματα Άδολο Ούζο Πλωμαρίου, M DRY Mastiha και Μονοποικιλιακό Τσίπουρο Δεκαράκι Μοσχάτο σε μια άλλη, cocktail version.

Πώς αντιμετωπίζει το κοινό τα κοκτέιλ που έχεις εμπνευστεί από το «Local Spirit Project»;  Η αλήθεια είναι ότι οι Έλληνες έχουν συνηθίσει να τα καταναλώνουν με διαφορετικό τρόπο. Όμως εδώ είμαστε για τους δείξουμε πόσο ταιριάζουν αυτά τα αποστάγματα και στα cocktails. Για μένα πάντως το σημαντικότερο είναι να πείσω τους πελάτες να δοκιμάσουν κάτι ελληνικό, διαφορετικό και κυρίως ποιοτικό. Υπάρχει πάντα η πιθανότητα να μη τους ταιριάξει σαν γεύση όπως μπορεί να συμβεί με οποιοδήποτε cocktail, οπότε είναι καλό να μου το πουν, να μην ντραπούν, άλλωστε τα πάντα μπορούν να προσαρμοστούν. Οι τουρίστες είναι πιο πρόθυμοι να δοκιμάσουν και να εξερευνήσουν και οι Έλληνες όμως όταν το κάνουν μένουν πολύ ευχαριστημένοι.

Greek Diamond: M Dry Mastiha, Άδολο Ούζο Πλωμαρίου, χυμός λεμονιού, πεπόνι, βασιλικός, αγαύη.

Εκπλήσσονται; Ναι και αυτό είναι πολύ ωραίο. Παραδέχονται ότι είναι ένας διαφορετικός τρόπος να πιουν ούζο, τσίπουρο και μαστίχα.

Πώς εμπνεύστηκες τα τρία κοκτέιλ του «The Local Spirit Project»; H κεντρική ιδέα ήταν να δουλέψω με φρούτα της εποχής ώστε να αναδείξω τη γεύση των αποσταγμάτων με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Το Samba Ouzo  με  το Άδολο Ούζο Πλωμαρίου –  φέρνει σε tiki, είναι long drink με δυνατή γεύση και πάει πολύ καλά. Το Greek Diamond με τη M DRY Mastiha και λίγο Άδολο Ούζο Πλωμαρίου είναι το μεγάλο χιτ και ταιριάζει απόλυτα στο καλοκαίρι. Το ονόμασα έτσι γιατί η μαστίχα είναι κάτι το μοναδικό, απόλυτα ελληνικό και οι Έλληνες είναι περήφανοι γι’ αυτήν και μαζί τους είμαι περήφανος κι εγώ. To Greek Diamond είναι frozen cocktail με κατεψυγμένο πεπόνι που παίζει σε ένα βαθμό τον ρόλο του πάγου αλλά κρατώντας την υφή του φρούτου∙ κάτι που το κάνει μοναδικό.

Τέλος, το Touareg Skills με το Μονοποικιλιακό Τσίπουρο Δεκαράκι Μοσχάτο είναι μια παραλλαγή του Negroni αλλά πιο φρουτώδες, δροσερό και καλοκαιρινό γιατί έχω χρησιμοποιήσει πράσινο τσάι και δυόσμο.

Το «Local Spirit Project» πώς βοηθά ένα μπαρ σαν το δικό σας να συστηθεί στο κοινό και να παρουσιάσει ενδιαφέροντα κοκτέιλ όπως τα τρία που φτιάξατε στο πλαίσιο του; Πάντα μας άρεσε να παντρεύουμε τα τοπικά ελληνικά προϊόντα με τη δική μας γαλλική οπτική. Όταν λοιπόν μας έγινε η πρόταση από το «Local Spirit Project» είπαμε αμέσως το ναι, γιατί είναι εντελώς στη λογική μας όλο αυτό. Είναι εξαιρετικό να προωθούνται τα τοπικά προϊόντα με τέτοιες καμπάνιες.

Tάδε έφη Romain Krot και – στη γλώσσα του – à notre santé!

Βρείτε το Local Spirit Project στο Facebook και στο Instagram.
POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.