Categories: STREET FOODΓΕΥΣΗ

Peking Duck: Μια νέα πρόταση street food που φέρνει την Ασία στην Πανόρμου

Ίσως σήμερα να μπορούμε να βρούμε πάπια Πεκίνου σε κάθε κινέζικο εστιατόριο, όμως, κάποτε υπήρξε ένα πιάτο που γεύονταν μόνο οι λίγοι. Έχει συνδεθεί με τη δυναστεία Yuan πέρασε στο τραπέζι της Δυναστεία Ming, υπήρξε ένα αγαπημένο φαγητό των αυτοκρατορικών αυλών που διαδόθηκε σε όλη την υφήλιο. 

Στο φετινό Athens Street Food Festival, εμφανίστηκε μια διαφορετική πρόταση, αφού (ακόμα ένα) μαγαζί που δεν υπήρχε εκείνη τη στιγμή ως χώρος αλλά είχε γεννηθεί ως ιδέα παρουσίασε τη δική του άποψη για το γρήγορο φαγητό η οποία περιλαμβάνει εξωτικές γεύσεις που τρώγονται ιδανικά με chopsticks. 

Το Peking Duck πρωτοεμφανίστηκε στο φετινό Athens Street Food Festival

Ο Άλσι Σινανάι βρίσκεται πίσω από την νέα πρόταση street food που δημιούργησε την πρώτη της κουζίνα ακριβώς έξω από το μετρό της Πανόρμου, προσφέροντας ποιοτικό και τραγανό κρέας στην πιο οικονομική εκδοχή που έχουμε συναντήσει, στην Αθήνα τουλάχιστον.

Γνωστός για τους τολμηρούς συνδυασμούς του με ακατέργαστα υλικά και για τις γνώσεις του γύρω από πολλές και διαφορετικές κουζίνες με τις οποίες έχει καταπιαστεί, ο σεφ δεν αφήνει πίσω του τα μεγάλα εστιατόρια (Wolves of Kitchen) αλλά παράλληλα δοκιμάζει να ακολουθήσει και να διαμορφώσει με τη σειρά του την τάση που θέλει το φαγητό στο χέρι να έχει καλή πρώτη ύλη και πρωτότυπες συνταγές. 

Ο σεφ, Άλσι Σινανάι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντλώντας λοιπόν έμπνευση από τα ταξίδια του και από τις ασιατικές καντίνες που συνάντησε σε αυτά,  συνδυάζοντας την κινεζική αυτοκρατορική κουζίνα και τη street food φιλοσοφία, το καντονέζικο στυλ μαγειρικής που απαιτεί ώρες κι υπομονή με τις σύγχρονες μαγειρικές τάσεις, το Peking Duck επικεντρώνεται σε ένα βασικό υλικό και με την μικροσκοπική κουζίνα του μας την παρουσιάζει την πάπια Πεκίνου όχι με τον τρόπο που έχουμε συνηθίσει, αλλά σε fusion εκδοχές.

Προσφέρει παραδοσιακά πιάτα αλλά και νέες προτάσεις βασισμένες πάντα στην ασιατική γευστική κουλτούρα.  Οι οχτώ συνταγές του Peking Duck  μπορούν να συνδυαστούν, μπορούν να καταναλωθούν χωριστά, υπάρχει ακόμα και πρόταση για τις πρωινές ώρες που είναι το είναι το sticky rice με μάνγκο και γάλα καρύδας. 

Προσφέρει παραδοσιακά πιάτα…

…αλλά και νέες προτάσεις…

βασισμένες πάντα στην ασιατική γευστική κουλτούρα.

Χρησιμοποιώντας πάντα τραγανή πάπια, σερβίρει μια δροσερή σαλάτα με φρέσκα μυρωδικά, τα ρολάκια “rock and rolla” από φύκι, ρύζι και αγγούρι που παντρεύουν την ιαπωνική κουζίνα με την κινέζικη πρώτη ύλη, τη χορταστική “Bomba Hiroshima” με ρύζι στον ατμό, σάλτσα χόιζιν (παχύρευστη κινέζικη σάλτσα μπάρμπεκιου δηλαδή) και φρέσκο κρεμμύδι αλλά κι ένα ελαφρύ burger με φρέσκα μυρωδικά και αγγούρι.

Τον κατάλογο συμπληρώνουν το κοτόπουλο satay (μαριναρισμένο με φυστικοβούτυρο και γάλα καρύδας) και αρωματικό ρύζι, η τραγανή χοιρινή πανσέτα με αρωματικό ρύζι και λαχανικά, το τηγανιτό ρύζι με φρέσκο αυγό και κρεμμύδι . Οι τιμές του Peking Duck ξεκινούν από 5,50 ευρώ και δεν ξεπερνούν τα 8 ευρώ. 

The Crispy Duck Salad

Rock and Rolla Peking Duck

Bomba Hiroshima Aromatic Duck

H νέα street food πρόταση της πόλης απευθύνεται στους λάτρεις της γρήγορης αλλά προσεγμένης κουζίνας. To Peking Duck, μόλις έκανε την εμφάνιση του και στη Μύκονο, ενώ μέσα στους επόμενους μήνες αναμένεται να εμφανιστούν άλλες δύο κουζίνες του στην Αθήνα καθώς και να αρχίσει να εξυπηρετεί με υπηρεσία delivery. Θα το βρείτε ανοιχτό καθημερινά από τις 12:00, από Κυριακή μέχρι Πέμπτη σερβίρει στα χάρτινα σερβίτσια του μέχρι τη 1:00 ενώ την Παρασκευή και το Σάββατο αποτελεί μια νέα late night εναλλακτική φαγητού, αφού κατεβάζει τα ρολά του στις 4:00.

Peking Duck, Πανόρμου 105. Τηλ: 2106921344
Ζωή Παρασίδη

Η Ζωή Παρασίδη γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1990 στην Αθήνα. Σπούδασε στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου και από το 2009 εργάζεται ως δημοσιογράφος.