Όλοι οι γευστικοί δρόμοι οδηγούν στο Gaspar food and mood

Στο Φάρο του Νέου Ψυχικού εδώ και τέσσερα χρόνια το Gaspar food and mood φωτίζει τις νύχτες των Αθηναίων χάρη στον καλαίσθητο χώρο του και την προσεγμένη κουζίνα του. Η εσωτερική του διακόσμηση δίνει την ταυτότητά του Gaspar∙ ο χώρος με τον ιδιαίτερο φωτισμό και τα εντυπωσιακά και ταυτοχρόνως κομψά έπιπλα σε προδιαθέτει για κουβεντούλα με τους φίλους ή ρομαντζάδα με το αίσθημα και, σε κάθε περίπτωση, βύθισμα στον άνετο δερμάτινο καναπέ που κλέβει την παράσταση. Τα μεγάλα τραπέζια που μπορούν να μοιραστούν μέχρι και τρεις παρέες επιτείνουν τη cozy αίσθηση και σε προδιαθέτουν να χαλαρώσεις και να απολαύσεις το φαγητό και το πότο σου.

Και μια και μιλάμε για φαγητό ας επικεντρωθούμε σε αυτό.  Ο Ελληνοιάπωνας sushi chef Χρήστος Μαρτζούκος έχει ετοιμάσει μοναδικές νοστιμιές όπως το δροσερό katana roll με σολομό, τόνο, ιαπωνική μέντα, σχοινόπρασο και μπισκότο tempura (15 €), το φίνο ebi tempura roll με tempura γαρίδας και avocado (18 €) και το ιδανικά ισορροπημένο salmon fantasy roll με tartare σολομού, λάδι τρούφας και καψαλισμένο σολομό (14 €). Oι chef  Άρης Καλλιπολίτης και Σάββας Κωνσταντινίδης φροντίζουν για τη Μεσογειακή κουζίνα, το πρωινό και το finger food. Μεταξύ άλλων δοκιμάσαμε τα ινδονησιακής έμπνευσης sticks κοτόπουλου με satay (11 €), τη πλούσια σαλάτα με υπέροχες αρωματικές φακές Εγκλουβής και σύγκλινο Μάνης (10 €) το χορταστικό μοσχαρίσιο tataki με πράσινη σαλάτα, noodles και vinaigrette εσπεριδοειδών, το σπυρωτό κριθαρότο με γαρίδες Μάνης, φινόκιο και ντοματίνια comfit, τον γευστικότατο ψητό σολομό με σάλτσα teriyaki, ρύζι ατμού και μπρόκολο και το ζουμερό rib eye με καπνιστό κρεμμύδι και χωριάτικες πατάτες. Στα γλυκά ο patissier Διονύσης Αλέρτας δημιούργησε μια τριλογία εκπληκτικών επιδορπίων και συγκεκριμένα το Beurre Sale, τραγανό sablé μπισκότο με κρέμα αλμυρής σοκολάτας Valrhona με καραμέλα, καραμελωμένα φουντούκια και παγωτό καφέ (10 €), το Yuzu Miracle, τραγανή βάση πραλίνας με κρέμα σοκολάτας gianduja, καραμελωμένα φουντούκια και sorbet yuzu, και το Mille Feuille, τραγανά φύλλα σφολιάτας με κρέμα βανίλιας, παγωτό σοκολάτα Valrhona και σούπα βανίλια-καραμέλα.

Rib eye με καπνιστό κρεμμύδι και χωριάτικες πατάτες

Πίσω από την μπάρα ο Στέργιος Αβραμπάκης ετοιμάζει μερικά από τα καλύτερα cocktail της πόλης όπως τα The T10 Iconic Martini, The Amber Rock Fashioned και Hemingway Cocktail.

Gaspar Food & MoodΛεωφ. Δημ. Βασιλείου & Λυκούργου, Ν. Ψυχικό,  τηλ. 210 67 75 011

Σολομός ψητός με σάλτσα teriyaki, ρύζι ατμού και μπρόκολο

Λίνα Ρόκου

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κέρκυρα. Το 1998 ήρθε στην Αθήνα για να σπουδάσει στο τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού. Από το 2001 εργάζεται ως δημοσιογράφος.

Share
Published by
Λίνα Ρόκου