Categories: ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ

Μία ακαδημία μπύρας που τα έχει όλα. Ακόμα και μπύρα από την Αλάσκα!

Το Beer Academy Home δεν είναι μια κλασική ακαδημία μπύρας. Πήγαμε στην Καισαριανή και δοκιμάσαμε μπύρα από την Αλάσκα, μπύρα με τζίντζερ, γερμανικά λουκάνικα, το αξεπέραστο κότσι και πολλά ακόμη. Οι ιδιοκτήτες Σπύρος Αδάμης και Βασίλης Σωτηρόπουλος μας εξήγησαν γιατί το Home έγινε στέκι για τους λάτρεις της μπύρας και όχι μόνο. Ξεκινώντας από τον κατάλογο και τις εγχώριες επιλογές, μετράω εννιά ελληνικές μπύρες. Από την Σαντορίνη και την Χίο μέχρι την Τήνο και τους Δελφούς.

«Προσπαθούμε να στηρίζουμε την ελληνική ζυθοποιία διαλέγοντας μετά από μεγάλη και εντατική έρευνα. Θα έλεγα ότι ο τελικός κατάλογος διαμορφώθηκε από τις ελίτ των μπυρών. Οι περισσότερες είναι φρέσκιες και απαστερίωτες. Μεταφέρονται σε ψυγεία και καταναλώνονται το συντομότερο δυνατόν». Οι επιλογές σε μπύρες καλύπτουν όλα τα γούστα και όλες τις διαθέσεις, προσθέτει ο Σπύρος. Στο Beer Academy Home έχει κάποιος την δυνατότητα να επιλέξει από εβδομήντα μπουκάλια και οχτώ βαρέλια, πάντα με την βοήθεια του προσωπικού που σε καθοδηγεί με βάση τα γούστα σου, ειδικά αν είσαι στην κατηγορία του πρωτάρη.

«Ο ρόλος του προσωπικού και ο δικός μας εδώ είναι να καθοδηγήσουμε τον πελάτη στο να γνωρίσει καινούριες γεύσεις ή ακόμα και να τον παροτρύνουμε να παραγγείλει κάτι που θα ταιριάζει με την διάθεση της στιγμής. Εμένα οι αγαπημένοι μου πελάτες είναι αυτοί που λένε πως δεν πίνουν μπύρα. Εκεί ξεκινάει για μένα η διαδικασία να βρω την γεύση που του ταιριάζει. Απάντηση στο ποια είναι η αγαπημένη μου μπύρα δεν υπάρχει. Έχει να κάνει με το αν θέλω να την συνδυάσω με κάποιο πιάτο, αν έχω όρεξη για κάτι ελαφρύ, φρουτώδες ή κάτι πιο δυνατό σε γεύση και αλκοόλ. Η πιο ιδιαίτερη όμως μπύρα που έχουμε είναι η Alaskan Smoked Porter. Είναι μια μπύρα που φέρνουμε μια φορά τον χρόνο και έχει αποσπάσει πολλά βραβεία μέχρι σήμερα. Είναι η μόνη μπύρα που παράγεται στην Αλάσκα και το νερό της ζυθοποιίας προέρχεται από πηγή των παγετώνων». Η γεύση της είναι έντονη και καπνιστή, το χρώμα της σχεδόν μαύρο και η αίσθηση που σου αφήνει είναι μια υποψία φρούτου. Αλλά τί δεν θα βρει κάποιος στο Beer Academy Home; Ο Σπύρος έχει δώσει την απάντηση πριν προλάβω να ρωτήσω.

«Αυτό που δεν θα βρεις εδώ είναι οι εμπορικές εταιρίες μπύρας. Δεν θέλουμε αυτός που θα έρθει να φύγει με αυτό που ξέρει. Θέλουμε να δοκιμάσει κάτι καινούριο. Η ατάκα του μαγαζιού είναι: “Κανείς αδιάβαστος δεν μπαίνει, αλλά εγώ θα το άλλαζα σε: Κανένας αδιάβαστος δε βγαίνει”». Δοκιμάσαμε το διάσημο κότσι που ψήνεται για πέντε ώρες και σερβίρεται με μυστικά που δεν μάθαμε αλλά και την ποικιλία των γερμανικών λουκάνικων, με φρέσκιες πατάτες, coleslaw και μουστάρδα που συμπλήρωναν άψογα την καπνιστή Αλάσκα. Τί διαφορά έχει όμως το Home από τα υπόλοιπα Beer academy που ξέρουμε; «Είναι μια νέα προσέγγιση του κλασικού beer academy. Έχουμε το φαγητό και το μενού των υπολοίπων με την διαφορά ότι επενδύουμε εξίσου και στα cocktail, την μουσική, και τα events. Μέχρι τώρα έχουμε δώδεκα house cocktails που δεν μπορείς να βρεις πουθενά αλλού αλλά και τα κλασικά. Πολλές φορές κάνουμε live και ο χώρος παίρνει μια εντελώς διαφορετική πνοή. »

« Στην ουσία θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα μαγαζί για όσους λατρεύουν την μπύρα, για όσους θέλουν να την γνωρίσουν αλλά και για όσους θέλουν ένα καλό κρασί, ποτό, φαγητό. Ό,τι προσθέτουμε στον κατάλογο έχει την ίδια αρχή και αυτή είναι η ποιότητα των προϊόντων.»
Το Beer Academy είναι η πρώτη μπυραρία στην Ελλάδα και άνοιξε το 1992.

Ανοιχτά το βραδάκι από τις 19:00 και την Κυριακή από το μεσημέρι. 
Εθνικής Αντιστάσεως 4 και Υμηττού, Καισαριανή.
τηλ. 2107011108

Ασπασία Κουλύρα

Share
Published by
Ασπασία Κουλύρα