Categories: ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ

Γιάντες σημαίνει καλό φαγητό

Αν νομίζετε ότι πρέπει να βρεθείτε χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της Αθήνας για να απολαύσετε το φαγητό σας μέσα στη φύση, κάνετε λάθος. Στην καρδιά της πόλης, λίγα μέτρα από την πλατεία Εξαρχείων η αυλή του Γιάντες ξεχωρίζει. Ο χώρος της ευχάριστος και ζεστός φέρνει εικόνες από παλιές γειτονιές και εποχές που τα παιδιά παίζανε το «γιάντες» με τα σπασμένα κόκαλα από τα κοτόπουλα. 

  

Τα σιδερένια τραπεζάκια με τις χρωματιστές καρέκλες και τα μικρά φαναράκια ή τα μικρά μπουκέτα από λουλούδια συνθέτουν  ένα ρομαντικό τοπίο, ενώ τα πανύψηλα δέντρα και τα πολύχρωμα φυτά συμπληρώνουν το μοναδικό σκηνικό. Και μπορεί ο εξωτερικός χώρος να μας φιλοξένησε τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού, εσωτερικά όμως η λιτή διακόσμηση και τα φωτεινά χρώματα στους τόνους του λευκού και του χρυσού δημιουργούν ένα εξίσου ζεστό και φιλικό κλίμα.

Αν και αποτελεί ήδη από το 2000 μία από τις καλύτερες επιλογές για φαγητό, το τελευταίο διάστημα έχει ανοίξει τις πόρτες του και για όσους θέλουν να απολαύσουν το ποτό τους σε ένα ήρεμο περιβάλλον. Ξεκίνησε τη λειτουργία του με τη λογική να γνωρίσει στον κόσμο το καλό παραδοσιακό φαγητό από κάθε περιοχή της χώρας δίνοντας έμφαση στα βιολογικά προϊόντα, όπου ήταν δυνατόν.

Με την παραγγελία, προσγεώνεται στο τραπέζι σου ένα συρματινο καλαθάκι με ψωμάκια και βούτυρο, ενώ το μενού περιλαμβάνει πιάτα όπως μπιφτέκια γαλοπούλας με βραστά λαχανικά, ριζότο με μανιτάρια και παρμεζάνα, πιάτα με φρέσκα ψάρια όπως φιλέτο φρέσκου σολομού με λαχανικά και σάλτσα κουρκουμά, πολύχρωμες δροσιστικές σαλάτες, και λαχταριστά ορεκτικά.

Τον κατάλογο συμπληρώνουν εκλεκτά κρασιά, τσίπουρα και ούζα.

  

Σήμερα έχοντας συμπληρώσει σχεδόν 14 χρόνια, συνεχίζει την πετυχημένη του πορεία και δίνει την ευκαιρία να απολαύσουμε τα πιάτα του σε πιο οικονομικές τιμές ή να τα συνδυάσουμε σε προσφορές που δεν ξεπερνούν τα 17 ευρώ ανά άτομο.

Γιάντες, Βαλτετσίου 44, Αθήνα, 21 0330 1369

Ελένη Κυριακίδου

Share
Published by
Ελένη Κυριακίδου