Categories: ΜΟΔΑ

Όχι αυτή η συλλογή, η άλλη

Εν αναμονή της «πολύ αθλητικής μωρέ» συλλογής του Alexander Wang για τα H&M (ο Wang κατά βάση κάνει sporty chic ρούχα, δεν ξέρω γιατί κόσμος περίμενε πιέτες και βολάν), τα H&M ανακοίνωσαν τον νικητή του H&M design award. Kάθε χρονό οργανώνεται από την εταιρεία διαγωνισμός, στον οποίο νέοι πτυχιούχοι σχεδιαστές μπορούν να καταθέσουν την τελική τους συλλογή, αυτή που είχαν παρουσιάσει στην σχολή τους. Το έπαθλο είναι 50.000 δολάρια, διόλου ευκαταφρόνητο ποσό για έναν άνθρωπο που τώρα ξεκινάει, παρουσίαση στην εβδομάδα μόδας της Στοκχόλμης (όχι και η πιο δυνατή εβδομάδα μόδας, αλλά και πάλι, εβδομάδα μόδας) και πώληση επιλεγμένων ρούχων από το ίδιο το κατάστημα.

Φέτος νικητής ανακηρύχθηκε ο Eddy Anemian, ένας 25χρονος Γάλλος, ο οποίος εμπνεύστηκε για τη συλλογή του από τα ρούχα της Tilda Swinton στο I am love, και τον Ingres, Γάλλο ζωγράφο. Η συλλογή εμφανίστηκε στα καταστήματα και το online shop χθες. Ήδη αρκετά κομμάτια έχουν γίνει sold out.

H συλλογή αυτή λοιπόν, σε αντίθεση με του Wang, είχε όντως βολάν και πτυχώσεις, καθώς και χρώματα. Αρκετά ρούχα του θυμίζουν και λίγο οριγκάμι, κάτι που δεν είναι απαραίτητα κακό (βασικά στη συγκεκριμένη περίπτωση καθόλου κακό). Το βασικό κομμάτι της (φαντάζομαι και το show finale του όταν ακόμα ήταν στη σχολή) ήταν αυτή η κίτρινη φούστα με τα abstract σχέδια, αν και δικό μου αγαπημένο κομμάτι είναι η ολόσωμη λευκή φόρμα με την ενσωματωμένη κάπα με τα λουλούδια. Έχει εύρος τιμών και επιλογών (όσο γράφω το κείμενο, μέχρι αύριο δεν ξέρω, την βλέπω να ξεπουλάει), και αν είναι να αγοράσεις κάτι από τις συνεργασίες των H&M εγώ θα σου έλεγα πως καλύτερα να επενδύσεις εδώ. Φαντάζεστε αύριο μεθαύριο ο Eddy να γίνει διάσημος και μεις να έχουμε δικό του ρούχο; Πρωτοπόροι.

P.S o Eddy είναι και λίγο ομορφούλης, να ξέρετε
[editor’s note: εδώ Χρύσα, όπως βλέπετε δεν λογοκρίνω]

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA