Categories: ΓΕΥΣΗ

Φαγητό & Ποτό στην Αθήνα: Φάγαμε και ήπιαμε στις ταράτσες των ξενοδοχείων με θέα την Ακρόπολη

Πολυβραβευμένο για τη δημιουργική κουζίνα του με φρέσκα υλικά της Μεσογείου και γαλλικές τεχνικές, συμπληρωμένο από μία εντυπωσιακή κάβα κρασιών από την τοπική και διεθνή οινοποιία, το Première φιγουράρει ανάμεσα στα καλύτερα εστιατόρια της πρωτεύουσας.  

Για μια εμπειρία υψηλής γαστρονομίας στο Première

Κάθε εποχή του χρόνου, η Ακρόπολη εισβάλει στο εσωτερικό του Première και αυθεντικά έργα τέχνης συμπληρώνουν την κλίση του χώρου για υπεροχή.

Δια χειρός του ταλαντούχου σεφ Μιχάλη Νουρλόγλου, το Première προσφέρει απολαυστικά πιάτα υψηλής γαστρονομίας. Η έναρξη του γεύματος γίνεται με γεύσεις όπως η σούπα σελινόριζα με “foie gras” και ξυνόμηλο, το carpaccio ψαριού ημέρας με σάλτσα “ponzu”, χιόνι από κίτρινη πιπεριά και φρούτο του πάθους, με καπνιστό χέλι με παντζάρι, άγρια χόρτα και εσπεριδοειδή.

Φρέσκα ζυμαρικά Lunette σε μια καρμπονάρα με καραβίδες, γλώσσα με πουρέ μπρόκολο, κουκουνάρι και σάλτσα λευκού κρασιού με κάπαρη, σφυρίδα με πράσινα λαχανικά, σάλτσα κακαβιά και άρωμα λεμονόχορτο, ριζότο μιλανέζε με ορτύκι, φουντούκια και σταφίδες, ένα αρνί μαγειρεμένο με δύο τρόπους με φάβα, τομάτα confit και ελιά αποτελούν μεταξύ άλλων εκλεπτυσμένες προτάσεις στα κυρίως.

Γλυκά όπως η “Premiere forest” με σοκολάτα, κόκκινα φρούτα και παγωτό kirsch, το μιλφέιγ με μήλο, καραμελωμένη σφολιάτα, κανέλα και παγωτό αμύγδαλο, η επιλογή από ελληνικά και διεθνή τυριά με ξηρούς καρπούς και φρέσκα φρούτα ολοκληρώνουν μαεστρικά ένα γεύμα – εμπειρία.

Το Première διαθέτει επίσης προτεινόμενα degustation μενού των έξι και των  εννέα πιάτων επιμελημένα φυσικά από τον σεφ του κορυφαίου εστιατορίου.

Καθώς προσφέρει εξαίσιες γεύσεις και μοναδικό service, κοιτάζοντας την Αθήνα από ψηλά, το Première, στον τελευταίο όροφο του Athenaeum InterContinental Athens, διεκδίκησε επάξια τη διάκρισή του στο πλαίσιο του θεσμού των φετινών Ελληνικών Βραβείων Γαστρονομίας «Χρυσοί Σκούφοι».

Η δημιουργική κουζίνα του Première κέρδισε έναν Χρυσό Σκούφο για το 2019, επιβεβαιώνοντας ότι το εστιατόριο κατέκτησε ακόμη μία φορά τον χώρο της υψηλής γαστρονομίας.

Première, Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 89-93. Τηλ: 2109206000

Για κοσμοπολίτικες γεύσεις  στο The Grand by Interni

Στο rooftop του ξενοδοχείου Grand Hyatt Athens, το νέο εστιατόριο The Grand με την υπογραφή του Interni, δένει τη γαστρονομία με το high-end design σε ένα χώρο κομψό και μαζί casual, με εξαιρετικό bar και ασυναγώνιστη θέα.

Με σεφ τον Θάνο Κακαρά του κοσμοπολίτικου εστιατορίου Interni στη Μύκονο το The Grand by Interni παρασύρει σε ένα απολαυστικό ταξίδι μέσα από ένα εκλεπτυσμένο fusion Μεσογείου και Ασίας, που χαρακτηρίζει τόσο τις γεύσεις όσο και το interior design.

Ο σεφ, Θανάσης Κακαράς

Ανάμεσα στις top επιλογές του μενού είναι το ceviche λαβράκι με ψητή γλυκοπατάτα και Leche de Tigre με μάνγκο, το ριζότο αστακού με γλυκοπατάτα και λάδι τρούφας, το Hanger Steak με πουρέ από πιπεριά Φλωρίνης, ενώ την εμπειρία ολοκληρώνουν τα signature cocktails που απολαμβάνεις και στο high-end μαρμάρινο bar ή δίπλα στην πισίνα με card-postal εικόνες της Ακρόπολης.

Δίνοντας έμφαση στο interior design, την ατμόσφαιρα και την αίσθηση που αποπνέει ο χώρος, το εστιατόριο χαρακτηρίζεται από state-of-the-art στοιχεία και design έπιπλα που συνθέτουν ένα περιβάλλον με μοντέρνο και εξωτικό μαζί χαρακτήρα με design items από το Interni που υπογράφει το concept και την αισθητική κατεύθυνση.

Η φύση έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σαν σε ένα urban garden, συμβάλλοντας στην άνεση και προωθώντας την φιλοσοφία της ανεπιτήδευτης πολυτέλειας σε συνεργασία με κομμάτια όπως οι αυθεντικές 70’ς καρέκλες της Bonaccina σε λαμπερό πορτοκαλί χρώμα, ή τα υπερμεγέθη πλεκτά φωτιστικά του Kenneth Cobonpue. 

The Grand by Interni, Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 115.  Τηλ: 2144021234

Για πικ-νικ στην καταπράσινη ταράτσα του The Foundry Hotel

Σχεδιασμένη σαν πράσινη όαση, γεμάτη από δέντρα και αρωματικά φυτά της ελληνικής εξοχής, η ταράτσα του νέου The Foundry Hotel εισάγει ένα μοναδικό concept αστικής εστίασης, στημένη για το πιο απολαυστικό, χαλαρό και φρέσκο πικ-νικ της Αθήνας, δεμένο με την ωραιότερη θέα σε Φιλοπάππου και Ακρόπολη.  

Σκεφτείτε μια καταπράσινη αυλή στο κέντρο του Ψυρρή με ελιές, ροδιές λεβάντες και αρωματικά φυτά που σε ταξιδεύουν στην ελληνική ύπαιθρο. Και απλά τοποθετήστε την ψηλά ώστε να βλέπει τις πιο όμορφες εικόνες της πόλης, προσθέστε πάγκους, αναπαυτικές garden chairs, πέργκολες με αναρριχώμενα αμπέλια και ένα ξυλόφουρνο που αναβει για να μαγειρευτεί ή να ψηθεί το πιο νόστιμο πιάτο ημέρας. Κάπως έτσι είχε στο νου της τον πρώτο «rooftop πικ-νικ κήπο» της Αθήνας η ομάδα πίσω από το καινούριο The Foundry Hotel, σαν ένα περίπατο σε μια αστική ταράτσα με ένα διάλειμμα για πικ-νικ.  

«Η στέγη του κτιρίου του ‘30 επανερμηνεύει ουσιαστικά την τυπική αυλή μιας παραδοσιακής ελληνικής κατοικίας, προσφέροντας την ίδια στιγμή ένα ανυψωμένο χλοερό σημείο συνάντησης, χαλάρωσης και διασκέδασης, όπου συνδιαλέγονται, όπως και σε κάθε χώρο του ξενοδοχείου, στοιχεία της αθηναϊκής ιστορίας», εξηγεί ο αρχιτέκτονας και συνιδιοκτήτης Μιλτιάδης Πορτοκάλης που μαζί με την αρχιτέκτων Έφη Μαλανδράκη έδωσαν στο παλιό τυπογραφείο τη μορφή ενός σύγχρονου urban ξενοδοχείου με 12 μόνο διαμερίσματα.

Εδώ, σε αυτό το μοναδικό Rooftop Picnic Garden, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν από το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ την απερίσπαστη θέα στην Ακρόπολη στου Φιλοπάππου, στο Αστεροσκοπείο και στο Γκάζι, με ένα καλάθι γεμάτο εκλεκτά Ελληνικά τυριά και αλλαντικά και τα απαραίτητα συνοδευτικά -chutneys, ελιές, τσιπς λαχανικών, αφράτα ψωμάκια και κριτσίνια – ολόφρεσκη σαλάτα (μαγειρεμένη ή μη) και φρούτα νόστιμα της εποχής, απολαμβάνοντας μαζί κρασί από μικρά οινοποιεία και μπύρες από ψαγμένες ζυθοποιίες.

Ένα πιάτο ημέρας θα ετοιμάζεται επι τόπου και σε ανοιχτή θέα των συνδαιτυμόνων – είτε είναι Ελληνικό μαγειρευτό, είτε είναι ωμό (βλ. σεβίτσε ή καρπάτσιο), είτε είναι λαχταριστή σπιτική  πίτσα, όλα υπό την κατεύθυνση της chef Γωγώ Δελογιάννη που έχει επιμεληθεί και το περιεχόμενο του πικ-νικ καλαθιού.

Οι ειδικές κατασκευές όπως τα μαρμάρινα stands, οι πέργκολες με τις παραδοσιακες καλαμωτές και μεταλλικά κιγκλιδώματα επηρεασμένα από το Ελληνικό Bauhaus, όλα συμβάλλουν στη σύνδεση του χώρου με το ιστορικό τοπίο που περιβάλλει το ξενοδοχείο,  ανεβάζοντας την εμπειρία στα ύψη.

The Foundry Hotel, Σαρρή 40, Ψυρρή. Τηλ.: 2111824604.
Ζωή Παρασίδη

Η Ζωή Παρασίδη γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1990 στην Αθήνα. Σπούδασε στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου και από το 2009 εργάζεται ως δημοσιογράφος.