Categories: SPIRITS

ΜΑΜΟΣ, μια start-up της εποχής της

Η ΜΑΜΟΣ αποτελεί περίτρανη απόδειξη ότι μια μπύρα είναι πολλά περισσότερα από το σύνολο των συστατικών της. Κυρίως είναι το πάθος και το μεράκι που μπαίνουν στην παραγωγή της και αυτά είναι δύο πράγματα που η ιστορική πατρινή μπύρα κατέχει σε αφθονία.

Η ιστορία του Πέτρου Μάμου είναι αναμφίβολα διαχρονική. Την αναγνωρίζει κάθε δημιουργικός άνθρωπος που τολμά με επιμονή για να κατακτήσει τους στόχους του. Τη βλέπουμε να παίρνει «ζωή» στην καινούργια καμπάνια της ΜΑΜΟΣ, μέσα από μια ταινία μικρού μήκους αφιερωμένη στο μεγάλο ζυθοποιό, αλλά και σε όλους όσους διψούν για γνώση, σε όσους εξελίσσονται, σε όσους δημιουργούν.

Λίγα δευτερόλεπτα αρκούν για να ταξιδέψεις μαζί με τον Πέτρο Μάμο και να νιώσεις την ανάγκη του για δημιουργία και γνώση. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα περνάει μπροστά από τα μάτια σου, μέσα από ένα εξαιρετικό -ομολογουμένως μας εντυπωσίασε- animation, η ζωή και το όραμα ενός ανθρώπου που «γέννησε» ένα μοναδικό προϊόν.

Το πρωτότυπο, ολιγόλεπτο βίντεο, συνθέτοντας, όπως άλλωστε και ο ίδιος ο Μάμος, παράδοση και καινοτομία, μας ταξιδεύει πίσω στα τέλη του δεκάτου ενάτου αιώνα-αρχές εικοστού και, σαν κινούμενο κολάζ, συναρμολογεί τα κομμάτια της συναρπαστικής πορείας ενός start-up των 1890s-1990s που εξελίχθηκε σε υπόδειγμα της ελληνικής ζυθοποιίας.

Τι χρειάζεται τελικά ένα προϊόν για να μείνει ανεξίτηλο στο χρόνο; Αυτό είναι ένα μυστικό που η ΜΑΜΟΣ μοιάζει να έχει ανακαλύψει εδώ και περισσότερο από έναν αιώνα. Η επιτυχία της μοναδικής μπύρας που απολαμβάνουμε ακόμα και σήμερα βασίζεται σε κάτι παραπάνω από τα ποιοτικά της συστατικά ή την ιδιαίτερη γεύση της. Η ΜΑΜΟΣ περικλείει σε κάθε συσκευασία το όραμα του δημιουργού της, όπως αυτό αποτυπώνεται ξεκάθαρα σε κάθε σκηνή της ταινίας που μας κέντρισε την προσοχή.

Ακόμα και όταν όλες οι πρώτες ύλες βρίσκονται εκεί, το μόνο βέβαιο είναι πως μόνο ό,τι ζυμώνεται με πάθος έχει διάρκεια.

Αυτή λοιπόν είναι η ιστορία του Πέτρου Μάμου και του διαχρονικού brand που δημιούργησε, μια ιστορία που καθορίζουν τρεις λέξεις: πίστη, όραμα, στόχοι, μια ιστορία που θα ζήλευε κάθε επιχειρηματίας που ζει στο σήμερα.

Στέλλα Σαρρή

Share
Published by
Στέλλα Σαρρή