Categories: ΓΕΥΣΗ

Φαγητό και Ποτό στην Αθήνα: Έχουμε νέα από το Παγκράτι, το Μέγαρο Μουσικής και το Χαλάνδρι

Έχοντας δημιουργήσει ένα sharing-style μενού βασισμένο σε εξαιρετικά υλικά τα οποία παράγονται με ηθικές πρακτικές, το ανανεωμένο Fuga προσφέρει ισορροπημένες γεύσεις με παγκόσμιο, κοσμοπολίτικο αέρα και μία τροπική κουζίνα που αναδεικνύει τις μοντέρνες εκδοχές μαγειρικών παραδόσεων, ενώνει παραδοσιακές συνταγές από την Κίνα, την Ιαπωνία και τη Λατινική Αμερική με έναν δικό του μοντέρνο κοσμοπολίτικο αέρα.

Φέτος το χειμώνα το εστιατόριο έχει επίσης δημιουργήσει ένα πρόγραμμα με ιδιαίτερο γαστρονομικό ενδιαφέρον -που θα «τρέχει» μέχρι να ξαναστρώσει τραπέζια στον πυκνόφυτο κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών- δίνοντας μεγάλη έμφαση στην εμπειρία των καλεσμένων.

Για μια κοσμοπολίτικη γευστική εμπειρία στο Fuga

Η εμπειρία, κατά κύριο λόγο αφορά στην γαστρονομική «περιήγηση» μέσα από τις κουζίνες και τις γεύσεις που προσφέρει το χειμερινό μενού του πολυμήχανου σεφ  Δημήτρης Κατριβέση που φέρνει σε όλα τα πιάτα τον αρμονικό συνδυασμό γεύσεων και τεχνικών, που αγαπάει τους πολιτισμούς και τις διαφορετικές κουλτούρες. Πέρα από το ίδιο το μενού όμως, έχουν προγραμματιστεί ειδικές βραδιές με καλεσμένους σεφ από διάφορα σημεία του κόσμου.

Στον νέο χώρο του ισογείου του Fuga, στο Casa Jaguar, θα φιλοξενούνται pop up μπάρες φαγητού και ποτού με guest mixologists και chefs. Ο χώρος, κάτι ανάμεσα σε μια γιαπωνέζικη izakaya, ενός bar de tapas και ενός μπαρ στην Τουλούμ, με τα μοντέρνα έργα τέχνης και τα περσικά χαλιά, θα σερβίρει μια σειρά από neo-vintage cocktails καθώς και classic cocktails με twist, καθώς και διάφορα highballs. Στο Casa Jaguar η μικρή κάρτα φαγητού θα ανανεώνεται συχνά, με μπουκιές που θα συνοδεύουν τα ποτά των καλεσμένων. Ο νέος αυτός cosy χώρος θα φιλοξενεί κάθε εβδομάδα το Ladies’ Night, μια βραδιά που οι κυρίες θα απολαμβάνουν το ποτό τους με τις φίλες τους και τις συνεργάτιδές τους, ενώ κάποια Ladies’ Nights θα είναι θεματικά.

Τέλος, τα “Fuga Sundays”, τα special Brunches που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα κάποιες Κυριακές των επόμενων μηνών, από την αρχή της χρονιάς και θα φέρουν στο τραπέζι comfort food και cocktails. 

Fuga, Κόκκαλη 1, Αθήνα. Tηλ: 210 7242979

Για γεύσεις στη σχάρα από την ομάδα του CHEFI Grill

Έπειτα από τέσσερα χρόνια λειτουργίας, το CHEFI του Χαλανδρίου ανανεώνεται εστιάζοντας στο ποιοτικό και προσιτό grill, με πιάτα που απογειώνουν τη γεύση και φτιάχνουν τη διάθεση. Η έμπνευση ξεκινά από το ότι το φαγητό «πρέπει να φέρνει χαμόγελο» κατά την ομάδα που έχει θέσει ως στόχο να προσφέρει στους πελάτες της μία fun ατμόσφαιρα και φαγητό που θα τους φτιάχνει τη μέρα σε ένα χαλαρό, φιλόξενο περιβάλλον.

Όπως μαρτυρά με το όνομά του, στο μενού του CHEFI Grill  πρωταγωνιστής είναι η σχάρα, με εξαιρετικής ποιότητας rib eye, bon fillet, χοιρινό iberico & picanha αλλά και easy going πιάτα όπως κοτόπουλο, σολομός, burgers, spare ribs, όλα με συνοδευτικά και sauce που επιλέγουμε εμείς, αλλά και με απεριόριστα refills. Πέρα από το grill, το μενού συμπληρώνεται από λαχταριστά ορεκτικά όπως χοιρινά sliders, CHEFI hot dogs και  σαλάτες που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα ενώ προσφέρονται και επιλογές ζυμαρικών για όσους δεν προτιμούν το κρέας. Για να ολοκληρωθεί το γεύμα προσφέρονται πλούσια γλυκά όπως το mille feuilles, το chocolate orgasm και το tiramisu.

CHEFI Grill, Περικλέους 31, Χαλάνδρι. Τηλ: 2106815774

Για φρέσκο παγωτό στο ολοκαίνουριο Maraboo

Τα τελευταία χρόνια η Αθήνα έχει δείξει μια τάση- στροφή στο ποιοτικό παγωτό φτιαγμένο από αγνά υλικά. Οι χώροι που άνοιξαν (και φαίνεται ότι θα συνεχίσουν να ανοίγουν) μας εξηγούν από που προέρχεται η πρώτη τους ύλη, ο κάθε ένας έχει τη δική του φιλοσοφία για το σωστό παγωτό και τις δικές του ιδιαίτερες γεύσεις. Μια νέα άφιξη λοιπόν στον χώρο του καλού χύμα παγωτού είναι το μικροσκοπικό Maraboo που βρήκε κυριολεκτικά μια γωνιά σε έναν από τους πιο ανερχόμενους δρόμους στο Παγκράτι, στο δημιουργικό στενό της Αρχελάου.

Φωτογραφία: Αλίνα Λέφα

Με αγελαδινό γάλα από τον Βόλο και χρησιμοποιώντας μόνο φρούτα εποχής, οι ιδιοκτήτες του Maraboo φροντίζουν την παραμικρή λεπτομέρεια του γλυκού που προσφέρουν.  Από τη βιτρίνα τους που μοιάζει με καρότσι παλιού παγωτατζή δεν φαίνονται οι γεύσεις, προσφέρουν αποκλειστικά σε κυπελλάκι (σε τρία διαφορετικά μεγέθη) το οποίο ολοκληρώνουν με ένα μικροσκοπικό χωνάκι για να μη μείνει κανείς ανικανοποίητος. Οι γεύσεις τους; Αυτή την περίοδο θα βρείτε ανθόγαλο, παγωτό από στραγγιστό γιαούρτι, κάστανο, vegan sorbet σοκολάτα από 80% κακάο, σορμπέ λεμόνι, δυνατή μόκα αλλά και μια ιδιαίτερη πρόταση, παγωτό με γεύση μαύρης μπύρας. 

Φωτογραφία: Αλίνα Λέφα

Maraboo, Αρχελάου 17, Παγκράτι. Τηλ: 2107247037
Ζωή Παρασίδη

Η Ζωή Παρασίδη γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1990 στην Αθήνα. Σπούδασε στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου και από το 2009 εργάζεται ως δημοσιογράφος.