Ούτε ένας χρόνος έχει περάσει από τότε που η Μάρθα, ο Νεκτάριος και η Κυριακή, και οι τρεις μάγειρες και φίλοι, αποφάσισαν να κάνουν κάτι δικό τους.
Η Cantina Bella άνοιξε στο Κουκάκι αρχικά με νυχτερινό ωράριο, αλλά από τις 26 Νοεμβρίου έγινε «καλό παιδί» και πλέον λειτουργεί καθημερινές από πρωί μέχρι απόγευμα. (Εξαίρεση: ένα Σάββατο βράδυ του μήνα, τα παιδιά οργανώνουν θεματικές βραδιές αφιερωμένες σε κουζίνες του κόσμου. Αυτό το Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου, θα είναι αφιερωμένο στις γερμανικές καντίνες.)
Η φιλοσοφία της Cantina Bella είναι απλή: street food, αλλά σαν να το έφτιαξε η μαμά σου. Όχι, δηλαδή, απλά νόστιμο guilty pleasure φαγητό, αλλά σπιτικό και ιδιαίτερο, όσο και ο χώρος.
Η διακόσμηση αντλεί από την αισθητική των τριών φίλων, αλλά και από την περιοχή του Κουκακίου, η οποία επιλέχθηκε ως η πλέον κατάλληλη για να εκτιμηθεί όπως πρέπει το εγχείρημα. Η μουσική (κατά βάση πανκ και ροκ), η μικρή συλλογή από ελληνικές βιντεοταινίες (ο Νεκτάριος έκανε για χρόνια συλλογή τέτοιων ταινιών) και VHS με live από μεγάλες μπάντες, οι αφίσες των κλασικών ταινιών Metropolis και Θωρηκτό Ποτέμκιν στο βάθος διαμορφώνουν την εκλεκτική, ρετρό αισθητική του χώρου.
Η πιο χαρακτηριστική μορφή είναι αδιαμφισβήτητα η Μόνα Λίζα, η οποία υπάρχει σε διάφορες pop art εκδοχές, ντυμένη με εμφανίσεις από όλες τις ομάδες από τις οποίες πέρασε ο Μαραντόνα – η Κυριακή είναι μεγάλη οπαδός.
Αν και η λογική του νυχτερινού ωραρίου είχε οπωσδήποτε επιτυχία, αφαιρούσε από την ευχαρίστηση της δουλειάς, αλλά και το νόημα της καντίνας που είχε μετατραπεί λίγο-πολύ σε μπαρ. Το νέο ωράριο έφερε νέο κόσμο και μαζί νέες γευστικές επιλογές.
Ανέλπιστα ανάρπαστα από το πρωινό και μεσημεριανό κοινό έχουν γίνει το – ζουμερό και αρκετά ευμέγεθες, να σημειώσουμε – Smoked Hot Dog, αλλά και τα δύο burger με το πιο αφράτο και «μαμαδίστικο» μπιφτέκι που έχουμε δοκιμάσει (Burger Oregano και Big Bang Burger). Ειδική μνεία αξίζει το λιπιόσκα, ένα είδος ψωμιού που χρησιμοποιείται ευρέως στις κουζίνες της Κεντρικής Ασίας και αποτελεί τη βάση για όλα τα σάντουιτς.
Αν πάλι είστε πιο «παραδοσιακοί» όσον αφορά το πρωινό, μπορείτε να δοκιμάσετε και τα «ηρωικά» smoothies, όπως το Black Panther, με μπανάνα, ταχίνι ολικής άλεσης και βιολογικό γάλα αμυγδάλου με κακάο.
Στα τυλιχτά, χρησιμοποιούνται νοστιμότατες χειροποίητες κουρδικές πίτες. Το φαλάφελ παραμένει − δικαίως να συμπληρώσουμε − κλασικό fan favorite και εδώ το βρίσκουμε σε δύο εκδοχές: το Super Falafel, το φαλάφελ με τον κλασικό ρεβυθοκεφτέ, και το Mushroomlafel, μία έμπνευση του μαγαζιού, με Portobello και λευκομανίταρα στους ρεβυθοκεφτέδες.
Όσον αφορά τις προτιμήσεις των ίδιων των σεφ, πολύ ψηλά βρίσκονται επίσης οι μπρουσκέτες με ψητό αβοκάντο (Avocado Love και Avocado Boom) αλλά και τα σάντουιτς, ειδικά το Run Chicken Run (χειροποίητο ρολό κοτόπουλο με κουρκουμά) και το Ragout Blast (σιγομαγειρεμένο μοσχαρίσιο κοκκινιστό φιλέτο), αλλά και το ανατολίτικο Lahmajoun Alternativo.
Στην Cantina Bella, ακόμα και οι πιο κλασικές street food επιλογές γίνονται ιδιαίτερες, χάρη στα υλικά που χρησιμοποιούνται, όπως η σάλτσα ραγκού και η λιαστή ντομάτα του Big Bang Burger, και στο μεράκι που μπαίνει σε κάθε πιάτο και που προσθέτουν αυτό το homemade feel που γεύεσαι σε κάθε μπουκιά.