Μια σπιτική σάλτσα pesto κι ένας κατάλογος από signature cocktails συναντήθηκαν πρόσφατα σε έναν χώρο με βιομηχανική αισθητική. Στον κεντρικό δρόμο της Μαρίνου Γερουλάνου στην Αργυρούπολη, δύο παιδικοί φίλοι που μεγαλώνοντας μαζί μοιράστηκαν πολλές εμπειρίες αποφάσισαν να συνεργαστούν δημιουργώντας μια νέα, βασισμένη στην ιταλική κουζίνα. Στο μυαλό τους το Bill & Harry’s θα λειτουργούσε μόνο ως bar. Ευτυχώς όμως τα σχέδια άλλαξαν και πλέον αποτελεί μια ολοκαίνουργια γευστική άφιξη που με τα πιάτα και τα ποτά της έρχεται να ενισχύσει την τάση της back to local εξόδου.
Όταν ο Χάρης Παπάζογλου συνάντησε τον Βασίλη Καρβέλα πήγαιναν ακόμα σχολείο. Η φίλια τους έχτισε πρόσφατα τον χώρο του αριθμού 23 με instrustrial αναφορές, χρυσά φινιρίσματα και με θέα σε ένα υπέροχο αίθριο που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στους μεγάλους ξύλινους πάγκους του. Ανοίγοντας τη μέρα με καλό καφέ, pancakes με σιρόπι σφενδάμου και σάντουιτς με ρόκα, παρμεζάνα, προσούτο και σος με βάση το μέλι, το Bill & Harry’s αποτελεί ένα εστιατόριο – cocktail bar για όλες τις ώρες της ημέρας.
Το δυνατό χαρτί της κουζίνας του είναι ο chef του παλιότερου ιταλικού εστιατορίου της Γλυφάδας “Antonio”. Ο Davide Basile δημιούργησε ένα μενού γεμάτο με γνήσιες συνταγές, προσφέροντας κάτι παραπάνω από πλούσιες σε υλικά πίτσες και μεγάλες μερίδες σε ταλιατέλες, πένες και σπαγγέτι. Πρόσθεσε σε αυτά και μια πληθώρα ποιοτικών επιλογών σε κρεατικά και θαλασσινά. Οι μπρουσκέτες με φρέσκια τομάτα, ελαιόλαδο και σκόρδο -που πριν τις γευτείτε θα σας φέρουν όλα τα αρώματα της Μεσογείου- οι λεπτές φέτες από φιλέτο μοσχαριού με ρόκα, παρμεζάνα και λεμόνι καθώς και τα μύδια σοταρισμένα με ελαιόλαδο σκόρδο και λευκό κρασί αποτελούν τα ιδανικά ορεκτικά, ενώ αποδεικνύουν πως η ιταλική κουζίνα βασίζει την γεύση της στις πρώτες ύλες της και όχι σε περίπλοκες και πομπώδεις συνταγές (από 4,50 έως 7,50 ευρώ).
Η πίτσα μαργαρίτα έχει την λεπτή και τραγανή ζύμη που της αρμόζει, ο τολμηρός συνδυασμός της γαρίδας με την bresaola μπαίνει σε ένα ριζότο που ακροβατεί ευχάριστα μεταξύ χυλωμένου και σπυρωτού, η carbonara με ριγκατόνι, καπνιστή πανσέτα και αυγό αποτελεί αυθεντική συνταγή ενώ το φιλέτο κοτόπουλο στη σχάρα συνοδευμένο από σος βατόμουρο και πατάτα φούρνου με τυρί mascarpone είναι μία από τις πιο θελκτικές επιλογές των κυρίως πιάτων (από 6,90 έως 14,50 ευρώ) . Στα επιδόρπια πρωταγωνιστούν η tiramisou και μια panna cotta all’ amaretto. Σε περίπτωση που θέλετε να συνοδεύσετε το γεύμα σας με αλκοόλ μπορείτε να γυρίσετε στην σελίδα με τα cocktails τα οποία ναι μεν δεν έχουν «βαφτιστεί» αλλά μπορείτε να τα ζητήσετε διαβάζοντας τα υλικά τους, όπως αυτό με βάση το ρούμι, passion fruit, ginger, βανίλια και lime.
Οι πόρτες του “Bill & Harry’s” ανοίγει τις πόρτες του καθημερινά από τις 08.00 το πρωί μέχρι τις 02.00 ενώ την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή λειτουργεί από τις 09.00 και ο κρυφός φωτισμός πίσω από τα μεγάλα μονογράμματα των ιδιοκτητών κλείνει στις 03.00 . Η κουζίνα του σερβίρει μέχρι τη 01.00, εκτός απ’ τα Σαββατοκύριακα που μαγειρεύει μέχρι τις 02.00.