Categories: ΓΕΥΣΗ

BEEF: To Bios Home Kitchen ξέρει από καλό μοσχάρι

Συντάσσει ένα νέο γαστρονομικό χάρτη της πόλης θέλοντας να δημιουργήσει κατανόηση μεταξύ διαφορετικών ανθρώπων που ζουν στην ίδια πόλη, μέσω του φαγητού.  Τι είναι; Έτσι αυτοσυστήνεται μια σχετικά πρόσφατη πρόταση φαγητού που εδώ και μερικούς μήνες, έχει εισάγει στην πόλη την δική της άποψη περί γεύσης κι έχει αρχίζει να μας συνηθίζει σε ένα σερί νόστιμων pop up εστιατορίων.

Για όσους δεν το γνωρίζετε ήδη, στον πολυχώρο της οδού Πειραιώς που εξερευνά τον αστικό πολιτισμό, το Bios Home Kitchen είναι ένα νέο εγχείρημα κρυμμένο στον πρώτο όροφο του κτιρίου στον αριθμό 84. Σε έναν χώρο με έντονη τη μνήμη της παλιάς πόλης, με μια εξωτική διάθεση και design λεπτομέρειες, οι εκάστοτε μάγειρες δημιουργούν στην ανοιχτή κουζίνα και παρουσιάζουν γεύσεις – προτάσεις, φλερτάροντας με τη πολυπολιτισμικότητα, με στόχο την έρευνα και τη δοκιμή γύρω από το φαγητό και τη γαστρονομική κουλτούρα της πόλης.

Εστιάζοντας αυτή τη φορά στο καλομαγειρεμένο μοσχάρι το BEEF  ξεκίνησε τη λειτουργία του πριν μερικές μέρες. Η σύντομη κάρτα του pop up εστιατορίου που θα σερβίρει μέχρι τον Φλεβάρη του 2018 εστιάζει στο Aberdeen Angus. Ποιοι είναι όμως οι νέοι οικοδεσπότες του Bios Home Kitchen;

Μαγειρεύοντας από την εφηβεία του και έπειτα από 5 χρόνια θητείας στην Αγγλία, ο Δημήτρης Παπαπαναγιώτου επέστρεψε από την Αγγλία θέλοντας να εκφράσει την αγάπη του για το καλό φαγητό στην πατρίδα του. Η Γωγώ Δελογιάννη εγκατέλειψε τη δικηγορία προκειμένου να κάνει το αγαπημένο της χόμπι, επάγγελμα.

Οι νέοι οικοδεσπότες του Bios Home Kitchen, Γωγώ Δελογιάννη και Δημήτρης Παπαπαναγιώτου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκείνος ασχολείται με τον τεχνολογικό πειραματισμό στην γεύση, εκείνη δοκιμάζει τα όρια συνάντησης της εντοπιότητας με τη σύγχρονη διεθνή κουζίνα. Οι δρόμοι τους συναντήθηκαν στο τηλεοπτικό Master Chef και η ιδιοσυγκρασία τους ταίριαξε άψογα με την οικειότητα μιας κατοικίας που αποπνέει ο πρώτος όροφος του Bios. Σε μια αστική αισθητική και περιτριγυρισμένοι από εικόνες κρεοπωλών της Αθήνας των αρχών του 20ου αιώνα εκείνοι συνεργάζονται στην ανοιχτή κουζίνα -που διαθέτει και stools, ακολουθώντας την τάση για «φαγητό στη μπάρα»- κάνοντάς μας να νιώθουμε λες και βρισκόμαστε στο δείπνο ενός καλού μας φίλου.

Το ταλαντούχο δίδυμο στοχεύει στο να μας σερβίρει εξαιρετικό κρέας, εισάγοντας μας στη γευστική υπεροχή των premium μοσχαρίσιων κοπών. Η κάρτα που έχουν στήσει η Γωγώ Δελογιάννη και ο Δημήτρης Παπαπαναγιώτου, αντί να προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία διαφορετικών προϊόντων, έχει ως μπούσουλα δύο κυρίως πιάτα: μια τρυφερή μπριζόλα flat iron από μοσχαρίσιο χτένι (συνοδεύεται από σαλάτα σπανάκι) και ένα ζουμερό μοσχαρίσιο burger με σωτέ κρεμμύδια, béarnaise που σερβίρεται μαζί με εκπληκτικά χειροποίητα chips.

Flat iron steak

Beef Burger

Γιατί επέλεξαν το κρέας ως πρωταγωνιστή στην κουζίνα τους; «Γιατί είναι μια πρώτη ύλη που αγαπούν πολλοί γιατί ταιριάζει με πολλά side πιάτα, γιατί είναι η αδυναμία μας». Προσφέρουν πρώτες ύλες υψηλής ποιότητας σε χαμηλή τιμή, το Aberdeen Angus μοσχάρι με το οποίο δουλεύουν είναι Ουρουγουάης, σερβίρεται medium-rare και άνω ενώ μαγειρεύεται με τη μέθοδο sous vide. Tα δύο κυρίως πιάτα κοστίζουν 12,50 και 14 ευρώ. 

Περνώντας στις σάλτσες του καταλόγου, το BEEF φτιάχνει μια κλασσική σάλτσα βουτύρου με εστραγκόν, μια σπιτική σάλτσα bbq με σόγια, μέλι, ντομάτα και 11 ακόμα υλικά, μια σάλτσα μαγιονέζας με κάπαρη, πίκλα αγγουριού, μυρωδικά και μια σάλτσα από κόκκινο κρασί και μοσχαρίσιο jus (1,50 ευρώ). Όλες ανεξαιρέτως θα συνοδεύσουν τέλεια το κυρίως πιάτο της επιλογής σας. 

Στην κατηγορία “roots” θα βρείτε τριπλομαγειρεμένες τηγανιτές πατάτες, ένας άψογος πουρές γλυκοπάτατας με καπνιστή πάπρικα, σελινόριζα με μήλο και φρέσκα μυρωδικά (3 ευρώ) ενώ στις «πράσινες» προτάσεις υπάρχει ένα φοβερό μπρόκολο με μπλε τυρί, πιπεριά τσίλι και σωταρισμένα κρεμμύδια ανάμικτη πράσινη σαλάτα με vinegraite φράουλας, γραβιέρα και κρουτόνς (3,50 ευρώ)

Το δίδυμο του ΒEEF θεωρεί απαραίτητο για το φινάλε ενός καλού γεύματος το επιδόρπιο και γι’ αυτό μας προτείνει την αγαπημένη γαλλική συνταγή του Δημήτρη Παπαπαναγιώτου, μια τάρτα μήλου συνοδευόμενη από παγωτό καϊμάκι (4 ευρώ).

Με το προσεκτικά σχεδιασμένο γευστικό concept τους, η Γωγώ Δελογιάννη και ο Δημήτρης Παπαναγιώτου δεν απευθύνονται μόνο όσους έχουν πάθος με τη γαστρονομία και τις νέες της αφίξεις στην πόλη αλλά περισσότερο σε εκείνους που «μέσα σε όλη αυτή την προσφορά θέλουν απλώς να απολαύσουν κάτι εξαιρετικό». Προτείνουμε να κάνετε κράτηση, καθώς οι θέσεις του Bios Home Kitchen είναι περιορισμένες.

BEEF at Bios Home Kitchen, Πειραιώς 84 και Σαλαμίνος 13 (στον πρώτο όροφο), Αθήνα. Τηλέφωνο Κρατήσεων: 2103425335.
Ώρες Λειτουργίας: Πέμπτη – Παρασκευή: 19.00 – 01.00, Σάββατο – Κυριακή: 13.00 – 01.00.
Μάθετε περισσότερα για το BEEF εδώ.
Ζωή Παρασίδη

Η Ζωή Παρασίδη γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1990 στην Αθήνα. Σπούδασε στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου και από το 2009 εργάζεται ως δημοσιογράφος.

Share
Published by
Ζωή Παρασίδη