Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΣΚΑΝΕΡ

Το Μουσείο Του Μέλλοντος άνοιξε τις πύλες του στο Ντουμπάι

Το Ντουμπάι αποθεώνει το μέλλον, εγκαινιάζοντας το Μουσείο του Μέλλοντος και ήδη το κτίριο χαρακτηρίζεται ως το πιο υψηλής τεχνολογίας και όμορφο αξιοθέατο στη χώρα, αν όχι σε ολόκληρο τον πλανήτη.
Φωτογραφίες: EPA/ALI HAIDER

Το Μουσείο του Μέλλοντος φωτίζεται εντυπωσιακά, κατά τη διάρκεια των επίσημων εγκαινίων στο Ντουμπάι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στις 22 Φεβρουαρίου 2022. Ο Σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ Αλ Μακτούμ, Αντιπρόεδρος των ΗΑΕ και Κυβερνήτης του Ντουμπάι έχει αποκαλέσει αυτό το κτίριο “το πιο όμορφο κτίριο στη γη”.   EPA/ALI HAIDER

Το Μουσείο του Μέλλοντος άνοιξε τις πύλες του στο Ντουμπάι, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στις 22 Φεβρουαρίου 2022 — και χαρακτηρίζεται ως το πιο υψηλής τεχνολογίας οικοδόμημα και το πιο όμορφο αξιοθέατο στη χώρα, αν όχι σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Η ημέρα δεν επιλέχτηκε τυχαία, μια και η 22-02-2022 αποτελεί παλινδρομική γραφή ημερομηνίας.

Το μουσείο σηματοδοτεί μια διεισδυτική ματιά στον κόσμο σε πενήντα χρόνια από τώρα, εκθέτοντας και προβλέποντας πώς οι ανακαλύψεις της επόμενης γενιάς — από την τεχνητή νοημοσύνη έως την επαυξημένη πραγματικότητα και τον εντοπισμό πιθανών κοσμικών απειλών — μπορούν να βελτιώσουν και να φέρουν επανάσταση στην ανθρωπότητα για το καλύτερο.

“Είναι ένα αρχιτεκτονικό και μηχανικό θαύμα, που διασχίζει με σιγουριά το παρελθόν και το μέλλον και εφαρμόζει προηγμένη τεχνολογία σε παραδοσιακές μορφές τέχνης” δήλωσαν υπερήφανοι οι αξιωματούχοι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων.

Κατασκευασμένο από φάιμπεργκλας και ανοξείδωτο χάλυβα, βρίσκεται τοποθετημένο μπροστά από τους δύο επιβλητικούς Πύργους των Εμιράτων. Το κύριο οικοδόμημα μοιάζει με ένα μάτι που είναι κενό στο κέντρο του, σε σχέδιο του αρχιτέκτονα Shaun Killa, ενός βετεράνου στον τομέα της αρχιτεκτονικής στο Ντουμπάι.

Το κυκλικό, ελλειπτικό σχήμα του είναι συμβολικό και αντιπροσωπεύει την ανθρωπότητα. Το πράσινο ανάχωμα, πάνω στο οποίο κάθεται το ιδιόμορφο κτίριο, αντιπροσωπεύει τη Γη, ενώ το ιερό, κενό κέντρο του αντιπροσωπεύει το άγνωστο μέλλον. Η πρόσοψη είναι χαραγμένη με αραβική καλλιγραφία  και αναφέρει τρία αποφθέγματα για το μέλλον, του ίδιου του Σεΐχη Μοχάμεντ, Αντιπροέδρου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και κυβερνήτη του Ντουμπάι: 

“Μπορεί να μη ζήσουμε για εκατοντάδες χρόνια, αλλά τα προϊόντα της δημιουργικότητάς μας μπορούν να αφήσουν μια κληρονομιά πολύ μετά αφότου θα έχουμε φύγει.”

“Το μέλλον ανήκει σε αυτούς που μπορούν να το φανταστούν, να το σχεδιάσουν και να το πραγματοποιήσουν.”     

“Το μέλλον δεν περιμένει. Το μέλλον μπορεί να σχεδιαστεί και να χτιστεί σήμερα.”

Το μουσείο έχει ήδη αναγνωριστεί από το National Geographic ως ένα από τα δεκατέσσερα ομορφότερα μουσεία του κόσμου.

Αλλά ο Σεΐχης Μοχάμεντ προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, αποκαλώντας το σε ένα tweet “το πιο όμορφο κτίριο στη γη” .

POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.