Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΔΙΕΘΝΗ

Σε μια περιοχή στην Γαλλία, οι ταύροι δεν μένουν στην αρένα…

Έχετε ακούσει το "abrivado";

epaselect epa06320391 Camargue guardians on horseback ride along the beach of Saintes Maries de la Mer, southern France, 10 November 2017, during the traditional Camargue ‘abrivado’ where they escort bulls between horses. EPA/GUILLAUME HORCAJUELO

Στο Σαιντ-Μαρί-ντε-λα-μερ, στη νότια Γαλλία, αφήνουν τους ταύρους στους δρόμους. Η παράδοση αυτή λέγεται “Abrivado” και σύμφωνα με αυτή, υπάρχουν και οι φύλακες, οι οποίοι καβαλώντας άλογα, συνοδεύουν τους ταύρους. 

Στα παλιά τα χρόνια, πριν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, το “abrivado” γίνονταν για να οδηγηθούν οι ταύροι στις αρένες, όπου θα λάμβαναν μέρος σε αγώνες. Για να γίνει αυτό το ταξίδι χωρίς τραυματισμούς, περικύκλωναν τους ταύρους με μια ντουζίνα καβαλάρηδες σε σχήμα “V”.

Όταν περνούσαν από χωριά, συχνά νεαροί κάτοικοι προσπαθούσαν να φυγαδεύσουν τα ζώα, για να διασκεδάσουν τον εαυτό τους. Για να μειωθεί ο κίνδυνος δραπέτευσης των ταύρων, οι καβαλάρηδες περνούσαν τα χωριά με τη μεγαλύτερη δυνατή ταχύτητα.

Έτσι, στην Καμάργκ, βλέπουμε τους άνδρες πάνω στα άλογα να καλπάζουν στην παραλία. Με το “bandido” θα συνοδεύσουν τους ταύρους από τους δρόμους, πίσω στα βοσκοτόπια.

EPA/GUILLAUME HORCAJUELO

EPA/GUILLAUME HORCAJUELO

EPA/GUILLAUME HORCAJUELO

EPA/GUILLAUME HORCAJUELO

EPA/GUILLAUME HORCAJUELO

POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.