Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΣΚΑΝΕΡ

Ράλι Ντακάρ. Οδηγώντας στις ερήμους της Σαουδικής Αραβίας

Μετά από τέσσερις χιλιάδες χιλιόμετρα αγώνων στο άγρια εδάφη της Σαουδικής Αραβίας, το Ράλι Ντακάρ 2022 ολοκληρώθηκε την Κυριακή, 16 Ιανουαρίου. Οι φωτογραφίες από τον αγώνα κόβουν απλώς την ανάσα.
Φωτογραφίες: EPA/YOAN VALAT

Ο Γάλλος οδηγός Mathieu Serradori και με συνοδηγό τον Γάλλο Loic Minaudier της ομάδας Srt Racing σε στιγμή έντονης δράσης, κατά τη διάρκεια του σταδίου 1A του Ράλι Ντακάρ 2022. Σαουδική Αραβία, 01 Ιανουαρίου 2022. EPA/YOAN VALAT

Πάνω από δώδεκα ημέρες στην ατελείωτη άμμο της ερήμου της Σαουδικής Αραβίας, διήρκεσε ο πιο θρυλικός αγώνας εκτός δρόμου στον κόσμο, το Ράλι Ντακάρ.  Και δημιουργεί πάντα, απίστευτες στιγμές.

Όταν ξεκινάει ένα ράλι Ντακάρ, υπάρχουν λίγα πράγματα που γνωρίζεις ότι σίγουρα θα συμβούν. Θα γίνει μια αρχή. Θα υπάρξει ένα τέλος. Κάποιοι θα τα καταφέρουν να φτάσουν μέχρι εκεί, κάποιοι άλλοι όμως, όχι. Στην πραγματικότητα, πολλοί θα είναι αυτοί που δεν θα καταφέρουν να τερματίσουν. Το Ντακάρ έχει τη συνήθεια να τερματίζει τον αγώνα των οδηγών, με τρόπους που αυτοί δεν περιμένουν και αλλάζει τις ζωές τους, με τρόπους που δεν θα μπορούσαν ποτέ να φανταστούν. Με ένα ακόμη Ντακάρ να έχει γραφτεί στις σελίδες της ιστορίας του μηχανοκίνητου αθλητισμού –αυτή είναι η 44η έκδοση του αγώνα– είναι εύκολο να πούμε ότι αυτό το ράλι είναι “ένα ακόμα σαν όλα τα άλλα”.

Τίποτα δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την αλήθεια. 

Οι εικόνες που ακολουθούν, απλώς κόβουν την ανάσα με την αδρεναλίνη της οδήγησης σε ένα από τα πιο αφιλόξενα έδαφη στην Γη, αλλά και με την ανείπωτη, άγρια ομορφιά του εξωτικού τοπίου.

Τελικά, μετά από περισσότερα από τέσσερα χιλιάδες χιλιόμετρα διαδρομών στις διάφορες κατηγορίες οχημάτων, το Ράλι Ντακάρ 2022 ολοκληρώθηκε την Κυριακή 16 Ιανουαρίου, με τον Καταριανό Nasser Al-Attiyah, οδηγώντας Toyota Hellix και με συνοδηγό τον Γάλλο Matthieu Baumel, να κερδίζει τον μεγάλο τίτλο του νικητή του ράλι. Ο Ρώσος Dmitry Sotnikov ήταν ο νικητής στην κατηγορία των φορτηγών, ενώ  ο Βρετανός Sam Sunderland ήταν νικητής στις μοτοσυκλέτες, οδηγώντας για την GasGas.

Ο Βρετανός αναβάτης David McBride της ομάδας Vendetta Racing.

Ο Κινέζος οδηγός Wei Han και ο Κινέζος συγκυβερνήτης Li Ma της Hanwei Motorsport Team σε δράση, κατά τη διάρκεια της φάσης 1A του ράλι.

Ο Γάλλος αναβάτης Julien Jagu της LG Rally Team σε δράση.

Ο Αργεντινός οδηγός Sebastian Halpern και ο Αργεντινός συγκυβερνήτης Bernardo Graue της ομάδας X-Raid Mini John Cooper Works Rally.

Ο Γάλλος οδηγός Ronan Chabot και ο Γάλλος συγκυβερνήτης Gilles Pillot της ομάδας Overdrive Toyota.

Ο Γάλλος οδηγός Stephane Peterhansel και ο Γάλλος συγκυβερνήτης Edouard Boulanger δίπλα στο ακινητοποιημένο αυτοκίνητό τους, μετά από σύγκρουση στη φάση 1B του Rally Dakar 2022. EPA/FRANCK FIFE / POOL

Ο Αυστραλός αναβάτης Toby Price της ομάδας Red Bull KTM Factory Racing.

Ο Σλοβένος αναβάτης Simon Marcic σε δράση, κατά τη διάρκεια της φάσης 1B του Ράλι Ντακάρ 2022.

Ο Γάλλος οδηγός Sebastien Loeb και ο Βέλγος συγκυβερνήτης Fabian Lurquin της ομάδας Bahrain Raid Xtreme

Ο Βολιβιανός αναβάτης Daniel Nosiglia Jager σε δράση κατά τη διάρκεια του σταδίου 2 του ράλι.

Ο Ισπανός οδηγός Lucio Alvarez και ο Ισπανός συγκυβερνήτης Armand Monleon της ομάδας Overdrive Toyota.

Ο Γάλλος οδηγός Sebastien Loeb και ο Βέλγος συγκυβερνήτης Fabian Lurquin της ομάδας Bahrain Raid Xtreme.

Ο Ισπανός αναβάτης Joan Barreda Bort της Monster Energy Honda Team 2022.

Ο Αμερικανός αναβάτης Andrew Short της Monster Energy Yamaha Rally Team.

Ο Σαουδάραβας οδηγός Yazeed Al Rajhi και ο Βρετανός συγκυβερνήτης Michael Orr της ομάδας Overdrive Toyota.

Αεροφωτογραφία του προσωρινού χωριού που δημιουργήθηκε ειδικά για το Rally Dakar 2022, στο Al Qaisumah, Σαουδική Αραβία, 04 Ιανουαρίου 2022. Κατά την διάρκεια των αγώνων, στο χωριό κατοικούν γύρω στις τρεις χιλιάδες άτομα.

Ο Αμερικανός αναβάτης Ricky Brabec συμμετέχει με Monster Energy Honda στο τέταρτο στάδιο του ράλι Dakar 2022. EPA/Biel Alino

Ο Αργεντινός αναβάτης Luciano Benavides της ομάδας Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing σε δράση, κατά τη διάρκεια της φάσης 5 του ράλι.

Νοτιοαφρικανός οδηγός Henk Lategan και Νοτιοαφρικανός οδηγός Brett Cummings της ομάδας Toyota Gazoo Racing σε δράση.

Ο Ισπανός οδηγός Carlos Sainz και Ισπανός συγκυβερνήτης Lucaz Cruz της Team Audi Sport, προσπερνούν ένα κοπάδι από καμήλες, που ξεδιψούν πίνοντας νερό από ένα βυτιοφόρο.

Σαουδάραβες θεατές παρακολουθούν τον Κινέζο οδηγό Wei Han και τον Κινέζο συγκυβερνήτη Li Ma της Hanwei Motorsport Team.

Σαουδάραβας παρακολουθεί, ξαπλωμένος σε αμμόλοφο, αναβάτη μοτοσικλέτας, κατά τη διάρκεια της φάσης 7 του Ράλι Ντακάρ 2022.

Ο Γάλλος αναβάτης Adrien Van Beveren της Monster Energy Yamaha Rally.

Αστυνομία σε περιπολία, κατά τη διάρκεια του Ράλι Ντακάρ 2022.

Ο Ισπανός αναβάτης Lorenzo Santolino της ομάδας Sherco Factory, κατά τη διάρκεια της φάσης 7 του ράλι.

Ο Πολωνός οδηγός Jakub Przygonski και ο Γερμανός συγκυβερνήτης Timo Gottschalk της Mini X-Raid Orlen Team σε δράση, κατά τη διάρκεια του σταδίου 9 του Ράλι Ντακάρ 2022.

Ο οδηγός του Κατάρ Al-Attiya Nasser και ο Γάλλος συγκυβερνήτης Matthieu Baumel της ομάδας Toyota Gazoo Racing.

Αυτοκίνητο αφήνει ένα ίχνος σκόνης στην αχανή έρημο, κατά τη διάρκεια της φάσης 9 του Ράλι Ντακάρ 2022.

Η μοτοσικλέτα του Ελβετού αναβάτη Nicolas Monnin ανυψώνεται από ελικόπτερο, μετά από βλάβη του κινητήρα κατά τη διάρκεια της φάσης 9 του Ράλι Ντακάρ 2022.

Ο Αμερικανός αναβάτης Andrew Short της Ομάδας Ράλι Monster Energy Yamaha.

Ο οδηγός του Κατάρ Al-Attiya Nasser και ο Γάλλος συγκυβερνήτης Matthieu Baumel της ομάδας Toyota Gazoo Racing σε δράση κατά τη διάρκεια της φάσης 10.

Ο Χιλιανός αναβάτης Pablo Quintanilla της Monster Energy Honda Team 2022 σε δράση. Σαουδική Αραβία, 13 Ιανουαρίου 2022.

Ο Καταριανός οδηγός Nasser Al-Attiyah και ο Γάλλος συγκυβερνήτης Mathieu Baumel της ομάδας Toyota Gazoo Racing γιορτάζουν την μεγάλη νίκη τους στο Ράλι Ντακάρ 2022. Σαουδική Αραβία, 14 Ιανουαρίου 2022.

Ο Βρετανός αναβάτης Sam Sunderland της Gas Gas Factory Racing γιορτάζει τη νίκη του στο Ράλι Ντακάρ 2022 πλαισιωμένος από τον δεύτερο Χιλιανό αναβάτη Pablo Quintanilla της Monster Energy Honda Team 2022 και τον τρίτο Αυστριακό αναβάτη Matthias Walkner της ομάδας Red Bull KTM Factory Racing. Σαουδική Αραβία, 14 Ιανουαρίου 2022.

POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.