Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΙΣΤΟΡΙΕΣ

Ποια είναι η αγαπημένη σας βλακώδης, άκυρη, άτοπη έκφραση ή ατάκα;

To #ΗλεκτρικόΠρόβατο, σεβαστό account στο twitter, είχε την απορία και εμείς την τάση για καταγραφή και δεύτερες σκέψεις.

Για πολλούς το twitter είναι το δεύτερο σπίτι. Για κάποιους μπορεί και το πρώτο. Και για άλλους το τρίτο και βάλε. Νομίζω πως ανήκω στη κατηγορία με τον αριθμό τρία. Και μάλλον περισσότερο, μέσα σε αυτό το «και βάλε». Προτιμώ την αρπαγή της πληροφορίας. Μέσα σε αυτόν τον οργιώδη κουβά λέξεων και εικόνων, βάζω ποδαράκια και χεράκια και πιτσιλίζομαι. Παλιά θυμάμαι πιο ευχάριστα. Τον τελευταίο καιρό σχεδόν καθόλου. Μια ματιά στα trends σου, με την αστυνομική βία, την πανδημία και την πολιτική αλαζονεία, εντελώς καθημερινά, φτάνει και περισσεύει. Τι να στριμωχτεί ανάμεσα σε λέξεις που στάζουν θυμό και απόγνωση και να αναπνεύσει; Το χιούμορ, ναι, μόνο αυτό.

Ατάκα: έκφραση και συχνά λογοπαίγνιο που χρησιμοποιείται για να περιγράψει ή να υπενθυμίσει κάτι (α.κ.α.το μότο). Βάλε τώρα δίπλα και το άκυρη.

Στην ερώτηση του τίτλου έπεσα μετά από ένα «στραβοπάτημα υγειονομικής τηλεοπτικής αναθεώρησης». Όχι εγώ. Οι πρωταγωνιστές του αναθεωρήσαν τους ρόλους τους. Ο μέχρι πρότινος αγαπημένος του Σκάϊ, Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής ανακάλυπτε ξαφνικά πως ο πύθωνας που ξάπλωνε δίπλα του είχε πάρε θέση παράλληλη, κοινώς μέτραγε το φαγητό του. Και αντέδρασε. Πετώντας την τηλεοπτική κάμερα έξω από το φαρμακείο του. Ζωντανά. Και έτσι όπως τελείωσε το βίντεο που απεδείκνυε πως ναι πράγματι αυτό είχε συμβεί, και όχι δεν ήταν αστικός μύθος, με μια κίνηση ματ, προσγειώθηκα στο επόμενο account αφού ο δρόμος στο twitter είναι τραχύς, απότομος και με πολλές στροφές. Και φυσικά εντελώς απρόβλεπτος.

«Ποια είναι η αγαπημένη σας βλακώδης, άκυρη, άτοπη έκφραση ή ατάκα;» ρωτάει ο λογαριασμός #ΗλεκτρικόΠρόβατο. «Ξεκινάω εγώ», συνεχίζει: «Η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα». Μου ξεφεύγει γελάκι. Ωραίο να ρωτάει κάποιος έτσι από το πουθενά, για αυτό που μάλλον όλοι έχουμε σκεφτεί, για αυτό στο οποίο όλοι κάποια στιγμή έχουμε κολλήσει. Έτσι ξάφνου σαν να πέφτουν τα σύννεφα και μαζί με αυτά και όλοι εμείς από μέσα. Και έτσι όπως γλιστρά η μια «θορυβώδη» παύλα κλισεδιάρικη ατάκα μετά την άλλη, αυτό βοηθά να συνειδητοποιήσουμε την κοινωνική τους αφέλεια. «Όλα στο μυαλό είναι». (Ποιος να ήταν αυτός ο πρώτος που είπε, να μια ωραία ατάκα για να εντυπωσιάσω, άραγε). Βοηθά αυτή η παρέλαση φράσεων επίσης, να θυμηθούμε πόσο εύκολα και αβίαστα γινόμαστε χαρωποί κοινωνοί τους – και δυσανασχετούμε. «Υπάρχουν και χειρότερα» (Βεβαίως όπως και καλύτερα, μίζερο μου αστέρι). Βοηθά και να τις αρχειοθετήσουμε. Και μετά να τις παρατήσουμε στην άκρη. «Ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο». (Άστο, ναι, σοβαρά τώρα;) Η να τις χρησιμοποιούμε συνειδητά, για κέφι, χορό και ολίγη κοινωνική έχθρα (όταν θέλουμε να ξεκάνουμε κόσμο με τη δηθενιά μας). «Έχεις δίκιο, δεν ξέρεις τι λες!».

Ή όπως είπε και το #Ηλεκτρικό Πρόβατο σε κάποια φάση: «Παιδιά απολαμβάνω τα σχόλια σας όλη μέρα! Θα μπορούσαν όλα να συμπεριληφθούν σε ένα πρωτότυπο Εγχειρίδιο Ασκήσεων Ηρεμίας».

Ορίστε κάποια ενδεικτικά δείγματα ανά «κατηγορία» σε περίπτωση που θες να πάρεις μια πρώτη δόση (μέσα στην σελίδα, υπάρχουν βεβαίως πολλά, πολλά περισσότερα).

Κατηγορία: Ξέρω ‘γω!

Κατηγορία: Γκομενικά (και όχι μόνο)!

Κατηγορία: Σεξ και φύση!

 

Κατηγορία: Πολιτική!

Κατηγορία: Άνθρωποι και όχι μόνο…!

Κατηγορία: Καθημερινότητα!

Κατηγορία: Η δύναμη είναι μαζί σου!

Κατηγορία: Χλωρίδα και Πανίδα

Κατηγορία: Χρόνος!

Κατηγορία: Αισθηματικά!

Κατηγορία: Γεωγραφία!

Κατηγορία: Θρησκευτικά!

POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.