Ο Μάρτιος είναι παραδοσιακά ο χειρότερος μήνας για τους fans: οι κακές ομάδες τα έχουν παρατήσει και ή χάνουν με κάτω τα χέρια ή κάνουν κάτι ζημιές που μόνο μας εκνευρίζουν, ενώ οι καλές ομάδες πρέπει να διατηρηθούν σε φόρμα χωρίς να κάψουν τους αστέρες τους. Οπότε, θέλει προσπάθεια για να παρακολουθήσεις τα περισσότερα ματς. Ειδικά δε στο σύγχρονο ΝΒΑ με την πλήρη απουσία άμυνας, η κατάσταση είναι ακόμα δυσκολότερη…
Στην κορυφή και στον πάτο της λίγκας, δεν είχαμε καμία αλλαγή. Αντίθετα, στις τελευταίες θέσεις των πλέι-οφ, όλα αλλάζουν με τη μέρα. Ξεχώρισαν το απίθανο Γκόλντεν Στέιτ (που με το μπήκε ο Απρίλιος έχασε το αήττητο της έδρας), η Οκλαχόμα που παίζει επιτέλους σύμφωνα με τις δυνάμεις της, η ολίσθιση του Σικάγο και η ξέφρενη κατάσταση του Γιάννη Αντετοκούνμπο από τη στιγμή που τον έβαλε ο Κίντ να παίζει στον άσσο.
Πιο αναλυτικά…
Ρετιρέ
1) Γκόλντεν Στέιτ (69-8) Πέντε ματς έμειναν για να σπάσει το 72-10. Και θα το κάνει, αυτό τα λέει όλα. Συνεχίζουν υγιείς, ο Στεφ ηρέμησε κάπως μετά τα απίθανα του Φεβρουαρίου, ανέβηκε ο Τόμπσον και ο Ντρέιμοντ Γκριν έχει 15 triple–double. Οι Σέλτικς τους έσπασαν το αήττητο της έδρας μετά από 54 ματς.
έτσι έσπασε το σερί
2) Σαν Αντόνιο (64-12) Νίκησαν δύσκολα τους Γουόριορς με πολλή άμυνα. Στο άλλο ματς που τους περιμέναμε, αυτό με την Οκλαχόμα, ο κόουτς Ποπ έβαλε τα δεύτερα… Οι Σπερς γράφουν 39-0 εντός έδρας, έχουν άλλα δύο ματς για να βγάλουν καθαροί τη χρονιά στο ΑΤ&Τ Center και είναι έτοιμοι για άλλη μια μακριά post–season.
3) Κλίβελαντ (55-22) Ο Λεμπρον πέρασε τον Ντομινίκ και είναι πια 12ος σε σύνολο πόντων στην ιστορία του ΝΒΑ. Επίσης, ετοιμάζεται για τα σημαντικά ματς, κάνοντας τον προπονητή! Όποιος είδε το ματς με το Χιούστον στο οποίο ο Βασιλιάς δεν έπαιξε, αλλά έδινε οδηγίες πάνω απο τον κόουτς Λου, κατάλαβε ότι ο Λεμπρον δεν βάζει μυαλό ούτε στα «γεράματα». Ασταθείς αλλά υγιείς, ετοιμάζονται απο καιρό για τα πλέι-οφ, αλλά δεν έχουν βρει τη συνταγή που θα βγάλει όλες τις δυνατότητές τους.
4) Οκλαχόμα (53-24) Ο Ουέστμπρουκ είναι ξανά σε τρομακτική κατάσταση κι έχει ήδη 16 triple double! Ο Ντουράντ σκοράρει σταθερά πάνω από 20 πόντους σε κάθε ματς. Είναι υγιείς για πρώτη φορά μετά από 3 σεζόν και αν καταφέρουν να παραμείνουν έτσι, ελπίζουμε να δούμε πολλά στα πλέι-οφ.
5) Τορόντο (51-25) Πέρασαν τις 50 νίκες (κάνοντας ρεκόρ franchise), αλλά φέτος δεν υπάρχει δικαιολογία: πρέπει να πάνε μακριά στα πλέι-οφ. Το δίδυμο Λάουρι-ΝτεΡόζαν τους κρατάει σταθερά πίσω από το Κλίβελαντ και μακριά από τους επόμενους.
6) Κλίπερς (48-28) Εκεί που είχαν βρει καλό ρυθμό, ο Μάρτιος έδειξε πάλι τις αδυναμίες τους. Ο Γκρίφιν επιτέλους γιατρεύτηκε κι αφού εκτίσει την ποινή 4 αγωνιστικών, θα είναι παρών στα play–offs. Αν προλάβουν να βρουν ρυθμό, θα είναι υπολογίσιμοι.
7) Ατλάντα (45-32) Μεγάλη πρόοδος στην Ατλάντα που άρχισε να παίζει άμυνα και στο πιο κατάλληλο σημείο της χρονιάς, θυμίζει τα περσινά μεγαλεία της! Έγραψαν 12-3 τον Μάρτιο!
8) Βοστώνη (45-32) Σταθερά καλή η Βοστώνη, παλεύει όλα τα ματς. Επέστρεψε και ο Κράουντερ (αστράγαλος) και είναι έτοιμοι για τη συνέχεια. Μεγάλο παράσημο το διπλό στην Oakland Arena που δεν είχε κερδίσει άλλος για 430 μέρες.
9) Μαιάμι (44-32) Από τις πιο συμπαθείς ομάδες -πλέον και σε καλή κατάσταση- το Μαιάμι κερδίζει με το στρωτό μπάσκετ του. Ο Ουάιτσάιντ είναι ένα πραγματικό φαινόμενο στο 5 κι ας έρχεται από τον πάγκο. Ο νεοφερμένος Τζό Τζόνσον έδεσε αμέσως κι όλα βαίνουν καλώς προς την post season, όπου ο αργός ρυθμός που τους βολεύει θα αναδείξει τις δυνάμεις τους.
10) Σάρλοτ (44-32) Γύρισαν οι τραυματίες, βρήκαν και το τρίποντο με την επιστροφή του Γάλλου Νικολά Μπατούμ και πλέον ετοιμάζονται για τα πρώτα πλέιοφ τους μετά τη χρονιά του Τζέραλντ Γουάλας. Ο Κέμπα Γουόκερ παίζει μεστά.
ΙΣΟΓΕΙΟ
1) Μέμφις (41-36) Κατρακυλάει το Μέμφις που έμεινε από παίκτες. Χωρίς Γκασόλ (χάνει το υπόλοιπο της χρονιάς), Κόνλει (1 μήνα) και Ράντολφ (σε αρκετά ματς), διατηρείται στην 5η θέση της Δύσης χάρη στη διαφορά που είχε ήδη αναπτύξει παρότι μετράει σερί 6 ηττών. Ατραξιόν ο Λανς Στίβενσον.
2)Ιντιάνα (41-36) Ο Τζώρτζ έχει αναλάβει πάλι (και) το σκοράρισμα, ο ρούκι Μαιλς Τέρνερ παίζει σαν βετεράνος και πήραν τον Τάι Λόσον για να βοηθήσει στον άσο. Ήδη είναι επιτυχημένη η χρονιά για μια ομάδα που το καλοκαίρι φάνταζε πολύ αδύναμη.
3) Ντιτρόιτ (41-36) Ο Αντρέ Ντράμοντ και ο Ρέτζι Τζάκσον το έχουν πάρει πάνω τους, ο Τομπάιας Χάρις έγινε αμέσως βασικός με το που ήρθε από το Ορλάντο και μαζί με τον Μόρρις, έχουν μια καλή τετράδα για το μέλλον, όχι όμως και για τα πλέι-οφ.
4) Πόρτλαντ (41-37) Η απόλυτη έκπληξη της σεζόν, καθαρά στην 6η θέση της Δύσης. Ελπίζει να πιάσει το Μέμφις που καταρρέει και να ανέβει κι άλλο. Λίλαρντ-Μακόλουμ-Χέντερσον ξεχωρίζουν.
5)Ντάλας (39-38) Εκεί που ανέβαινε ο Πάρσονς, τραυματίστηκε και προέκυψε πρόβλημα στο σκοράρισμα που τους στοιχίζει (4-10 τον Μάρτιο). Ακόμα και αν προκριθούν στα play–offs, δεν θα έχουν δυνάμεις απέναντι στα θηρία.
6) Γιούτα (39-38) Τους λείπει (λόγω τραυματισμών) η στήριξη από την περιφέρεια, αλλά το τρίο Χέιγουορντ-Γκομπέρ-Φέιβορς τους κρατάει εντός στόχου για την post-season.
7) Χιούστον (38-39) Ο Χάρντεν παίζει καλά, ο Χάουαρντ δεν ακουμπάει στην επίθεση, ο νεοφερμένος Μπίζλι (έπαιζε πριν στην Κίνα) σκοράρει, ενώ πίσω παίζουν και κάτι σαν άμυνα. Έτσι, παλεύουν ακόμα για τους 8 της Δύσης.
8) Σικάγο (39-38) Κινδυνεύει σοβαρά να μείνει εκτός πλέι-οφ το Σικάγο για πρώτη φορά μετά από χρόνια, λόγω τραυματισμών και αδυναμίας του νέου κόουτς να βρει ένα σύστημα που να ταιριάζει στην ομάδα. Ο Ρόουζ θυμίζει λίγο τα παλιά, ο Μπάτλερ δεν πατάει καλά από όταν επέστρεψε, έχασαν και τον Γκασόλ για κάποια μάτς… Το ότι έχουμε φτάσει στο σημείο να φημολογείται ανταλλαγή του Μπάτλερ, δείχνει το πρόβλημα χημείας αλλά και την αβεβαιότητα του μέλλοντος της ομάδας.
9) Ουάσινγκτον (37-40) Όσο και να προσπαθεί ο Γουόλ, μοιάζουν χωρίς δυνάμεις. Κάθε σερί 3-4 νικών, ακολουθήθηκε από το αντίστοιχο αρνητικό. Η απογοήτευση της σεζόν.
10) Ορλάντο (33-44) Ετοιμάζονται για τη νέα χρονιά πια. Από τις ομάδες που εμφανώς χρειάζονται έμπειρους παίκτες για να χρησιμοποιήσουν το ταλέντο των νεαρών.
ΥΠΟΓΕΙΟ
1) Ντένβερ (32-45) Ακόμα και χωρίς τον Γκαλινάρι, προσπαθούν και κερδίζουν αρκετά ματς. Όπως σχεδόν κάθε άνοιξη, άγνωστο το μέλλον για την ομάδα που πάντα μας μπερδεύει με το ρόστερ της.
2) Μιλγουόκι (32-45) Με χαμένη τη σαιζόν, ο κόουτς Κίντ έβαλε τον Giannis στον άσσο και είδαμε το φως το αληθινό: 18,4 πόντοι, 7,1 ρ., 7,2 ασ., 1,8 κοψ, 1,5 κλεψ τον Μάρτιο! Όμως, η χρονιά τους ήταν αποτυχημένη και η ευθύνη βαραίνει τον Κιντ, που κάθε τόσο αναστάτωνε την ομάδα με απότομες αλλαγές.
προχθές έκανε και ρεκόρ καριέρας με 34 πόντους κόντρα στους Μπουλς
3) Σακραμέντο (31-46) Η πιο ερασιτεχνική ομάδα της λίγκας. Το χάος επιβραβεύτηκε με νέο, πολυετές συμβόλαιο στον Ντίβατς… Με νέο προπονητή και ίσως και νέο ρόστερ, άλλη μια χρονιά φαντάζει σαν πείραμα.
Κάζινς και Ρόντο παίρνουν απανωτές τεχνικές ποινες σε ματς που έχει κριθεί επιβεβαιώνοντας ότι έχουμε να κάνουμε με ομάδα-παραλία
4) Νέα Υόρκη (31-47) Ο Καρμέλο αναρωτιέται πως τα έκανε έτσι στην καριέρα του, επιλέγοντας μόνο τα λεφτά. Κι ο Πορζίνγκις έπεσε αισθητά.
25) Νέα Ορλεάνη (29-47) Ο Ντέιβις χάνει όλη τη σεζόν με νέο τραυματισμό και αν δεν μπει στις All–NBA ομάδες, θα χάσει και το αξίας 25.000.000$ μπόνους του… Το μόνο συναρπαστικό στην ομάδα – που σίγουρα είναι ματιασμένη, για να έχει τόσους τραυματισμούς – είναι ο Ράιαν Άντερσον που σκοράρει σταθερά.
26) Μινεσσότα (25-52) Τόσο ταλέντο, τόσα χαμένα χρόνια.
27) Μπρούκλυν (21-56) Έγινε και ο Καράσεφ βασικός σε ομάδα ΝΒΑ…
28) Φοίνιξ (20-57) Επανήλθε ο Νάιτ, όχι όμως και η ομάδα.
29) Λέικερς (16-60) Τα (αποκαρδιωτικά) τελευταία ματς του Κόμπε στο ΝΒΑ επισκιάζονται από το βίντεο του ηλίθιου Ντι Άντζελο Ράσελ με τον άλλο ηλίθιο «Σουάγκι Πι» Νικ Γιανγκ να ομολογεί on camera ότι κερατώνει την μέλλουσα σύζυγό του Ίγκι Αζαλέα. Τόσο καλά…
30) Φιλαδέλφια (9-68) Ελπίζουν για άλλη μια φορά στο ντραφτ, στο οποίο αν είναι τυχεροί, μπορεί να διαλέξουν 2 παίκτες στην πρώτη 4άδα, με το πικ που έχουν από τους Λέικερς.