Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΣΚΑΝΕΡ

Και ο χορός συνεχίζεται

Στις Φιλιππίνες, οι χορευτές μπαλέτου φοράνε τις πουέντ ξανά και επιστρέφουν στην σκηνή, εν μέσω του νέου κύματος της πανδημίας που σαρώνει τον κόσμο.
Φωτογραφίες: EPA/MARK R. CRISTINO

Τα παπούτσια μιας χορεύτριας μπαλέτου αφημένα σε ένα τραπέζι, μετά την παράσταση «A Christmas Celebration» στο Πολιτιστικό Κέντρο των Φιλιππίνων στη Μανίλα, Φιλιππίνες, 12 Δεκεμβρίου 2021. Στις 12 Δεκεμβρίου 2021, το Πολιτιστικό Κέντρο της χώρας άνοιξε τις πόρτες του για την πρώτη ζωντανή θεατρική παράσταση με περιορισμένο κοινό, μετά από σχεδόν δύο χρόνια που παρέμενε κλειστό λόγω της πανδημίας του COVID-19.      EPA/MARK R. CRISTINO

Στις 12 Δεκεμβρίου 2021, το Πολιτιστικό Κέντρο των Φιλιππίνων στην Μανίλα άνοιξε τις πόρτες του για την πρώτη ζωντανή θεατρική παράσταση με περιορισμένο κοινό, εδώ και σχεδόν δύο χρόνια από την κήρυξη της πανδημίας του COVID-19. Για μια μεγάλη κατηγορία ανθρώπων που περνούν τις περισσότερες μέρες τους σε κίνηση, τους επαγγελματίες χορευτές, η ζωή και η δυνατότητα να βγάλουν τα προς το ζην σταμάτησαν ξαφνικά. Τα τελευταία δύο χρόνια, οι πόρτες των θεάτρων έχουν κλείσει, οι παραστάσεις και οι μεγάλες παραγωγές έχουν τεθεί σε αναμονή και οι πρόβες χορού μεταφέρθηκαν από τα στούντιο στο διαδίκτυο.

Το Εθνικό Πολιτιστικό Κέντρο των Φιλιππίνων, αφού έλαβε υποστήριξη από διάφορες ομάδες και από μεμονωμένα άτομα, δημιούργησε το Professional Dance Support Program, ένα πρόγραμμα που ξεκίνησε για να υποστηρίξει τον επαγγελματικό χορό στη χώρα, ώστε οι χορευτές να μπορούν να συνεχίσουν την πρακτική τους και να διατηρούν τις επιδόσεις τους σε υψηλά στάνταρ. Ολοι οι χορευτές υποβλήθηκαν σε τεστ για COVID-19, φορούσαν συνεχώς μάσκες κατά τη διάρκεια των προβών και τηρούσαν αυστηρά τα πρωτόκολλα υγείας. Όλοι επίσης, δέχτηκαν και εξασκήθηκαν σε μια “φούσκα” για μια εβδομάδα πριν από την παράσταση, χωρίς να βγαίνουν από το θέατρο και μετατρέποντας δωμάτια όπως η αίθουσα χορού και τα καμαρίνια σε χώρους ύπνου.

Με την νέα παραλλαγή Ομικρον του ιού να εξαπλώνεται ραγδαία στην παγκόσμια κοινότητα και με την απειλή της αντιμετώπισης ενός επόμενου μαζικού κύματος της πανδημίας, η μοίρα των ερμηνευτών κρέμεται για άλλη μια φορά από μια κλωστή. Αλλά προς το παρόν, όλοι οι χορευτές του θεάτρου της Μανίλα φαίνονται αποφασισμένοι να αποδείξουν την αντοχή τους και την ευελιξία τους.  Ισορροπώντας πάνω στις πούεντ όπως μόνο αυτοί ξέρουν, τα φετινά Χριστούγεννα παίρνουν ξανά θέση στη σκηνή για να δημιουργήσουν, μέσα από τον χορό τους και το ταλέντο τους, έναν κόσμο ομορφιάς, ελπίδας και χαράς για το κοινό των Φιλιππίνων.

Μια χορεύτρια αλλάζει ρούχα σε μια αίθουσα χορού που μετατράπηκε σε χώρο ύπνου.

Χορευτές μπαλέτου καπνίζουν ηλεκτρονικά τσιγάρα κστο διάλειμμα μιας πρόβας. Οι χορευτές, για μια εβδομάδα πριν την παράσταση, έμεναν στο θέατρο ως μέτρο προφύλαξης από τον κορωνοϊό.

Εργαζόμενος απολυμαίνει το θέατρο, πριν την επόμενη παράσταση.

Χορευτές του μπαλέτου του Πολιτιστικού Κέντρου των Φιλιππίνων εκτελούν ασκήσεις, καθώς ο προσκεκλημένος εκπαιδευτής τούς παρακολουθεί κατά τη διάρκεια μιας διαδικτυακής συνεδρίας.

Οι χορευτές παρακολουθούν στο διάλειμμα την βιντεοσκόπηση της πρόβας.

Χορεύτρια παίρνει μια ανάσα πριν επιστρέψει στη σκηνή κατά τη διάρκεια της γενικής πρόβας.

Η Regine Magbitang παρουσιάζει το Blue Bird Grand Pas De Deux κατά τη διάρκεια της παράστασης «A Christmas Celebration» στο Πολιτιστικό Κέντρο των Φιλιππίνων στην Μανίλα.

Το κοινό σηκώνεται όρθιο και χειροκροτεί τους χορευτές στο φινάλε της παράστασης «A Christmas Celebration» στο Πολιτιστικό Κέντρο των Φιλιππίνων.

POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.