Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΙΣΤΟΡΙΕΣ

Καταγγελία ομοφοβικής επίθεσης από οδηγό της Uber

Ο Β.Σ. περιγράφει το περιστατικό. Έχει υποβάλλει σχετική μήνυση με αποδεικτικό υλικό και περιμένει μια ενημέρωση από την εταιρεία σχετικά με το αν το άτομο αυτό βρίσκεται ακόμα στη θέση του.

Ξημερώματα Τρίτης 26 Οκτωβρίου (γύρω στις 00:15 τα μεσάνυχτα) τελειώνοντας την πρόβα μου κάλεσα ένα ταξί μέσω της εφαρμογής Uber για να επιστρέψω στο σπίτι μου. Μπαίνοντας στο ταξί, ο οδηγός με ρώτησε ποια διαδρομή να ακολουθήσει και εγώ του αποκρίθηκα ότι επιθυμώ να ακολουθήσει την προτεινόμενη από το gps διαδρομή. Στην συνέχεια, χωρίς κανέναν απολύτως λόγο και χωρίς να του έχω απευθυνθεί, ο οδηγός άρχισε να παραπονιέται για την πορεία που ακολουθήσαμε και να διαμαρτύρεται ότι «κάνουμε κύκλους». Εγώ, απορώντας με την αντίδραση του, τον ρώτησα αν υπήρχε κάποιο πρόβλημα με το gps. Εκείνος μου απάντησε φανερά εκνευρισμένος ότι κανένα πρόβλημα δεν έχει το gps, το πρόβλημα είμαστε «εμείς» που δεν ξέρουμε τους δρόμους. Συνέχισε επίσης να παραπονιέται χωρίς κανέναν προφανή λόγο και χωρίς εγώ να έχω κάνει καμία απολύτως σχετική νύξη, λέγοντας ότι θα του βάλω χαμηλή βαθμολογία στην αξιολόγηση της διαδρομής χωρίς να φταίει. Εγώ του εξήγησα ξανά ότι δεν έχω κανένα πρόβλημα με την διαδρομή μας, ωστόσο εκείνος συνέχισε να δυσανασχετεί και να δείχνει εκνευρισμένος χωρίς καμία απολύτως λογική εξήγηση.

Δεδομένης της ιδιαίτερα οξύθυμης και αναιτιολόγητης συμπεριφοράς του η οποία με έκανε να αισθανθώ εξαιρετικά άβολα, πολύ ευγενικά και χωρίς να θέλω να προκαλέσω οποιοδήποτε πρόβλημα, του ζήτησα να με αφήσει σε έναν κεντρικό δρόμο ώστε να καλέσω κάποιο άλλο ταξί, εφόσον εκείνος δυσκολευόταν τόσο πολύ στο να ακολουθήσει μια απλή προτεινόμενη διαδρομή από το gps ως οφείλει. Στο σημείο αυτό ανέβασε απότομα ταχύτητα και άρχισε να τρέχει εκνευρισμένος, κάτι το οποίο άρχισε πραγματικά να με φοβίζει διότι λειτουργούσε εντελώς παράνομα σε σχέση με το όριο ταχύτητας, με αποτέλεσμα να μην αισθάνομαι καθόλου ασφαλής. Τον παρακάλεσα να σταματήσει να τρέχει, συμπληρώνοντας ότι αυτή η συμπεριφορά είναι απαράδεκτη. Αφού φρέναρε απότομα σε έναν κεντρικό δρόμο, θέτοντας σε κίνδυνο την ακεραιότητά μου, οι τόνοι ανέβηκαν, και του είπα ότι είναι εντελώς ακατάλληλος και επικίνδυνος για να κάνει αυτή τη δουλειά και άνοιξα την πόρτα του οχήματος για να βγω στο δρόμο και να βρω άλλο ταξί να με εξυπηρετήσει.

Τη στιγμή εκείνη όμως, δεν μπορούσα να φανταστώ πόσο ακατάλληλος και πόσο επικίνδυνος ήταν αυτός ο άνθρωπος συνολικά και όχι μόνο σε σχέση με την επαγγελματική του υπόσταση: Τη στιγμή που έβγαινα από το όχημα τον βλέπω να βγαίνει από την πόρτα του οδηγού και να έρχεται προς το μέρος μου βρίζοντας με τα χειρότερα ομοφοβικά σχόλια που έχω ακούσει ποτέ στην ζωή μου – ένας πραγματικός οχετός από βρισιές και χυδαιότητες γύρω από την σεξουαλική μου ταυτότητα. Ενδεικτικά αναφέρω τις λέξεις «καργιόλα», «πουστάρα», «πουτάνα» , «πουσταριό».  Τότε συνειδητοποίησα ότι αυτό ήταν το πρόβλημα του ανθρώπου αυτού απέναντι μου εξαρχής. Δεν απάντησα προφανώς σε καμία από τις βρισιές γιατί δεν ήθελα να δώσω συνέχεια στο ατυχές αυτό περιστατικό, του είπα όσο πιο ψύχραιμα μπορούσα εκείνη τη στιγμή να με αφήσει στην ησυχία μου, ότι θέλω απλώς να πάω στο σπίτι μου και ότι δεν καταλαβαίνω ποιο είναι το πρόβλημα του.

Εκείνος τότε άρχισε να με χτυπάει γροθιές στα χερια και στο στήθος μου και κλοτσιές στα πόδια μου, με αποτέλεσμα να τραπώ σε φυγή, όντας παράλληλα σε απόλυτο σοκ και φυσικά δεν απάντησα ούτε στα χτυπήματα του. Μην μπορώντας να πιστέψω τι είναι αυτό που μου συμβαίνει άρχισα να απομακρύνομαι από κοντά του παρόλα αυτά εκείνος συνέχισε να με ακολουθεί βρίζοντας με. Στο σημείο αυτό άρχισα να φωνάζω ότι δέχομαι επίθεση με σκοπό να συγκεντρωθεί κόσμος. Υπήρξαν κάποιοι μάρτυρες χωρίς ωστόσο κανένας να επέμβει. Προσπαθώντας να παραμείνω ψύχραιμος έβγαλα το κινητό μου και άρχισα να βιντεοσκοπώ το περιστατικό. Μόνο τότε φάνηκε να υποχωρεί, παρόλα αυτά επιχείρησε να μου πάρει το τηλέφωνο από τα χέρια, ενώ κάποια στιγμή κατάφερε να το ρίξει στο έδαφος επιχειρώντας να το καταστρέψει, πατώντας το με δύναμη και συνεχίζοντας όχι μόνο τον χυδαίο προπηλακισμό μου αλλά και την σωματική επίθεση προς εμένα με γρονθοκοπήματα. Όντως κατάφερε να σπάσει το πάνω μέρος της οθόνης, ευτυχώς όμως η κάμερα δεν καταστράφηκε και συνέχισα να τον βιντεοσκοπώ θέλοντας να καταγράψω τις πινακίδες του οχήματος. Τότε έκανε μία τελευταία επίθεση με κλωτσιές η οποία καταγράφηκε πολύ καθαρά από την κάμερα. Το σχέδιο του να μου καταστρέψει το κινητό μαζί με οποιοδήποτε στοιχείο είχα καταγράψει είχε αποτύχει. Μπήκε ξανά στο όχημα και έφυγε. Τότε κάλεσα την αστυνομία και στη συνέχεια υπέβαλα μήνυση εις βάρους του, αφού με συνέδραμε ιδιοκτήτης παρακείμενου περιπτέρου που τον ευχαριστώ πολύ. Κατήγγειλα γραπτώς το περιστατικό στην Uber. Κάποια εκπρόσωπος της εταιρείας επικοινώνησε μαζί μου για να επιβεβαιώσει την καταγγελία, χωρίς ωστόσο να καταστεί σαφές εάν αυτός ο άνθρωπος θα παραμείνει σε αυτή την θέση, ενώ μου είπαν ότι η εταιρεία δεν μπορεί να με αποζημιώσει ούτε καν για την υλική ζημιά στο κινητό μου.

Ενώ έχω υποβάλει τη σχετική μήνυση και το αποδεικτικό υλικό στο οποίο βρίσκεται και το βίντεο όπου φαίνεται η χυδαία εξύβρισή μου αλλά και η επίθεση που δέχτηκα με γρονθοκοπήματα έχουν πάρει το δρόμο προς την εισαγγελία, ακόμα δεν έχω ενημερωθεί σχετικά με το αν το άτομο αυτό βρίσκεται ακόμα στη θέση του στην εταιρεία Uber. Η συγκεκριμένη ομοφοβική και σεξιστική επίθεση που δέχτηκα όλως αναίτια καθαρά και μόνο από το μίσος του συγκεκριμένου ανθρώπου προς τη διαφορετικότητα είναι πλήρως καταδικαστέα και ποινικά κολάσιμη. Δημοσιοποιώ όμως αυτή την καταγγελία προκειμένου να αναλάβει η σχετική εταιρεία τις ευθύνες της για να μην κινδυνέψει κανέν@ από εμάς όταν κατά κακή του τύχη βρεθεί στο αμάξι του συγκεκριμένου ανθρώπου.

Στο δρόμο για το σπίτι μας θέλουμε να είμαστε ασφαλή.

Β.Σ.


Τα στοιχεία του Β.Σ. και της δικηγόρου του βρίσκονται στη διάθεση της Popaganda.

POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.