Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΣΚΑΝΕΡ

Δεν είμαστε μόνοι

Φωτογραφίες από ανθρώπους σε όλον τον κόσμο, που προσπαθούν να διαχειριστούν, ο καθένας με τον δικό του τρόπο, την πανδημία του νέου κορωναϊού.

Μια γυναίκα χαιρετάει, καθώς το νοσοκομείακό πλοίο USNS Mercy (T-AH-19) φτάνει στο λιμάνι του Λος Άντζελες εν μέσω της πανδημίας του κοροναϊού στο Λος Άντζελες, Καλιφόρνια, ΗΠΑ στις 27 Μαρτίου 2020. Το πλοίο θα υποστηρίξει τα τοπικά νοσοκομεία φροντίζοντας ιατρικά περιστατικά μη-κορωναϊού.
EPA / ETIENNE LAURENT

Σε όλον τον κόσμο, οι άνθρωποι προσπαθούν να διαχειριστούν την πανδημία του απειλιτικού ιού SARS-CoV-2, με τον δικό του τρόπο ο καθένας. Μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας, μέτρα προστασίας της υγείας, μέτρα απομάκρυνσης, μέτρα περιορισμού κατ’οίκον, μέτρα προφύλαξης στα νοσοκομεία, μέτρα επιβίωσης.

Κι αν νιώθουμε αμήχανοι, εγκλεισμένοι, απροετοίμαστοι, απομονωμένοι.. οι εικόνες που ακολουθούν, δείχνουν και κάτι άλλο. Δεν είμαστε μόνοι σε αυτό. 

Άνθρωποι κάθονται σε υπαίθριο εστιατόριο σε μια πλατεία στο κέντρο της Στοκχόλμης. Η Σουηδία είναι μία από τις λίγες χώρες στην Ευρώπη που δεν έχει επιβάλλει ακόμη αυστηρά μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών της. Έτσι, παρά την επιδημία του κοροναϊού, οι άνθρωποι μαζεύονται για να απολαύσουν τον ήλιο. Σουηδία. 26 Μαρτίου 2020.
EPA / Janerik Henriksson

Κάτοικοι του Λονδίνου ακολουθούν τα μέτρα κοινωνικής απομάκρυνσης, καθώς βρίσκονται στην ουρά περιμένοντας έξω από κατάστημα, Βρετανία, 26 Μαρτίου 2020. Τα μέτρα κοινωνικής απομάκρυνσης απαγορεύουν κοινωνικές συγκεντρώσεις και ομάδες περισσότερων από δύο ανθρώπων. Οι άνθρωποι πρέπει να απέχουν μεταξύ τους περισσότερο από δύο μέτρα. Πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν κλείσει σύνορα, σχολεία καθώς και δημόσιες εγκαταστάσεις και έχουν ακυρώσει τα περισσότερα μεγάλα αθλητικά και ψυχαγωγικά γεγονότα προκειμένου να αποφευχθεί η εξάπλωση του κοροναϊού του SARS-CoV-2 που προκαλεί τη νόσο Covid-19.
EPA / NEIL HALL

Άνθρωποι ακολουθούν τα μέτρα κοινωνικής απομάκρυνσης, καθώς βρίσκονται στην ουρά περιμένοντας έξω από κατάστημα στο Λονδίνο, Βρετανία, 26 Μαρτίου 2020. Τα μέτρα κοινωνικής απομάκρυνσης απαγορεύουν κοινωνικές συγκεντρώσεις και ομάδες περισσότερων από δύο ανθρώπων. Οι άνθρωποι πρέπει να απέχουν μεταξύ τους περισσότερο από δύο μέτρα. 
EPA / NEIL HALL

Γυναίκα που φορά προστατευτική μάσκα στο πλαίσιο προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωναϊού, πωλεί φραγκόσυκα σε υπαίθρια αγορά στο Αμπιτζάν της Ακτής του Ελεφαντοστού, 27 Μαρτίου 2020.
EPA / LEGNAN KOULA

Νεαρή γυναίκα μιλάει στο τηλέφωνό της φορώντας μάσκα προσώπου, στο Μπρίσμπεϊν της Αυστραλίας, 27 Μαρτίου 2020.
EPA / DAN PELED

Ζευγάρι τουριστών τραβάει σέλφι σε ένα σχεδόν άδειο Σινικό Τείχος, στην Κίνα, στις 26 Μαρτίου 2020. Η Κίνα άνοιξε ξανά το τμήμα Badaling, ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά τμήματα του Σινικού Τείχους, που έκλεισε λόγω της επιδημίας του κοροναϊού.
EPA / ROMAN PILIPEY

Προπονήτρια παραδίδει μαθήματα γυμναστικής από την αυλή του σπιτιού της στους κατοίκους της γειτονιάς Cidade Nova, οι οποίοι βρίσκονται στα μπαλκόνια τους και συμμετέχουν με χαρά. Caldas da Rainha, Πορτογαλία, 26 Μαρτίου 2020.
EPA / CARLOS BARROSO

Μια γυναίκα που φορά προστατευτική μάσκα προσώπου βαδίζει στην έρημη Ρώμη, Ιταλία, 27 Μαρτίου 2020.
EPA / RICCARDO ANTIMIANI

Ένας εργαζόμενος στον τομέα ύδρευσης και αποχέτευσης της Ρώμης γεμίζει το ειδικό βυτιοφώρο με αντισηπτικό υγρό. Ρώμη, Ιταλία, 27 Μαρτίου 2020.
EPA / RICCARDO ANTIMIANI

Ιατρικό προσωπικό της μονάδας εντατικής θεραπείας της κλινικής Ambroise Pare στο Neuilly-sur-Seine, ετοιμάζεται για την βάρδια του, φορώντας τον κατάλληλο εξοπλισμό για να προστατευτεί από την μετάδοση του κοροναϊού SARS-CoV-2. Παρίσι, Γαλλία, 27 Μαρτίου 2020.
EPA / CHRISTOPHE PETIT TESSON

Άνθρωποι που φορούν ιατρικές μάσκες προσώπου περιμένουν στην σειρά, για να κάνουν το τεστ διάγνωσης της νόσου του κοροναϊού, ως μέρος των συνεχιζόμενων προσπαθειών για επιβράδυνση της εξάπλωσης του ιού SARS-CoV-2 στη Μόσχα της Ρωσίας στις 27 Μαρτίου 2020.
EPA / MAXIM SHIPENKOV

Ο Ρεπουμπλικανός Αντιπρόσωπος από το Ουισκόνσιν, Bryan Steil μιλά στο τηλέφωνο στην Ροτόντα του Καπιτωλίου, καθώς η Αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων συζητάει τον νόμο για την ενίσχυση, ανακούφιση και οικονομική ασφάλεια (νόμος CARES). Ουάσινγκτον, ΗΠΑ, 27 Μαρτίου 2020.
EPA / ERIK S. LESSER

Ιατρικό προσωπικό φροντίζει ασθενή που βρίσκεται σε δωμάτιο στην στην μονάδα εντατικής θεραπείας της κλινικής Ambroise Pare στο Neuilly-sur-Seine. Παρίσι, Γαλλία, 27 Μαρτίου 2020.
EPA / CHRISTOPHE PETIT TESSON

Ένα ζευγάρι παρακολουθεί στο τάμπλετ τους, σε ζωντανή μετάδοση, την λειτουργία στο Βατικανό, στο Kaarst της Γερμανίας στις 27 Μαρτίου 2020. Ο Πάπας Φρανγκίσκος πραγματοποιεί εκτάκτως την λειτουργία αυτή, ενόψει της κρίσης COVID-19 του κοροναϊού και μεταδίδει στους πιστούς του την ευλογία Urbi et Orbi. Πρόκειται για μια μοναδική πράξη στην ιστορία του Βατικανού. Η ευλογία Urbi et orbi δίνεται διαφορετικά μόνο το Πάσχα και τα Χριστούγεννα, αλλά και αμέσως μετά την εκλογή ενός Πάπα.
EPA / SASCHA STEINBACH

Οι εργαζόμενοι της υπαίθριας αγοράς La Termina λειτουργούν κανονικά μέχρι το μεσημέρι τα μαγαζιά τους, στην πρωτεύουσα της Γουατεμάλας στις 27 Μαρτίου 2020. Την περασμένη Κυριακή, ο πρόεδρος της Γουατεμάλας, Alejandro Giammattei, αποφάσισε απαγόρευση της κυκλοφορίας, που θα διαρκεί από τις τέσσερις το απόγευμα έως τις τέσσερις το πρωί. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της ημέρας, επιτρέπεται η ελεύθερη κυκλοφορία και χιλιάδες κάτοικοι της χώρας, που ζουν από το ημερήσιο εισόδημά τους, πηγαίνουν να εργαστούν, ενώ οι αγορές παραμένουν ανοιχτές μέχρι τις δύο το μεσημέρι.
EPA / Esteban Biba

Ιταλοί στρατιώτες που φορούν προστατευτικές στολές, μεταφέρουν φέρετρα σε στρατιωτικά φορτηγά από την περιοχή Μπέργκαμο στο νεκροταφείο του Cinisello Balsamo, κοντά στο Μιλάνο, 27 Μαρτίου 2020. Η Ιταλία έχει ως τώρα 80.589 covid-19 περιπτώσεις και μετράει 8.215 νεκρούς και 10.361 ανθρώπους που ανάρρωσαν.
EPA / Andrea Fasani

Μία φύλακας του ζωολογικού κήπου της Πράγας που φορά προστατευτική μάσκα προσώπου, ταΐζει λιχουδιές τις καμήλες του πάρκου. Τσεχία, 26 Μαρτίου 2020. Ο ζωολογικός κήπος της Πράγας έχει κλείσει για επισκέπτες από τις 13 Μαρτίου 2020, λόγω έκτακτης ανάγκης σε σχέση με το COVID-19,  πανδημία που προκαλείται από τον κορωνοϊό του SARS-CoV-2.
EPA / MARTIN DIVISEK

Η σχεδιάστρια Pia Fischer ράβει στην ραπτομηχανή μια μάσκα προσώπου στο στούντιο της, στο Βερολίνο. Γερμανία, 27 Μαρτίου 2020. Λόγω της συνεχιζόμενης πανδημίας της ασθένειας COVID-19 που προκλήθηκε από τον κοροναϊό του SARS-CoV-2, η σχεδιάστρια αποφάσισε να βοηθήσει, προσφέροντας τις προσωπικές της υπηρεσίες.
EPA / CLEMENS BILAN

Η Sherine Thabet, 28 χρονών, που είναι κειμενογράφος στο δημιουργικό τμήμα εταιρείας, εργάζεται αυτόν το καιρό από το σπίτι της στο Sharjah, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Οι περισσότερες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των Εμιράτων, επιλέγουν την τηλεργασία για να περιορίσουν την εξάπλωση του κορωναϊού. Η Sherine λέει: Mου λείπει το γραφείο μου και οι σχέσεις μεταξύ των συναδέλφων μου, δεν μπορώ να κινηθώ όταν μιλάω ή να πίνω καφέ με έναν φίλο. Αυτό είναι το πιο αρνητικό πράγμα για την εργασία στο σπίτι. Υπάρχουν όμως ορισμένα θετικά σημεία όπως, ότι οι συνεδρίες εργασίας ανάμεσα στους υπαλλήλους έχουν γίνει πιο αποτελεσματικές και πιο οργανωμένες.
EPA / Mahmoud Khaled

Ο προϊστάμενος γιατρός Henrik Nielsen παραλαμβάνει το φάρμακο Remdesivir σε ένα κουτί ψύξης, για να το δοκιμάσει σε ασθενείς της ασθένειας COVID-19, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Aalborg, Δανία, 27 Μαρτίου 2020. Το φάρμακο πρέπει να δοκιμαστεί σε 12 ασθενείς.
EPA / HENNING BAGGER

Ο Πάπας Φρανγκίσκος, στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, κατά τη διάρκεια μιας εξαιρετικής ευλογίας Urbi et Orbi, (που χορηγείται συνήθως μόνο τα Χριστούγεννα και το Πάσχα ), ως απάντηση στην πανδημία της παγκόσμιας νόσου του κοροναϊού. Βατικανό, 27 Μαρτίου 2020. Η ευλογία μεταδίδεται ζωντανά σε όλο τον κόσμο.
EPA / YARA NARDI

Ο πάστορας Christoph Sigrist διαβάζει με τηλεβόα την ευλογία στους κατοίκους της Ζυρίχης, κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κοροναϊού, ανεβασμένος στον ένα από τους δύο πύργους της Ευαγγελικής Μεταρρυθμισμένης Εκκλησίας του Grossmuenster. Ζυρίχη, Ελβετία, 27 Μαρτίου 2020.
EPA / ENNIO LEANZA

Ένας ποδηλάτης ντελίβερι οδηγεί σε άδειους δρόμους στο Brick Lane, στο ανατολικό Λονδίνο, Βρετανία, στις 27 Μαρτίου 2020. Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, έχει εφαρμόσει μέτρα κοινωνικής απομάκρυνσης που απαγορεύουν κοινωνικές συγκεντρώσεις και ομάδες περισσότερων από δύο ανθρώπων εν μέσω της πανδημίας COVID-19. Οι άνθρωποι πρέπει να απέχουν περισσότερο από δύο μέτρα.
EPA / VICKIE FLORES

Η Φιλαρμονική ορχήστρα της Εθνικής Πολιτικής Αστυνομίας της Γουατεμάλας γυρίζει στους δρόμους της δημοφιλούς γειτονιάς La Chácara, παίζοντας μελωδίες για να ενισχύσει το ηθικό των ανθρώπων σε καραντίνα, λαμβάνοντας υπόψη τα μέτρα της κυβέρνησης για την πρόληψη της εξάπλωσης του κοροναϊού, στην πόλη Guatemala της Γουατεμάλας, 27 Μαρτίου 2020.
EPA / Esteban Biba

Ένας άντρας διασχίζει μια γέφυρα πάνω από άδειο δρόμο στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής, 27 Μαρτίου 2020. Ένα διάταγμα για το κλείσιμο των συνόρων της χώρας και την υποχρεωτική απομόνωση έως τις 31 Μαρτίου 2020 τέθηκε σε ισχύ στην Αργεντινή, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του κοροναϊού και της συνεχιζόμενης πανδημίας του Covid-19.
EPA / JUAN IGNACIO RONCORONI

Αξιωματικός ασφαλείας φυλάει κλειστά καταστήματα στους δρόμους του Ναϊρόμπι, κατά την διάρκεια απαγόρευσης της κυκλοφορίας, η οποία έχει εφαρμοστεί ως προληπτικό μέτρο κατά της εξάπλωσης του COVID-19. Κένυα, 27 Μαρτίου 2020. Η κυβέρνηση της Κένυας εφάρμοσε μια απαγόρευση της κυκλοφορίας σε ολόκληρη τη χώρα, από τις 7 μ.μ. έως τις 5 π.μ. έως την επόμενη ειδοποίηση, προκειμένου να επιβραδυνθεί η εξάπλωση του κορανοϊού SARS-CoV-2 που προκαλεί τη νόσο COVID-19.
EPA / Daniel Irungu

Πελάτες και εργαζόμενοι που φορούν μάσκες σε ένα σούπερ μάρκετ CBA, στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας, 27 Μαρτίου 2020. Λόγω της επιδημίας του κοροναϊού, έχει επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας σε ολόκληρη την επικράτεια της Ουγγαρίας μεταξύ 28 Μαρτίου και 11 Απριλίου.
EPA / Zoltan Balogh

Άνθρωποι απολαμβάνουν τον ήλιο και την θάλασσα σε παράκτιο περίπατο κοντά στην παραλία Bondi στο Σίντνεϊ, Αυστραλία, 28 Μαρτίου 2020. Η Αυστραλία επέβαλε κανόνες κοινωνικής απομάκρυνσης και απαγόρευσε τη συγκέντρωση περισσότερων από 500 ατόμων σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του κοροναϊού.
EPA / JAMES GOURLEY

Αστυνομικός (Α) χρησιμοποιεί ένα μεταλλικό σφιγκτήρα μήκους περίπου δύο μέτρων, για να συλλάβει ένα άτομο (Κ) που παραβίασε την απαγόρευση της κυκλοφορίας, Κατμαντού, Νεπάλ, 28 Μαρτίου 2020. Η κυβέρνηση του Νεπάλ επέβαλε απαγόρευση κυκλοφορίας σε εθνικό επίπεδο από τις 24 μέχρι και τις 31 Μαρτίου 2020, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του κοροναϊού.
EPA / NARENDRA SHRESTHA

POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.