óõæÞôçóç óôçí ÂïõëÞ ãéá ôç Äéêáéïóýíç. Ôñßôç 29 Ìáñôßïõ 2016

1. Ο Τσίπρας λέει πως Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ έκαναν 13 παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη όσο ήταν στην κυβέρνηση. Ο Μητσοτάκης κατηγορεί ότι η τωρινή κυβέρνηση παρεμβαίνει στη δικαιοσύνη με τον τρόπο της, «το παρακράτος ΣΥΡΙΖΑ», όπως το λέει. H Νέα Δημοκρατία έχει τον Μαυρίκο, ο ΣΥΡΙΖΑ τον Χριστοφορίδη. Άρα μηδέν στο πηλίκο! Οπότε πάμε παρακάτω.

Οι δύο αρμόδιοι υπουργοί. Γι' αυτούς έγινε η σημερινή γιορτή.

Οι δύο αρμόδιοι υπουργοί. Γι’ αυτούς έγινε η σημερινή γιορτή.

2. Εφόσον συμφωνούν για την αλλαγή του Άρθρου 86 (νόμος περί ευθύνης υπουργών), γιατί δεν τον αλλάζουν να τελειώνουμε; 

3. Τελικά, τη νύξη για τον Σταύρο Ψυχάρη την περιμέναμε από τον Πρωθυπουργό αλλά την ακούσαμε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη που αναφέρθηκε στα εξώφυλλα του Βήματος και των Νέων μετά τις εκλογές τις 25ης Ιανουαρίου του 2015. 

Διαβάζω και Έθνος που έχει τον Αρκά.

Διαβάζω και Έθνος που έχει τον Αρκά.

4. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντί ν’ απαντήσει στις καταγγελίες του «αντιπολιτευόμενου» Τσίπρα μας μίλησε κυρίως για το προσφυγικό και την οικονομία και τις ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Όπως και ο Αλέξης Τσίπρας, αντί να αφήνει τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της και ν’ ανοίγει δρόμους όπου χρειάζεται, ώστε εκείνος  ν’ ασχολείται με την οικονομία και το προσφυγικό, αλλάζει το θέμα της συζήτησης και  το ρίχνει στη διαπλοκολογία. 

Διαβάζω και Τα Νέα.

Διαβάζω και Τα Νέα.

5. Όλοι έχουν κάνει τις προτάσεις τους ώστε να σωθεί η χώρα από τη διαπλοκή αλλά κάτι γίνεται την τελευταία στιγμή και δεν προχωράει το ζήτημα. Βασικά, όλοι έχουν χτυπήσει την διαπλοκή του άλλου και όχι τη δική τους απλά κανείς δεν το παραδέχεται. 

Εγώ διαβάζω αυτό που δεν μου αρέσει καθόλου.

Εγώ διαβάζω αυτό που δεν μου αρέσει καθόλου.

6. «Η μπάλα στην εξέδρα» είναι η ατάκα που περιγράφει την όλη συζήτηση. Την είπε πρώτη η Φώφη Γεννηματά. 

7. Έχει ένα ενδιαφέρον πως ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία, είχαν την εξουσία από το 1974 μέχρι το 2015. Παρ’ όλα αυτά κατηγορούν τον Αλέξη Τσίπρα ότι είναι κολλημένος με την εξουσία. Η Νέα Δημοκρατία μάλιστα ζητά να φύγει ώστε ν’ αναλάβει αυτή πάλι την εξουσία. Ω, ρε κόλλημα. 

Θα παραμείνω σιωπηλός μέχρι να σκάσω.

Θα παραμείνω σιωπηλός μέχρι να σκάσω.

8. Κάθε φορά που ακούς την έκφραση «Εξεταστική Επιτροπή στη Βουλή» μπορείς να συμπληρώνεις δίπλα την ατάκα του Χάρρυ Κλυν «Κατούρα να φύγουμε». 

Σε στυλ, Darth Vader .

Σε στιλ, Darth Vader .

9. Το ερώτημα είναι σωστό. Ο κ. Τσίπρας κατέθεσε 13 τροπολογίες που πέρασαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και που συνιστούν παρέμβαση στη δικαιοσύνη. Γιατί δεν τις καταργεί; 

Αυτός είναι ο κ. Νικολούδης αν τον έχετε ξεχάσει.

Αυτός είναι ο κ. Νικολούδης, αν τον έχετε ξεχάσει.

10. Που είναι ο Νικολούδης, οεο; Τον πρώην υπουργό ενάντια της διαφθοράς μνημόνευσαν όλοι οι αρχηγοί της αντιπολίτευσης αναζητώντας τις αιτίες που δεν βρήκε θέση στην κυβέρνηση. 

11. Λίστα Μπόγιαρνς, Λίστα Λαγκάρντ, Λίστα Κουρουπλή, Λίστα Καρανίκα, Λίστα Σταθάκη. Ούτε το περιοδικό Time τόσες λίστες. 

Angry Birds.

Angry Birds.

12. Ατάκες: «Κυρία Βούλτεψη, είστε πολύ ζωηρή σήμερα», είπε ο ποιητής Τάσος Κουράκης στη βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας. «Κάτσε κάτω, αγόρι μου», έλεγε ο Πάνος Καμμένος σε κάθε βουλευτή που αντιδρούσε δια της ορθοστασίας στα λεγόμενά του. Η αλήθεια να λέγεται, έδωσε μια άλλη νότα στη βραδιά με την εμφατική παρουσία του και τα «στοιχεία» του. Σε μια αποστροφή του λόγου του μας εκμυστηρεύτηκε πως έχει φάει πάνω από 200 αγωγές. Μερακλής. 

13. Τον κύριο Λεβέντη τον συναντούν Εισαγγελείς στους δρόμους της Θεσσαλονίκης και του λένε την αλήθεια. Κυρίες της καλής κοινωνίας έχουν πετάξει την τηλεόραση γιατί σιχάθηκαν το σύστημα. Μάλλον εκείνος πέταξε την τηλεόραση μετά από αυτό: 

https://www.youtube.com/watch?v=3-K5GMKOsWU

14. Όλα πάνε λάου-λάου σε αυτές τις συνεδρίες μέχρι που κάποιος τσαντίζει τον Βενιζέλο. 

15. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δέχεται να συμμετάσχει στην εξεταστική για τα δάνεια σε κόμματα αν ο Αλέξης Τσίπρας δεχτεί να συμμετάσχει σε εξεταστική για τον Γιάνη Βαρουφάκη. Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε είναι γιατί επιμένει η Νέα Δημοκρατία να περάσει από εξεταστική ο αγαπητός Γιάνης. Αν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες, η ιστορία έχει αποφασίσει γι´αυτές. Αν υπάρχουν ποινικές τότε η ΝΔ θα πρέπει να μας πει ποιες είναι. 

16. Πιο ουσιαστικός απ’ όλους ήταν ο αρμόδιος υπουργός, ο κ. Παρασκευόπουλος. Αυτό που είπε ο άνθρωπος είναι ότι καλά τα λέτε εσείς για τη διαπλοκή αλλά τα προβλήματα της δικαιοσύνης είναι άλλα: πρώτο η ταχύτητα απονομής δικαιοσύνης και δεύτερο η συμφόρηση στις ελληνικές φυλακές. 

Επιμύθιο: Όταν οι καταστάσεις γίνονται σύνθετες σε οποιαδήποτε έκφανση της ζωής μας τότε έχουν ένα στόχο: να μην υπάρξει αποτέλεσμα.  Απλά τα πράγματα. Το ελληνικό πολιτικό σύστημα είναι μανούλα σε αυτό: να μπερδεύει τις καταστάσεις, να ζαλίζει τους ακροατές και να τους πετά νοκ άουτ. Όποιος θέλει ειλικρινά να χτυπήσει τη διαφθορά φροντίζει πρώτα να καθαρίσει την περιοχή του. Για τα  άλλα το μόνο που έχει να κάνει είναι ν’ αφήσει τους νόμους του κράτους και της αγοράς να κάνουν τη δουλειά τους. Γλυκά, ήσυχα και με επιτυχία.