Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΑ

Ο Γιάννης Λοβέρδος δεν είναι ψεύτης. Είναι κυνικός.

Ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να είχε ήδη θέσει εκτός της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ τον βουλευτή μετά την ακραία δήλωση - πρωτοφανές ξέπλυμα της ενδοοικογενειακής βίας. 

Έχω σταματήσει από καιρό να δίνω σημασία σε ό,τι γράφουν ή λένε διάφοροι ακραίοι όπως ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Λοβέρδος. Είναι το μοντέλο τους. Προκαλούν για την προσοχή, και την αντίδραση μας ταυτόχρονα, προσβάλλοντας τη νοημοσύνη μας και αυξάνοντας τα νούμερα τους σε κοινωνικά και τηλεοπτικά δίκτυα. Έτσι παίζεται το παιχνίδι επικοινωνιακά. 

Πολιτικά, αν κάποιος δει την μεγάλη εικόνα, οι μαζεμένες δηλώσεις των ακραίων της κυβερνητικής πλειοψηφίας είναι στην ουσία και η εμπροσθοφυλακή της ψηφοθηρίας. Ψάρεμα στα νερά της ακροδεξιάς και του ζόφου. Εκεί που ψάρευε ο Μιχαλολιάκος.

Έχουμε ακούσει τα μύρια όσα αλλά ποτέ δεν έχουμε ακούσει κάτι τόσο ακραίο. Αλήθεια, γίνεται να χτυπάς την γυναίκα σου και να είσαι και καλός πατέρας ταυτόχρονα; Και ο Γιάννης Λοβέρδος δεν έκανε λάθος ή σαρδάμ. Την επόμενη στα πρωινά μαγκαζίνο δεν ανακάλεσε, αντίθετα υποστήριξε την άποψη του και καταφέρθηκε κατά των… σόσιαλ μήντια. 

O υπουργός επενδύσεων και αντιπρόεδρος της ΝΔ έτρεξε να τον υπερασπιστεί. Το προεδρείο της Βουλής δεν εγκάλεσε τον βουλευτή για την ακραία χοντράδα του την στιγμή που η Βουλή συζητούσε διακομματικά και με ουσία για ένα θέμα εξαιρετικά ευαίσθητο σε μια ανοιχτή συζήτηση άνευ κομματικών ορίων. Με τις δηλώσεις του προσέβαλε σχεδόν το 99% των Ελλήνων και δεν έχει κουνηθεί φύλλο. 

Το Νοέμβρη του 2020 δημοσιεύθηκε κάτι πρωτοποριακό για τη χώρα μας. Η 1η Ετήσια Έκθεση για τη Βία κατά των Γυναικών που συντάχθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των γυναικών. 

Διαβάστε την εδώ. Αφιερώστε λίγο χρόνο. Θα εκτιμήσετε την οικογένειά σας ακόμα περισσότερο και θα βρείτε την δύναμη να καταγγείλετε κάτι αντίστοιχο. 

Από την 1η Νοεμβρίου 2019 έως 31 Οκτωβρίου 2020, 4.872 γυναίκες ζήτησαν υποστήριξη από τα συμβουλευτικά κέντρα του δικτύου και η επικρατέστερη μορφή βίας για την περίοδο αναφοράς είναι η ενδοοικογενειακή βία σε ποσοστό 84%. Και ήταν μόνο αυτές που βρήκαν τη δύναμη να ζητήσουν βοήθεια. 

Στις πρώτες σελίδες θα δείτε πως η έκθεση είναι αφιερωμένη στην δολοφονημένη Ελένη Τοπαλούδη. Την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές και η Ελένη θα γιόρταζε με την παρέα της την ονομαστική της εορτή, ο Γιάννης Λοβέρδος μας είπε από το βήμα της βουλής πως οι δολοφόνοι της θα μπορούσαν να είναι «καλοί πατεράδες». Το αντιλαμβάνεστε;

Ο Γιάννης Λοβέρδος θα έπρεπε να έχει τεθεί εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ με εντολή Κυριάκου Μητσοτάκη. Είναι τυχαίο που η ΝΔ, που στατιστικά δεν βρίθει από γυναίκες, είχε δυο δυνατές γυναικείες φωνές όπως η Μαριέττα Γιαννάκου και η Όλγα Κεφαλογιάννη να καταψηφίζουν το νομοσχέδιο; 

Ο Γιάννης Λοβέρδος δεν είναι ψεύτης. Είναι κυνικός. Είναι ακριβώς ό,τι και οι ψηφοφόροι του.

Υ.Γ.: Ο Ισπανός λιμενικός, Χουάν Φρανσίσκο Βάλε, κρατά ένα μισοπνιγμένο μωρό, το οποίο διέσωσε από την θάλασσα ανοιχτά της Θέουτα. «Ήταν παγωμένο, δεν κουνιόταν και ήταν χλωμό», δήλωσε στην EL PAÍS. Ευτυχώς το βρέφος επέζησε.

POP TODAY
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2021 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.